NLpop-review: vierde battle-show The Voice of Holland

Door naar de liveshows: Laurrhie Brouns, Sam Holden, David Gonçalves, Randy Soewarno, Patt Riley, Velorisa Yorks, Denzel Dongen, Sifra Geessink

De laatste battle-show van dit seizoen van The Voice of Holland is uitgezonden. Veel tranen, enkele verrassingen en spectaculair vocaal vuurwerk aan het eind.

De eerste battle van de avond werd comfortabel gewonnen door Randy Soewarno. Ze zong beter en leek met meer zelfvertrouwen op het podium te staan. Een finalist zie ik nog niet in haar, maar misschien komt Randy met een doorbraakmoment in de live-shows.

De tweede battle was een stuk spannender en veel spraakmakender. Loes van de Mars, die met haar auditie alle stoelen draaide, moest het afleggen tegen Patt Riley. Critici zeggen dat Patt door is omdat ze achtergrondzangeres bij Trijntje is. Volgens mij was Patt in deze battle echt beter. Iets meer glamour en uitstraling. Tranen bij Loes na afloop.

Maar niet getreurd. Loes was wereldwijd trending topic op Twitter door toedoen van het Nederlands publiek. Charly Luske was zo onder de indruk dat hij een duet met haar voorstelde. Ze gaan het duet de komende week al opnemen, geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis. De deal sloten ze live en openbaar op Twitter. We zijn benieuwd!

Ook bij Bart Reinders tranen na zijn battle. Dat Sam Holden doorgaat naar de live-shows lag in de verwachting. Bart had dat vermoeden vooraf zelf ook al, en het kwam uit. Alle coaches kozen voor Sam. Ik ben benieuwd wat hij gaat doen in de live-shows en of zijn singer-songwriterstijl stand houdt tussen al het popgeweld.

Och, arme Hagar Daoudi. Jammer dat ze niet door is, maar ze werd zowel vocaal als qua performance weggeblazen door Velorisa Yorks. Het commentaar van Trijntje was spot-on: Velorisa’s stem is soms wat schel. Xander de Buisonjé, die ook twitterde tijdens de uitzending, vindt die twang in haar stem juist heerlijk.

Over de battle tussen Denzel Dongen en Pip Whien zijn de meningen verdeeld. Dat ze fouten maakten staat buiten kijf, Father & Friend was een moeilijk nummer voor de heren. Pip overtuigde mij meer. Denzel heeft de jeugd en bijbehorende aantrekkingskracht, en is waarschijnlijk daarom door. André Hazes jr twitterde: ‘Pip, lekker volks! Ik hou der van.’

Sifra Geessink kan volgens mij beter op een cruiseschip gaan staan. Of op een gezellige braderie in de provincie of zo. Dat ze niet aan het slankheidideaal voldoet is het punt niet. Ik vind talloze dikke artiesten geweldig. Maar Sifra’s podiumuitstraling spreekt me niet aan. Ik had gekozen voor Charlotte Fisser in de zesde battle van de avond.

De battle tussen David Gonçalves en Paul van Commenee vond ik erg amusant. Misschien ook door de commentaren die ik tegelijkertijd op Twitter las. Het was absoluut een goede performance, maar dat David uiteindelijk de overhand had is begrijpelijk. Paul moet nog groeien. Misschien zien we hem over een jaar of twee terug?

Vocaal vuurwerk in de laatste battle van dit seizoen. Laurrhie Brouns kan heel ver komen, ook zonder The Voice te winnen, zelfs zonder de finale te halen. Wat een persoonlijkheid en wat een stem. Om met Wouter Hamel te spreken: ‘Muziek is geen wedstrijd, but this girl’s a winner.’ Dat is waar… maar toch kijken we uit naar de live-shows!

Eerder op NLpop:
NLpop-review eerste battle-show The Voice of Holland
NLpop-review tweede battle-show The Voice of Holland
NLpop-review: derde battle-show The Voice of Holland
Nieuwe onderdelen in Battles The Voice of Holland (video)

facebook share facebook share

44 Reacties // Reageer

44 thoughts on “NLpop-review: vierde battle-show The Voice of Holland

  1. Roos ter Wijk

    Waarom is Charlotte Fisser weggestemd?
    Ik vond haar de kandidaat met de meeste uitstraling.
    Zal wel een té karaktervolle tante geweest zijn, die niet te “kneden” is.
    Jammer, maar de geloofwaardigheid van een dergelijk programma is voor mij verdwenen.
    Ivar vind ik trouwens ook een goeie performer, kan die nog een poosje blijven misschien?
    Maar Charlotte weg: eeuwig zonde en voor mij is de lol er af!

