Right Here, Right Now al goud gedownload

Raffaela's singleOndanks dat betaalde downloads al geruime tijd onderdeel uitmaken van de muziekindustrie, is er nog geen onderscheiding zoals we die kennen voor de verkoop van fysieke geluidsdragers. En toch, als we de daarvoor geldende maatstaven doortrekken naar downloads, dan is Right Here, Right Now van Raffaëla nu al goud. In één dag tijd is het nummer 36.000 keer verkocht via de website van Idols.
Dat maakte RTL bekend. Het nummer is onder andere ook verkrijgbaar op de website van Kruidvat. De verkopen daarvan zijn niet meegeteld. In Nederland is een single of een album goud wanneer er 35.000 exemplaren van worden verkocht. De platina status wordt bereikt bij een verkoop van 70.000 stuks.

Erg slim van Idols om de single dit keer meteen als download beschikbaar te stellen, aangezien het schijfje pas vrijdag in de winkels ligt. De singles van Boris en Jamai werden niet zo gedistribueerd, maar die van Raffaëla dus wel.

Ik ben wel benieuwd wat voor gevolgen dit heeft voor de verkoop van de cd-single. Zal deze nu nog wel met edelmetaal worden onderscheiden? Overigens is ook hier RTL slim bezig: internetters kunnen het nummer nu al reserveren bij onder andere Free Record Shop. Niet alleen creëren RTL en platenmaatschappij Sony/BMG hiermee de illusie van schaarste, ook zullen veel mensen het nummer nu al bestellen terwijl ze het vrijdag misschien niet meer koste wat kost zouden kopen.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Right Here, Right Now al goud gedownload

  1. rob

    ik niet..floortje is veel lekkeder :p

      /   Reply  / 
  2. lisa

    je bent goed HVJ JIJ VERDIENT HET OM TE WINNEN ALS JIJ DR UIT LAG ZOU IK ECHT DEZE IDOLS NIET MEER HEBBEN GEKEKEN DANKZIJ JOU HEB IK IDOLS GEKEKEN

      /   Reply  / 
  3. chantal

    floortje is beter dan raffie met righjt here right now

      /   Reply  / 
  4. maurice

    zou je mij een kopie van die cd willen sturen???
    bedankt,
    Maurice

      /   Reply  / 
  5. sanna

    heeejjj Jee hebt het verdient dat je Idols gewonneN hebt ;) ..!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>