TMF Awards slaat jaartje over

In Nederland worden dit jaar geen TMF Awards uitgereikt. Het evenement wordt verplaatst, vermoedelijk naar voorjaar 2009. Dat terwijl de TMF Awards eerder van het voorjaar naar het najaar zijn getrokken, om ze gelijk te laten lopen aan de Belgische editie. Volgens Metro is het niet gelukt om een sponsor te vinden, waardoor de uitreiking in het water valt. TMF spreekt dit tegenover het ANP tegen.

En dat is toch sneu. Sneu voor TMF, maar vooral voor de Nederlandse popscene. Want de TMF Award is toch zo ongeveer het hoogst haalbare qua muziekprijzen in Nederland. De Edisons worden erg onregelmatig uitgereikt en de 3fm Awards zijn nog relatief nieuw, waardoor ze niet zo'n status hebben opgebouwd. De Duiveltjes zitten dan weer erg in een ons-kent-ons-hoekje en dan heb je de grootste muziekprijzen wel gehad.

Vorig jaar zijn de TMF Awards overigens nog flink op de schop gegaan. Categorieen als 'beste man', 'beste dance' en 'beste rock' gingen op de schop. In plaats daarvan zijn de prijzen uitgereikt zoals de themakanalen van TMF: TMF NL, TMF Party, TMF Rockt en de TMF Borsato Award.

Hopelijk lukt het TMF om de financiering en alle andere organisatorische rompslomp rond te krijgen voor de editie van 2009. En anders moeten we maar inzetten op de Belgische TMF Awards. Daarvan gaan er elk jaar wel 2 of 3 naar Nederland.

Zie ook:
- Grote verdeeldheid bij winnaars TMF Awards?
- TMF doorbreekt Jan Smit-taboe definitief

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “TMF Awards slaat jaartje over

  1. vinn

    BALEN! Ik vond al zo raar dat er nog niks over bekend was, ik was er vlede jaar bij en het was geweldig. Al vind ik het wel jammer dat de catogaerien gewijzigt waren voorjaar 2009 hoop ik gewoon de categorien:
    Best Male
    Best Female
    Best Pop
    Best Urban
    Best Rock
    Best Group
    Best Single
    Best Video (was er overigens vlede jaar ook)
    Best Nieuwkomer
    TMF Borsato Award
    Uitslag Vote The VJ

    Optredens van: Kane, Marco Borsato, Nathalie Makoma, Ali B en co, Pussycat Dolls, Fergie, Justin Timberlake.
    De internationale namen zijn denk iets te hoog gegrepen:P Presentatie: Saar

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Jeetje wat stom zeg!

    Het gaat de laatste jaren echt achteruit met de TMF awards….vroeger in Ahoy was het veel beter. Betere categorieen, artiesten, het duurde langer, sfeer was beter.

      /   Reply  / 
  3. reflusrefluS

    ze hebben hun eigen ondergang veroorzaakt.

    elk jaar werd er zoveel veranderd dat het niet meer geloofwaardig was.
    er keek ook geen hond meer naar
    de shows en line up werden steeds maar slechter, ze moeten terug naar het concept van de gloriejaren begin 2000

      /   Reply  / 
  4. Baz

    jammer want het is toch dé Awards show in NL! Die hoort er gewoon elk jaar te zijn natuurlijk maar aan de andere kant zal ik het ook niet echt missen want sinds ze weg zijn uit Ahoy vind ik het geen reet meer aan. Podium, acts, awards vind ik persoonlijk allemaal minder geworden, jammer :(
    Ik kijk wel uit naar de Vlaamse editie, die weten pas echt een goede show te geven zeg, goede camerawerk en vaak ook een goede line up!

      /   Reply  / 
  5. Female81

    Waarom kunnen wij hier niet wat ze in België wel kunnen, ga je je dan afvragen. Het oogt daar jaar na jaar op en top professioneel. Minstens zo goed als ‘onze’ beste Ahoy-edities van jaren terug.

      /   Reply  / 
  6. Minako

    Vroegah was alles gewoon dik beter. Dat is het enige wat ik er op kan zeggen… En dat is wat we allemaal wel kunnen zien…

      /   Reply  / 
  7. MASIS

    Mien jij ook hier:P

      /   Reply  / 
  8. Minako

    Jaaaaaa ik ook hier :D ik zag via Maharet jouw link!!

      /   Reply  / 
  9. richard

    Waar zijn die tijden gebleven toen met destiny child, janet jackson etc.

      /   Reply  / 
  10. MASIS

    leuk dat ik je weer eens spreek dan!:D

    Kom je binnenkort weer naar TMF?:P

      /   Reply  / 
  11. reflusrefluS

    en vergeet niet Kylie en Robbie en Ricky Martin en Anouk en Trijntje, Live, Skunk Anansie, etc etc. in Ahoy was alles nog gaaf nu is het een NL onderonsje in de kleine HMH……

    het moet terug naar vroeger!

      /   Reply  / 
  12. Tom

    Ik was er in 2007 ook bij! Ik vond het erg leuk al vond ik het erg afgezwakt toen uiteidenlijk dat doek (MET EEN ENORME KNAL) naar beneden ging en ik het decor zag.. want een afgang een paar stalen balken en een ‘stairway to heaven’ met kermislampjes. Er wordt wel gemeld dat de nieuwe plek waar ze het gaan houden erg leuk is dus ik ben benieuwd :o . Verder vond ik die in 2005 (laatste in ahoy) met het ‘Bling Bling’ Thema erg goed.

      /   Reply  / 
  13. ik

    OMG KOMEN THE PUSSYCAT DOLLS OOWK!!!!!!!!!!??????

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Domper! Uitreiking TMF Awards niet live op tv | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>