Monica Geuze als aandachtstrekker: Nu Of Nooit

Hit of Shit • ‘Ja kijk… ik heb gewerkt aan mijn naam branden’

Vlogger Monica Geuze was al bekend als dj voor Ronnie Flex en scoorde vorig jaar een hitje met Laten Gaan. Nu is zij terug met een nieuwe single. Nou ja, eigenlijk heeft zij alleen haar naam (sorry, ‘merk’) aan de release verbonden.

Nu Of Nooit, met features van Ruben Annink en Jonna Fraser, kwam binnen op 34 in de Single Top 100 en als hoogste nieuwe op 27 in de Mega Top 50. Het nummer staat op dit moment op 85 in de iTunes Top 100 en op 41 in de Spotify Top 50. De videoclip is op YouTube inmiddels over de 366 duizend views.

Het is een fijn liedje met een current productie door Project Money. De tekst is van Ruben Annink, Glen Faria en Jonathan Grando. Toen vroeg ik me af: als de productie, tekst en vocalen door anderen zijn gedaan, wat is dan precies de rol van Monica? Heeft zij de melodie bedacht? Of is dit een soort marketing?

Voor antwoord op zulke prangende vragen kunnen we altijd bij FunX terecht. Monica blijkt Nu Of Nooit inderdaad niet zelf gemaakt te hebben. ‘Ik zou het oneerlijk vinden om met de eer te strijken’, legde zij op de radiozender uit.

‘Het is meer hoe serieus je jezelf neemt. Zolang je er nuchter naar kan kijken vind ik dat als jij niet zelf muzikant bent maar wel muziek uitbrengt, dat je dat gewoon heel nuchter moet zien en jezelf niet te serieus moet nemen.’

Monica voelt zich er ‘best wel kut over af en toe’ dat echte muzikanten moeten aanzien hoe een YouTube-sterretje met een toffe single komt waar zij zelf niets aan gedaan heeft. Ze maakt duidelijk dat het allemaal een marketingtruc is:

‘Ja kijk, ik heb gewerkt aan mijn naam branden en daardoor kan ik doen wat ik doe. Alleen dat is wel weer op een hele andere manier dan… Ik maak gebruik van de positie die ik nu heb… en andere mensen moeten daar weer op een andere weg naartoe komen. Maar goed.. ja het leven is zo oneerlijk haha’

Lekker liedje hoor, maar dit is natuurlijk behoorlijk opportunistische leegheid. Eigenlijk is het Ruben Annink ft Jonna Fraser geproduceerd door Project Money. De naam Monica Geuze is er slechts als aandachtstrekker op geplakt.

Nu Of Nooit: SpotifyDeezeriTunes

Monica Geuze ft Ruben Annink & Jonna Fraser - Nu Of Nooit

Loading ... Loading ...

Videoclip: Nu Of Nooit

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Monica Geuze als aandachtstrekker: Nu Of Nooit

  1. tammer

    Een prima en genietbaar project van Monica die 2 zeer goede zangers bij elkaar brengt: Ruben Annink & Jonna Fraser. Dat ze zelf niet zingt is niets bijzonders meer in de muziekwereld. DJ Khaled doet hetzelfde bv, maar in veel Europese muziekindustrieen zie je dit fenomeen. De vorige Monica Geuze staat op bijna 11 miljoen views, maar dat terzijde,

      /   Reply  / 
    1. andrijvie

      Dit is natuurlijk van alle tijden, eerste wat me te binnen schiet: de platen van DJ Jean werden ook niet door DJ Jean gemaakt, maar eerst door Peran van Dijk (als DJ Jean & Peran) en later door Koen Groeneveld en Addy van der Zwan (ook bekend als de Klubbheads).

        /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Ja, prima plaatje, al zal ik waarschijnlijk nooit wennen aan taalfouten in teksten.

    Klinkt verder veelbelovend, maar ik denk dat de échte grote hit nog moet (en gaat) komen.

      /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Marcus, door wie is de muziek geschreven?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Staat niet apart vermeld. Volgens mij gewoon het productieteam; Carlos Vrolijk & David van Dijk van Project Money.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Heb inmiddels begrepen dat het liedje geschreven is door de drie heren die je noemde als tekstschrijvers.

        Ik denk dat zij dus tevens verantwoordelijk zijn voor voor de muziek en niet het productieteam.

          /   Reply  / 
        1. andrijvie

          In dit genre is het over het algemeen het productieteam dat verantwoordelijk is voor de muziek. Als er geen melodische elementen in de muziek zelf zitten telt Buma/Stemra dat niet als onderdeel van de compositie en staan ze dus niet als schrijver vermeld.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Als een productieteam niet als schrijver erkend wordt, zijn ze dus niet verantwoordelijk voor de muziek (de compositie) maar alleen voor de productie.

            Soms is het productieteam, al dan niet gedeeltelijk, ook verantwoordelijk voor de muziek/compositie, maar dat is geenszins de norm.

            Ook niet in ‘dit genre’.

              /  
  4. Vijay Rishi

    Ik vind t gewoon weg een domme kut met haar zogenaamde vlog shit laat haar een leven gaan zoeken of een echte baan. Mensen of kinderen die haar of haar leven intressant vinden zijn zielig en hebben zelf ook geen leven! Skip deze vlog shit van de internet. Mensen wij zijn allemaal intressant. Dus fuck heel die monica geuze!!!!!!

      /   Reply  / 
    1. tammer

      Er zijn toch echt heel veel vloggers in NL en de rest van de wereld. Die worden vaak beter bekeken dan tv programma’s. Zo heeft Enzo Knol meer dan 1,2 miljoen abo’s en het grootste op NL gerichte muziekkanaal, topnotch, een 500.000 abo’s.
      Verder hadden we het over de muziek van Geuze, en dan stel ik vast dat Monica tot de zeer schaarse Nederlanders behoort die erin zijn geslaagd een nummer met meer dan 10 miljoen views te scoren. Een mooie prestatie!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>