TMF Awards cashen in oktober

TMF AwardsOktober wordt een topmaand voor artiesten als Marco Borsato, Anouk en Tiësto. Want in die herfstmaand zijn er maar liefst twee edities van de TMF Awards: eentje in België, en eentje in Nederland. Zoals Nlpop al eerder suggereerde, smelten de twee evenementen samen tot een weekend van award-uitreikingen. Door de kostenbesparingen ontstaat er zo extra budget om weer eens een ouderwets grote artiest uit te nodigen, zoals Robbie Williams of Kylie Minogue.
Op vrijdag 13 oktober is de uitreiking van de Nederlandse TMF Awards in de Music Hall in Amsterdam. Een dag later vindt hetzelfde feestje nog eens plaats in het Sportpaleis bij Antwerpen. De artiesten die worden uitgenodigd hoeven dus maar één keer te worden ingevlogen. Met een hotelovernachting doen ze dan beide uitreikingen aan. Festivals als Lowlands en Pukkelpop, Rock am Ring en Rock im Park en de Britse Carling Weekends en V-Festival werken al jaren zo.

Het levert flink voordeel op. Waar een artiest doorgaans 1000 euro vraagt voor het zingen van drie nummers, ligt de prijs voor 2 avonden op 1500 euro. Bovendien hoeft maar één keer het vliegticket te worden betaald. Aangezien de twee shows vroeger nog in april en oktober werden georganiseerd, was TMF uiteindelijk veel duurder uit.

Opvallend blijft dat de Nederlandse editie uitwijkt naar de veel kleinere Music Hall, terwijl voorheen moeiteloos Ahoy werd uitverkocht.

En Borsato heeft sowieso een topmaand. Want hij begint enkele dagen na die TMF Awards (ik voorspel beste zanger en beste lied binnenland bij Nederland, misschien ook wel zelfde prijzen in België categorie buitenland) aan zijn tien uitverkochte optredens in de Arnhemse Gelredome.

Zie ook:
- Nlpop voorspelt: TMF Awards België en Nederland smelten samen
- Ontwerp jij de nieuwe TMF Award?

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “TMF Awards cashen in oktober

  1. Anke

    Konden ze eén eerst doen en ut weekend erna dan de andere..
    2 Is zo druk.. =S

    MiiJ n_n

      /   Reply  / 
  2. Bianca

    hopelijk valt anouk dit jaar weer dik in de prijzen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>