    Ivar vind ik trouwens ook een goeie performer.

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    Roos ter Wijk.
    The Voice en geloofwaardig in een zin? Dat kan niet.
    Voor als je het nog niet doorhebt. het draait alleen maar om het ‘kneden’van mensen om zoveel mogelijk cash te genereren voor de juryleden. Aan die Charlotte (?) viel dus waarschijnlijk niet te verdienen. Ach en waar maak je je druk om. Geen van allen zullen ze succesvol worden.

      /   Reply  / 
    1. Jelle

      Ouwe miep dat je er ook bent.. zelfs Sharon Doorson weet op eigen kracht te scoren in de Top 40. Plaats 14 de top 40 is niet slecht (voor jou wrs niet goed genoeg zoals altijd)!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Op eigen kracht? Volgens mij is dat singletje nog altijd in samenwerking met Will I Am, suffe dodo.
        De single op eigen kracht bleef hangen in de tipparade en deed weinig tot niks. ‘n Dikke flop dus.

          /   Reply  / 
  3. inge

    Was alleen benieuwd naar de battle van Sam en Laurrhie. Laurrhie zit in het team van Trijntje en ik denk dat zij nog wel eens gaat winnen van Ron, Leona of zelfs Sandra.

    Oneerlijk dat Pip niet doorwas, die was echt beter

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Boeiend. Doorbreken zullen ze toch niet, leuk om de mensen weer een half jaar bezig te houden, inge.

        /   Reply  / 
      1. Jelle

        Ouwe Miep, het half jaar voor Sharon Doorson is al voorbij :)

          /   Reply  / 
  4. vinn

    Laurhie is echt mijn favoriet, wat een stem en wat een leuke persoonlijkheid. Ik denk zomaar dat zij toch kan winnen in team Trijntje. Sandra heeft bijvoorbeeld een hele mooie stem maar wel een mindere persoonlijkheid. Leona is ook een kanshebber maar naar mijn idee zingt zij minder.

    Trijntje heeft wel echt het beste team. De 3 die ik hierboven noem zijn zo en zo de beste van dit seizoen. Hoe lullig is het dan ook dat ze niet alle even ver gaan komen.

    Nick&Simon heeft een zwak team waar eigenlijk alleen Maame goed is. Marco kan hoge ogen gooien met Ivar en Babette en VanVelzen met Floortje en persoonlijk vind ik Eyelar ook erg goed.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Vinn. Kan zijn. Ver zullen ze toch niet komen. Ze moeten nog concurreren met deelnemers uit vorige edities van The Voice, die ook nog allemaal een CDtje moeten droppen. En wat singer/songwriters betreft, hevige concurrentie van de mensen uit de show van Giel Beelen. Degene die daar mee bezig gaan zullen wel met iets heel eigens moeten komen.
      Deze namen zullen echter ook wel weer snel in het schnabbelcircuit terecht komen. Verwacht er niet teveel van.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Het betekent dat er in de toch al overvolle Nederlandse muziekmarkt dat er nu weer een plekje gecreerd moet worden, want iedereen zal wel weer iets uit moeten brengen, voor de namen die hier genoemd worden.
        En dan zal er extra aandacht zijn voor Floortje want die is al eens eerder mislukt na zo’n show, dus daar willen ze natuurlijk nu wel een succes van maken. Zo gigantisch doorzichtig.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Wie bedoel je met: “ze” (willen van Floortje nu wel een succes maken), Ronald?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Wat zou je denken? De mensen van The Voice natuurlijk, desbetreffende coach en producenten enzo. Een tweede keer gezichtsverlies leiden willen ze natuurlijk voorkomen.
            Nu zal er wel weer een reactie komen dat ze toen niet goed begeleid en gepromoot is en dat ze werkelijk talent heeft…

