De niet spannende Nederlandse MTV Award

Gabriel RiosEen paar weken terug heb ik hier geen eens melding gemaakt van de nominaties voor de MTV Awards. Toen ik het lijstje genomineerden voor Best Dutch/Belgian Act zag, dacht ik namelijk dat het wel oud nieuws moest zijn. Want al jaren is het rijtje nagenoeg hetzelfde als het voorgaande jaar. Wederom zijn Anouk en Kane genomineerd, Vlaanderen draagt zijn steentje bij met dEUS, Gabriel Rios. Nieuw dit jaar is de nominatie voor Pete Philly & Perquisite. Maar aangezien zij nog niet bij een groot publiek bekend zijn, kun je hun deelname vooral als eervolle vermelding beschouwen.
Anouk won ‘m vorig jaar, Kane ging met het beeldje naar huis in 2001, 2002 en 2004. Ik verwacht dat één van deze Haagse artiesten opnieuw met de Award naar huis gaat, al zou het in beide gevallen niet helemaal eerlijk zijn. Want afgezien van een paar optredens en een live-dvd-release bleef het verdacht stil rondom deze artiesten.

Daarom vlak ik Gabriel Rios ook niet helemaal uit, die nu al twee jaar teert op Broad Daylight, het nummer dat dankzij allerlei reclames telkens maar weer in een of andere hitlijst opduikt. En het zou MTV sieren als ze ook eens een ander de kans geven.

En volgend jaar niet weer van die geijkte nominaties! Ik denk dat we in 2007 echt niet meer om artiesten als Jan Smit, Armin van Buuren, Goose en Beatfreakz heen kunnen.

MTV Awards, 21.00 uur, MTV

Zie ook:
- Magere Hollandse oogst op TMF Awards België
- Winnaars TMF Awards volgens NLpop

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>