Roxeanne Hazes & Andre Jr Hazes Samen Solo

Het idee achter Samen Solo, het nieuwe album van Roxeanne en André jr, vind ik goed. Twee aparte CD’s met elk 7 sololiedjes en een duet. De keuze voor een mix tussen covers van liedjes van hun legendarische vader en nieuwe liedjes kan ik ook volgen.

Hazes was hun vader. Dit kan je horen in hun eigen werk, en daar is niets mis mee. De typische Hazes-sound leeft voort in zijn kinderen. Fascinerend! Toch zoek ik tijdens het luisteren vooral naar verschillen. Naar nieuwe invalshoeken en frisheid.

Roxeanne (19) en André jr (18) schrijven al teksten. Heel goed. Ze zijn op weg hun eigen stijl te ontwikkelen en ik ben benieuwd wat er verder komen gaat. We leven tenslotte in 2012, niet in 1982, en dat mag en moet je kunnen horen. Zeg maar: Hazes 2.0.

Ik neem aan dat Roxeanne en André jr ook van hedendaagse popmuziek houden, en niet enkel naar levensliederen luisteren. Moderne pop die doorspekt is met allerlei electro, dance- en R&B-invloeden. Eén nummer op dit dubbelalbum valt mij wat dat betreft op.

Het laatste nummer op Roxeanne’s helft van deze release, getiteld: Eind. Het nummer is een uitzondering tussen de overheersend klassieke, wat ouderwetse, levensliederen. Dit nummer is een fusie tussen schlager en moderne pop. Goed gelukt, volgens mij.

Het album Samen Solo kwam deze week nieuw binnen op nummer 23 in de Album Top 100. Het heeft veel te bieden voor liefhebbers van het levenslied, en Hazes-fans in het bijzonder. Ook de stations voor Nederlandstalige muziek kunnen hier mee uit de voeten.

Wat mij betreft biedt het nummer Eind een blik in de toekomst:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>