Hit of Shit: Melissa Janssen – Blue Skies (preview)

Halvefinalist #TVOH begint eigen platenlabel en lanceert eerste single

In het zesde seizoen van The Voice of Holland bereikte Melissa Janssen de halve finale. Ze won geen platencontract en alle bijkomende aandacht die de winnaar krijgt, maar dat biedt haar de kans helemaal haar eigen pad te bewandelen.

En dat doet Melissa. Zij heeft haar eigen label ‘Melissa J Music’ opgericht en voor haar eerste single in eigen beheer Blue Skies schreef zij zelf de tekst. De muziek is van Ton Dijkman en Kobus Groen, de mix door Sebastiaan Brouwer.

Er is (nog) geen preview of videoclip van Blue Skies op YouTube beschikbaar. Gratis een stukje previewen zonder login kan op sommige streamingdiensten. In Spotify staat de track onder de 1000 plays, dus dat valt te verwaarlozen. In de NL iTunes Top 100 pakt Melissa wel een notering rond de 70e positie.

Wat is Blue Skies voor ‘n liedje? Ik zou zeggen moeizame pop-rock. Slecht is het zeker niet, maar het blijft niet echt hangen en dit had ook tien, twintig jaar geleden gemaakt kunnen zijn. Dat geeft uiteraard niet als een liedje tijdloos is, maar voor een artiest die haar identiteit nog opbouwt is dit denk ik te onbeduidend.

Maar goed, ik ben misschien bevooroordeeld omdat ik pop-rock in veel gevallen al gauw een halfslachtig genre vindt. Blue Skies klinkt als een professionele productie, niet slecht, maar ik zou verbaasd zijn als het een grote hit wordt.

Blue Skies: SpotifyDeezerNapsteriTunes

Melissa Janssen - Blue Skies

Loading ... Loading ...

Snippet: Blue Skies

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of Shit: Melissa Janssen – Blue Skies (preview)

  1. Vinn

    Was voor mij de verassing van TVOH afgelopen jaar, werd steeds beter en beter. Jammer dat haar de finale niet werd gegund want die had ze zeker verdiend.
    Over Blue Skies, tja gemiste kans.. Geen bijzonder liedje maar luistert wel lekker weg opzich.

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Ja ik vond haar ook de grote verrassing van the Voice… vanwege haar krachtige stem met een eigen geluid.

    Deze song is helemaal zo slecht nog niet … maar tekstueel wel zeer zwak. Zoiets kan ze in het vervolg maar beter uitbesteden dus ;)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ja, tekst wellicht uitbesteden.

      En de muziek, niet aan de mensen waar ze nu mee gewerkt heeft.

        /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Jammer.

    Dit meisje heeft een prima stem, maar blijkt (vooralsnog) in verkeerde handen terechtgekomen.

    Een liedje als dit, gaat geen hoge ogen gooien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>