NLpop-review: eerste battle-show The Voice of Holland

Door naar de liveshows: Leona Philippo, Ron Link, Omri Tindal, Janine Heines, Eyelar Mirzazadeh, Nicola Ebbink, Babette van Vugt en Marjet van den Brand

De eerste battles in het derde seizoen van The Voice of Holland zijn uitgezonden. De uitkomsten waren vrij voorspelbaar, maar het niveau is goed. Van onderlinge strijd tussen de coaches is nog geen sprake en de introductiefilmpjes kunnen beter.

Leona Philippo, één van de favorieten om de finale te halen, won met gemak van Gerrie van Dijk-Dantuma. Het lag ook aan het liedje maar ik heb het idee dat Leona onder haar niveau presteerde. Haar battle kwam op mij over als een moetje. Always There is een grijsgedraaide jaren ’90-plaat waar ik in deze versie niet warm of koud van word.

Wat mij betreft was de beste battle in deze eerste show die tussen Omri Tindal en Kelita Gallant. Jammer dat ze niet alle twee door kunnen naar de liveshows. Kelita moet naar huis terwijl kandidaten met minder talent wel door zijn. Echt zonde. Hopelijk kunnen coaches volgend seizoen talenten kapen om dit soort onrecht te voorkomen.

Zowel Janine Heinis als Nicola Ebbink (allebei in team Nick & Simon) zullen vermoedelijk moeite hebben lang stand te houden in de liveshows. De grootste talenten uit hun team komen nog. Op basis van hun audities en battles zie ik het niet gebeuren bij deze twee dames. Misschien als ze in hun liveshow meer risico nemen met liedkeuze en stageact.

Marjet verraste mij. Overtuigend zong ze zich door Iedereen Is Van De Wereld van The Scene. Ik ben benieuwd of ze Nederlandstalig blijft zingen of dat dit een eenmalige oprisping was. Als ze voor Nederlandstalig gaat kan ze zich meer onderscheiden.

Van onderlinge strijd tussen de coaches was in deze eerste battle-show weinig te merken. Misschien zijn Marco, Trijntje, Roel en Nick & Simon bang de sympathie van het publiek te verliezen als ze elkaar bestoken met sarcastische opmerkingen? Als ze dat echter alle vijf zouden doen, met een knipoog, is dat alleen maar leuker.

De introductieteksten van Martijn Krabbé vind ik te lang en de commentaren van de talenten op elkaar mogen van mij ook korter. In de filmpjes voorafgaand aan de battles zou ik liever meer zien van de begeleiding door de coaches. Bij sommige battles zagen die introductiefilmpjes er amateuristisch uit.

Bijvoorbeeld het gegiechel van Natalja en Nicola over het zingen in het Duits, en de manier waarop Janine en Natascha samen de tekst van hun liedje verdeelden. Het leek wel zendtijdopvulling. Kennelijk waren Nick & Simon die dag verhinderd om te coachen. Zij kwamen pas in beeld bij de repetitie op het grote podium in de studio.

Daar komt ook nog de opzichtige product placement bij. Ik heb op zich niets tegen product placement, maar de bedoeling daarvan is dat je naar iets interessants zit te kijken en er terloops een product met de merknaam in beeld komt. Niet dat er niets anders gebeurt dan het gebruiken van het merkproduct, want dan is het gewoon een reclamespotje.

Van Trijntje zagen we gelukkig wel iets meer dan een paar zinnen coaching, maar met Leona en Ron had zij in deze show twee van de meer voorspelbare battle-winnaars.

Conclusie: leuke show met nu al een paar sterke talenten. Ik voeg Omri Tindal toe aan mijn favorieten. De interactie tussen de coaches mag scherper, en er mag meer getoond worden van de begeleiding van de talenten in plaats van hun commentaar op elkaar.

Maar goed, alle battle-shows zijn inmiddels opgenomen, dus misschien ideeën voor volgend seizoen? We kijken uit naar komende vrijdag, de tweede battle-show!

