SBS wil toch wéér een nieuwe Popstar-talentenjacht

The Next Popstar als tegenwicht voor talentenshows waarin professionals meedoen

Ondanks eerdere flops komt SBS volgend jaar toch weer met een talentenshow voor onontdekte popsterren. Tv-directeur Remko van Westerloo: ‘De afgelopen jaren heeft een versnippering plaatsgevonden van de zangshows.’

No kidding, Einstein. De markt is compleet verzadigd, mede door toedoen van SBS. We worden in Nederland doodgegooid met talentenjachten. Het is mij al lang te veel. SBS kondigde eerder ook al aan met een talentenshow voor volkszangers te komen.

In De Telegraaf wijst Van Westerloo op het feit dat in andere talentenshows steeds vaker echte artiesten meedoen. Daarmee doelt hij natuurlijk op The Voice of Holland. Bij SBS willen ze daar nu tegenwicht aan bieden: ‘We gaan het oude opnieuw uitvinden.’

The Next Popstar richt zich dus op iedereen die bij andere shows niet door de voorselectie komt. Wordt dit de wederopstanding van afzeik-tv of krijgen deelnemers professionele begeleiding en worden ze tegen zichzelf in bescherming genomen?

Het is nog niet duidelijk, maar een beeld van vals zingende wannabees die in huilen uitbarsten na een mislukt auditie doemt op. Met juryleden die auditanten uitlachen. Ik slaak een diepe zucht. Alsof mijn maandagochtend nog niet zwaar genoeg was.

Wie in de jury van The Next Popstar zullen plaatsnemen is nog niet bekend. In de eerdere seizoenen waren dat Henkjan Smits en Maurice Wijnen, in de eerste twee seizoenen met Patricia Paay, in het derde seizoen met Simone Walraven en Marc-Marie Huijbregts.

Aanmelden voor The Next Popstar kan hier.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “SBS wil toch wéér een nieuwe Popstar-talentenjacht

  1. Robin

    Kan er ook nog wel bij, nog niet genoeg talentenjachten op tv. ben benieuwd wie het gaat presenteren

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Als je dan toch een nieuwe talentejacht doet, en daar wijst deze titel wel een beetje op maar doe dan gwn leeftijd 16-36 waar echt word gezocht naar een Popstar waar dus uitsluitend hippe nummers moge gezongen worden. Doe een Britney, Christina, madonna, lady gaga themas en geen big band, disco of motown daar zingen popstars nou eenmaal niet in.
    Laat de winaar met een single komen zoals Sharons Fail in love en niet met een ouwe ballad die voor de zoveelste x word vertolkt door iemand anders

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Vinn, Nog een beter idee is om het een keer te laten dat uitzenden van die talentenshows. Misschien breekt jouw favoriet dan eindelijk ook eens door…

        /   Reply  / 
  3. music

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! ik ga emigreren naar Galapagos waar het thema ‘talentshow’niet bestaat en het slechts moeten doen met drie zenders!

    Waarom SBS weer met een nieuwe talentshow:
    Wat hebben Red!, Maaike, Wesley en Dean allemaal gebracht? NIKS!

    vergeleken met hun gaat RTL nog ‘redelijk’ goed om met hun (sterren)

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Wie, wat, hoe, watte?
      O ja dat waren mensen die ooit zo’n show gewonnen hadden toch?

        /   Reply  / 
  4. Ronald

    Maar serieus zijn ze bij SBS nu zo overtuigd van zichzelf dat ze denken dat NOG een talentenjacht, waar ze al eerder gigantisch mee faalde, nu wel aanslaat? Dat Nederland nog wel zo’n ding erbij kan hebben? Dat is wel heel arrogant.

      /   Reply  / 
  5. music

    nog 450 dagen voor het fenomeen los barst waar iedereen het over heeft. OMG ik hoor die vervelende voice-over/commantator nu al door me hoofd gammelen! En dan tijdens een film, Joling met zo’n uitklapboordje “nog 250 dagen’

      /   Reply  / 
  6. music

    één voordeel: Henk Jan Smits staat niet meer onder contract bij SBS!

      /   Reply  / 
    1. Robin

      misschien roepen ze Henkjan wel op, op projectbasis. Zou maar niet te hard juichen ;)

        /   Reply  / 
  7. Amanaemonesia

    Kansloos idee. Talentenjachten zijn nauwelijks een aanwinst voor de Nederlandse muziekscene. De echte talenten – mét passie voor muziek – zijn vaak al amateur-artiest of spelen in een bandje en breken wel door zodra ze écht goed genoeg zijn.

    Verder, om in dit land groot succes te hebben in de muziek moet je:

    * Talentvol DJ zijn (bij voorkeur in de genres trance en Dutch house).
    * Een zeer trouwe, grote fanbase opgebouwd hebben die je nooit in de steek laat (Jan Smit, Guus Meeuwis, Marco Borsato, Nick & Simon, Ilse DeLange, Kane, Gers etc.) Dit zijn vaak de charismatische types.
    * Je richten op een zeer jeugdig publiek (K3, Ch!pz, Djumbo, Kus).

    In alle andere gevallen kom je er gewoon niet. Alle zangers en bandjes die niet bovengemiddeld zijn (de typisch Nederlandse middelmaat) komen hier gewoon niet aan te pas, daarvoor is de betalende markt veel te klein.

    Dat onze popartiesten gemiddeld gezien weinig meer voorstellen wordt ook bevestigd door het feit dat gewone pop/rock liedjes van Nederlandse bodem al jaren niets, maar dan ook helemaal niets meer teweegbrengen in het buitenland. De laatste act in dit genre die op eigen houtje groot werd in het buitenland is Golden Earring, al meer dan drie decennia geleden.

      /   Reply  / 
  8. Nico

    Met spanning wacht ik hier de reacties af op het “geweldige” idee van Eyeworks om bij de Avro een talentenwedstrijd te organiseren.
    Dit keer op uitvoeringen van Nederlandse hits in een nieuw jasje.
    Net zoals Triggerfinger deed op een buitenlandse hit. Nu wordt het dan van een Nederlandse hit.
    Één ding weet ik al: ik kijk niet, maar verheug me op de enthousiaste reacties hier.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: X Factor stort zich op dj’s, rappers en singer-songwriters | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>