Radio 2 gaat concurrentie aan met nieuwe programma’s

Zendermanager: ‘Vooral de doordeweekse avond op Radio 2 krijgt een nieuw geluid, maar ook de beide nieuwe weekendprogramma’s zullen gaan opvallen’

Met de komst, of beter gezegd terugkeer, van Radio 10 op de FM, kan een nieuwe concurrentiestrijd losbarsten tussen de Nederlandse radiozenders. Het populaire Radio 2 leunt in ieder geval niet achterover. Vanaf deze week is de programmering vernieuwd.

Radio 2 is een van de grotere popzenders van Nederland, met een marktaandeel van ongeveer 8 tot 13 procent. De topscores haalt de zender in december tijdens het immens populaire Top 2000-evenement. Maar als we kijken naar de periode juni-juli van dit jaar dan zien we dat Radio 2 achterblijft bij 538, 3FM, Sky Radio en Q-music.

Er komt nu voor al deze zenders extra concurrentie bij van Radio 10, die weer een FM-frequentie heeft. De nieuwe eigenaar RadioCorp (ook eigenaar van 100% NL) wil die zender vernieuwen. Om die reden is radioveteraan Eddy Keur al aan de kant gezet.

Omroepen hebben ambitie met Radio 2

Radio 2 komt ook in actie. Op werkdagen verandert de namiddag en avondprogrammering. Het Radio 2 weekend krijgt twee nieuwe programma’s.

Zendermanager Kees Toering: ‘De nieuwe zendtijdindeling en de ambities van de omroepen waren een belangrijke aanleiding om naar de totale programmering te kijken.’

De zender komt elke werkdag in de namiddag met Knooppunt Kranenbarg (NCRV), gevolgd door het nieuwe twee uur durende programma Helemaal Haandrikman (KRO).

In de avond van maandag tot en met donderdag twee nieuwe programma’s: De Staat van Stasse (KRO) en Van Steeg tot 1 (EO). Op de late vrijdagavond is Simone Walraven terug bij de publieke omroep met Simone’s Songlines (AvroTros).

Nieuw in de weekendprogrammering zijn Music Matters met Jasper de Vries, en Guis! Met Sander Guis. Die twee programma’s worden beiden uitgezonden door de NCRV.

Onlangs werd al bekend dat Radio 2 coryfee Frits Spits per 1 januari 2014 met pensioen gaat, en dus stopt met het KRO-programma Tijd voor Twee. Gijs Staverman neemt op 2 januari 2014 het stokje over met een nieuw lunchprogramma voor diezelfde omroep.

Overzicht nieuwe en gewijzigde programma’s:

Maandag t/m donderdag:
16.00 – 18.00 uur: Knooppunt Kranenbarg (NCRV)
18.00 – 20.00 uur: Helemaal Haandrikman (KRO)
20.00 – 22.00 uur: De Staat van Stasse (KRO)
22.00 – 01.00 uur: Van Steeg tot 1 (EO)

Vrijdag:
16.00 – 18.00 uur: Knooppunt Kranenbarg ( NCRV)
18.00 – 18.00 uur: Helemaal Haandrikman (KRO)
23.00 – 01.00 uur: Simone’s Songlines (AvroTros)

Zaterdag en zondag:
06.00 – 09.00 uur: Music Matters (NCRV)
14.00 – 16.00 uur: Guis! (NCRV)

Door de komst van de nieuwe programma’s vervallen de programma’s Halverwege (EO), Van Holland (EO) en Theater van het Sentiment (KRO). Per 1 januari 2014 verhuist Theater van het Sentiment (KRO) naar Radio 5 Nostalgia.

Kijk voor de volledige programmering op: radio2.nl

De slogan van Radio 2 is veranderd van ‘De muziek zegt alles’ in ‘Come Together’:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio 2 gaat concurrentie aan met nieuwe programma’s

  1. Nico

    Frits Spits gaat niet echt met pensioen, maar krijgt een programma op Radio 1.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Dat wist ik niet. Goed dat je het meldt! Ik dacht dat ie met pensioen ging.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>