              /  
          2. Johan van de Velde

            Ik denk toch dat je de juryleden teveel ‘credit’ geeft. ‘t Zal hen niet echt interesseren hoe Floortje het gaat doen. Ze is al mislukt, dus gebrek aan succes deze keer, kan de juryleden niet worden toegerekend. “Aan ons ligt het niet” zullen ze kunnen denken en zeggen.
            En, wees eerlijk, ongelijk hebben ze niet…

              /  
          3. Ronald

            Nee en de toneelstukjes die opgevoerd worden dan? ‘Je gaat het maken’, ‘jij bent het helemaal’ ‘Goh wat ben jij een talent’… Dat soort ingestudeerde zinnetjes?
            Als ze aan Floortje kunnen verdienen zullen ze het doen. Alleen omdat een CDtje van een jurylid dan weer misschien 100 exemplaren meer verkoopt…

              /  
  5. Roos ter Wijk

    Vinn, goeie samenvatting van jou van de kandidaten.
    Ik ga de foto’s erbij zoeken, want ik weet niet precies wie bij de namen horen.

      /   Reply  / 
  6. Roos ter Wijk

    De enige natuurtalenten van de laatste jaren, die uit dergelijke muziekprogramma’s zijn voortgekomen zijn: Waylon, Ben Saunders (hoe lang?) en Douwe Bob, die al gewaarschuwd is voor zijn onverschillige houding.
    De meeste zangers en zangeressen, zoals Tim Knol, Krystl, Wende en
    Roos zijn zonder deze programma’s bekend geworden.
    Je weet natuurlijk nooit of dit blijvertjes zijn!
    The Voice stelt eigenlijk niet zoveel voor, is alleen leuk om naar te kijken.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ben Saunders is geen blijvertje, gezien het matige succes van zijn tweede CD. Houdbaarheidsdatum in zicht.
      Waylon is inderdaad de enige die het redelijk uithoudt, hij begeleidde de singer/songwriters ook in de show van Giel.
      De mensen daaruit zie ik nog ver komen. Niemand kan ontkennen dat de grootste hit van een talentenshow nu gescoord is door iemand uit de show van Giel. Nielson. Douwe Bob zal er zeker ook komen, met kwaliteitsliedjes als Multicoloured Angels staat ie komend jaar al op menig festival denk ik. Dan zijn The Voice kandidaten nog aan het ‘vechten’ voor hun plekkie in de muziekwereld.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Overigens vergeet je namen als Ilse deLange en Caro Emerald. Die twee zijn samen al goed voor de verkoopcijfers van 2 Voice seizoenen deelnemers bij elkaar. Dan heb je nog Anouk… dat zijn carrières die Voice deelnemers nooit zullen bereiken.

          /   Reply  / 
      2. Bart

        O ja Nielson. Was dat niet een lid van de Kidsroep Zirkus Zirkus. Weer zo´n bij elkaar gezocht popgroepje. Volgens mij was jij toen niet zo’n fan van deze Nielson. Talentloze mensen die alles maar zingen wat ze voorgekauwd krijgen……………..Er zit dus wel degelijk talent in deze popgroepjes!

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Klopt. Mara met Zirkus Zirkus heeft dit niet te maken, daarvan zei hij in de show dat het hij dat deed om ervaring op te doen. Om successen te boeken ging hij liever doen wat hij nu doet.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Ja dat zegt hij na de tijd. Jij had je menig al wel al klaar toen hij in deze popgroep zat. Het kan dus wel! Wat vind je trouwens van Sharon Doorson. Ze heeft nu een echte hit te pakken en staat inmiddels ook al in verschillende hitlijsten in het buitenland. Kun jij nu nog steeds eerlijk zeggen dat ze talentloos is?

              /  
          2. Ronald

            Ja, durf ik te beweren. Het enige wat ze heeft gedaan is een producer zoeken die haar werk op deze tijd heeft aangepast door een hippe dancebeat onder het plaatje te zetten. Niet het talent om zich te onderscheiden. Dit plaatje is dan ook een gelukstreffer denk ik.
            Ja en Nielson had het talent genoeg om in te zien dat een prefab groepje als Zirkus Zirkus niet echt ging werken.