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “NLpop-review: eerste battle-show The Voice of Holland

  1. Friso

    Eerste battle viel nogal tegen.. De echte favorieten moeten zich nog laten zien. Enne voor wat beyreft de battle janini- natasha… Ja janine het klonk heel raar’ fuck natasha’… Geeft precies aan hoe je in elkaar steekt. Om op zo’ n manier te willen winnen geeft je niveau aan. Ga op de markt staan, daar hoor je thuis. Wat een blamage voor jou, mijn stem heb je niet

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Ja die Leona spettert gewoon het scherm uit, echt geweldig. Maar ik vind het zo jammer dat Gerrie niet doorging. Waarom zet Trijntje haar in in de battle tegen Leona? Trijntje had nog tegen Gerrie gezegd dat Tjeerd heel veel goede nummers voor Gerrie zou hebben. Lekkertje voorhouden dus. Jammer dat zo’n goede kandidate voor Trijntje heeft gekozen en nu dus afvalt. En ook zoals jij schrijft dat er veel en veel slechtere kandidaten wel doorgaan. Maarja dat is het spel. Leona heeft verder ook alles mee en ik denk ook dat zij wel finalewaardig is.

      /   Reply  / 
  3. llyric d

    ik vond die janine ook een beetje raar sowieso is zij niet mij fav en mag ze als eerst uit en ik had de voice op genomen maar ik vond de optredens niet spannend heel bagger moest gewoon doorspoelen
    de enige die leuk was was van leona ik hoop dat ik laurrhie broun ga zien kan niet wachten maar sorry the voice dit is bagger ik kijk die van america en die is gaaf ze hebben een nieuwe methode steal awesome

      /   Reply  / 
  4. Mark

    Er vallen er toch nog 2 af uit elk team voor de liveshows? Ze gaan toch altijd met 6 en niet met 8

      /   Reply  / 
  5. Bastian

    Leona is goed, maar het was te verwachten dat Trijntje haar door zou laten gaan, duh. Die Gerrie vind ik niks aan, straalt niks uit. Ik wil een artiest zien staan, geen ‘huisvrouw’. En wat te denken van die jankerd (ben haar naam kwijt)? ‘Ze ging voor me staan’… lol, tis een battle. Ze had toch zelf ook naar voren kunnen lopen, totaal geen vechtlust. Als je’t zo graag wil ga er dan ook 100% voor.

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Blijf de battles een rare ronde vinden waar inderdaad goede mensen naar huis moeten en mindere wel doorgaan.
    Maar… Trijntje heeft een lijstje van 18 mensen en eerlijk is eerlijk van wie ze af wilt zet ze dan tegen een betere. Ze had Leona ook makkelijk tegen Laurhie kunnen zeten maar dat is WEL een persoonlijkheid dus loost ze liever Gerrie die niet echt uitstraling heb.

      /   Reply  / 
  7. MK

    Ik vond de eerste battle geweldig en hoop dat Marjet in Nederlandstalig doorgaat. Wat een kanjer

      /   Reply  / 
  8. COBY

    Ik vind The Voice sowieso een goed programma en The Battles spannend. Sebastiano vond ik een leuke man met een prima stem maar marjet vond ik héél sterk tegenover hem. Leuke uitstraling ook. Die komt er wel!!

      /   Reply  / 
  9. Henri Overtoom

    Marjet, je doet het prima
    Ik geniet elke keer weer als ik je hoor zingen
    prachtige stem en goed geluid.
    Zo doorgaan dan weet ik zeker dat je steeds verder gaat komen.
    Jij komt er wel hoor meid.

      /   Reply  / 
  10. Patty

    Marjet heeft zich goed bewezen deze avond en knalde echt .

      /   Reply  / 
  11. djairo

    marjet jij kon echt heel mooi zingen.maar je kan nog wel beter en je was ook heel zeenewachtig aan het eind en ik vint dat je het heel goed gedaan hebt.veel plezier bij de finale dan ben ik er ook

      /   Reply  / 
  12. Pingback: NLpop-review: tweede battle-show The Voice of Holland | NLpop

  13. Pingback: NLpop-review: derde battle-show The Voice of Holland | NLpop

  14. Pingback: NLpop-review: vierde battle-show The Voice of Holland | NLpop

  15. Pingback: Analyse: op naar de live-shows van The Voice of Holland! | NLpop

  16. Pingback: Stoelen gaan draaien in liveshows The Voice of Holland! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>