              /  
          3. Bart

            Jammer, ik probeer nog een beetje een discussie te starten, maar dat zit er echt niet in. We hoeven het helemaal niet eens te zijn, maar iemand het voordeel van de twijfel geven zou je wat meer sieren. Ik ben het dus niet met je eens!! Over talentenjachten ben ik het vaak wel met je eens overigens. Maar ik vind je mening te zwart wit. Ik vind dat er zo nu en dan wel talent tussen zit.

              /  
          4. Ronald

            Nielson heeft zeker het voordeel van de twijfel Bart.
            Sharon Doorson niet.

              /  
          5. Bart

            ha,ha ok Ronald. Wat jij wil. Nou succes bij alle komende blogs over the voice en alle discussies die ze gaan opleveren!

              /  
    2. Johan van de Velde

      Ben ‘t met je een Roos, maar een kleine kanttekening: natuurtalent hebben is niet tijdgebonden. Ik begrijp dus niet zo goed dat je bij Ben Saunders zegt: “hoe lang?”.
      Welke Roos bedoel je overigens?

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ik denk dat ze Roos Rebergen, zangeres van Roosbeef.

          /   Reply  / 
  7. Roos ter Wijk

    Inderdaad Roos Rebergen bedoel ik.
    Verder geef je een goeie aanvulling van namen Ronald, vooral Anouk natuurlijk.
    Bedankt voor je positieve reactie!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Roos.
      My pleasure.
      Overigens heb je ook nog zangeressen als Sabrina Stark e.d. en vrouwen als Sharon den Adel, Simone Simons en Floor Jansen (op het ogenblik de zangeresvan Nightwish) die het erg goed doen met hun bands. Ook in het buitenland.

        /   Reply  / 
  8. inge

    godverdomme!! Ik word jullie spuugzat!
    Hoop dat jullie internet-aansluiting het op een gegeven moment begeefd! Ik vind dit zo vervelend worden!!

    Als wij dat leuk vinden, laat ons ff lekker. En haal niet steeds het laatste en hoogste woord!!!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      inge, inge. Denk aan je bloeddruk. Ik zeg niks verkeerd. Hoe veel mensen over in dit geval The Voice denken plaats ik alleen hier. Dus onze internetverbinding mag het begeven omdat jouw mening niet met de onze strookt? Ik hoop een keer op een storing bij de TV uitzending op vrijdagavond. Weten bijna 3 milj mensen niet meer wat ze moeten doen…

        /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Inge, doe ff normaal zeg.
      Ik begrijp dat je een heel eigen manier van schrijven hebt, maar grof vloeken is toch niet nodig?

        /   Reply  / 
  9. vinn

    Uit the voice 1 hebben Ben, Shary-Ann, Leonie toch wel een redelijke carriere aan over gehouden hoor.
    Uit seizoen 2 moet het nog blijken maar Charly, Chris en Sharon zijn aaridg op weg. Ik denk dat vooral Sharon hoge ogen gaat gooien met een 2e single. Zij kan zomaar eens internationaal door te breken

    @ Ronald: Eva Simons komt trouwens ook uit een talentejacht namelijk Popstars the rivals waar ze met bovengenoemde Sharon eindigde in Raffish. Ze heeft nu toch wel groot internationaal succes met This Love ft. Will.I.Am.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Vinn. Dat jij een laagdrempelige definitie hebt van succes is bekend.
      Ben, Tweede CD, geflopt. Niet het grote succes van zijn eerste in ieder geval, Shary Ann, twee hitjes, Leonie huidige single blijft steken in tipparade…
      Charly en Chris hadden echt spookhits. Kunstmatig hoog gehouden in de Single Top 100, ze waren ook zo weer verdwenen uit die lijst. Sharon, zie antwoordpost op Bart. gewoon meeliften op een hippe sound, niet onderscheidend. Zal ook niet blijven hangen
      Eva Simons. Die single is met name van Will I Am, op die naam verkoopt hij. Ze heeft het geluk deze te hebben mogen featuren. De solo single die daarvoor uitkwam, flopte…

        /   Reply  / 
      1. vinn

        Ik snap heus wel dat ze niet zulk succes hebben als bijv. Anouk, Ilse de Lange en Kane. Maar het zijn wel namen die mee blijven komen. Leonie had 3 top hits en haar laatste single scoort inderdaad minder maar dat heeft een Anouk ook wel eens. Alle singles van Shary-ann scoorde tot nu toe en over Eva Simons gesproken dit was niet haar eerste hit. Take over Control deed het ook erg goed. Zij kan nu juist zich verder ontwikkelen als solo artiest, de tijd zal het leren.

          /   Reply  / 
  10. Eric

    Over talenten gesproken. Ik zag dat Wicked stopt dus dan zit ook Jim binnenkort zonder musicalrol. Wat gaat hij doen? Presenteren? Wikipedia rept over het in de ijskast zetten van zijn zangactiviteiten en hij dus zich volledig gaat toeleggen op zijn presenteerklusje(s).Wie weet daar iets over?

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Mij bekruipt al een tijdje het gevoel dat Eric de alter-ego is van Ronald (die natuurlijk de alter-ego is van Boycotidols)…
      Klopt dat?

        /   Reply  / 
    2. vinn

      Jim presenteert SBS shownieuws tegenwordig. De muscial duurt nog tot januarie. Verder heeft hij een rol in de film Verliefd op Ibiza en mocht er nog een nieuw seizoen komen van Seinpost Den haag is hij daar vast weer in te zien.

      Jim heeft zich eigenlijk na idols kunnen ontwikkelen op meerdere gebieden

        /   Reply  / 
  11. Peterke!

    Ik ga me (nu nog) niet eens echt mengen aan de discussie hierboven. Ik was gister niet echt te spreken over de battle. Loes had in de liveshows moeten staan. Ik vond haar echt waanzinnig goed! Dat Charlotte niet door is zal ik zoals Roos al zei eeuwig zonde vinden. Zij is een geweldige zangeres en had het meer dan verdient om in die liveshows te staan. Er staat trouwens in de Televizier een topic over The Voice Of Holland Live. Naast dat er een interview instaat met Floortje & Ron, staat er ook wat informatie in over de liveshows. De aankomende twee weken zullen er meer dan 10 kandidaten gaan afvallen! Hoe en wat weet ik niet, maar het beloofd spannend te gaan worden.

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Analyse: op naar de live-shows van The Voice of Holland! | NLpop

  13. Ronald

    Excuses, je had het over Sharon Doorson. Verwarde deze met Eva Simons. Kan je nagaan hoe ze op elkaar lijken…

      /   Reply  / 
  14. Roos ter Wijk

    Goeie grap dat Johannes door gaat, door stemmen van de kijkers!
    Verder vind ik alleen Leona een “superster”, lijkt op Macy Gray: prachtig!
    Ik vind het een beetje vervelend worden, dat de stoelen nu nog steeds wordn omgedraaid, heeft geen zin, omdat de juryleden alle deelnemers wel kennen.
    Ben benieuwd hoe ver Leona het gaat schoppen!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Tja, die Johannes, ach gossie. Wordt natuurlijk nooit wat.
      En Leona? Ja, zingen kan ze best. Performen doet ze prima, maar een “superster”?
      Ik vrees van niet.
      ‘t Blijft toch allemaal ‘n beetje van het ‘dinner show’ en ‘cabaret’ (niet het NL woord) kaliber.
      Na de THOH hype wordt ‘t voor haar w.s. weer snel terug naar de achtergrond (-koortjes)…

        /   Reply  / 
    2. Bart

      Ik vind het nog een veel grotere grap dat Sam door is. Johannes was ook niet goed. Maar mijn god, wat was die Sam slecht!

        /   Reply  / 
  15. Roos ter Wijk

    Nu zie je hoe “emoties” zwaarder wegen bij het publiek dan het zingen op zich.
    Babette vind ik te gemaakt, alleen maar de ster uithangen, ziet geen publiek en geen scorecijfers.
    Patty vind ik nét zo iemand, te vergelijken met Glennis Grace, die ik helemaal niet leuk vind: is teveel in beeld op de tv, zegt overal ja tegen en dat is fout.
    Als voorbeeld neem ik Anouk, die zelden op een uitnodiging in gaat en dan blijf je veel interessanter.
    Zoals Bart schrijft, was Sam slecht, maar ontroerend omdat het allemaal niet lukte: verkeerde liedje enz.
    Ben benieuwd hoe het verder gaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>