#TVOH Stemproblemen voor Sandra van Nieuwland

Team Trijntje: ‘Who run the world? Girls!’ • Strijd is nog niet gestreden • Is Sandra’s kracht ook haar zwakte? • Sandra: ‘Ik heb jullie harder nodig dan vorige week!’ • Liedkeuze is allesbepalend • Waar blijft hét Leona-moment in TVOH-3?

De vier overgebleven talenten in Team Trijntje waren afgelopen zaterdag uitgenodigd om op te treden met Berget Lewis. Maar coach Trijntje Oosterhuis zag zich gedwongen in te grijpen. Sandra van Nieuwland en Laurrhie Brouns hadden te grote stemproblemen om te kunnen zingen. Dat bleek woensdag in The Voice of Holland Real Life.

Laurrhie Brouns hoestte onophoudelijk en Sandra van Nieuwland had veel moeite om, samen met Tessa Belinfante, het nummer One van U2 zuiver te zingen. Na een korte repetitie was duidelijk dat Sandra het niet ging redden. Als reden voor het dipje benadrukte ze dat alles voor haar gericht is op de liveshows.

Sandra: ‘Door de afgelopen week, ben ik toch een beetje moe na de liveshow. Het gaat wel, maar ik ben wel wat heesig. Het gaat om de liveshows. Ik wil er gewoon goed in gaan met het volgende nummer. En fit zijn, dat is wel echt belangrijk.’

Nu is het de vraag of dit een eenmalig dipje was of dat Sandra sowieso moeite heeft met nummers in een uitbundiger stijl? Haar karakteristieke stemgeluid komt briljant over in de ingetogen versies van More en Keep Your Head Up, inmiddels typische Nieuwland-ballades, maar is dat haar limiet? En vindt het publiek dat uiteindelijk voldoende?

Sandra meldt zojuist via Twitter: ‘Vandaag is weer de dag!! Wordt een beetje anders vanavond. Ik heb jullie nog harder nodig dan vorige week! Topteam!’ Dat duidt op een verandering in stijl, om te laten zien dat ze meer kan dan alleen gevoelige liedjes zingen.

In de battle-ronde viel al op dat Sandra’s kracht tevens haar zwakte is. Ze lijkt niet alles even goed te kunnen zingen, en samenzang gaat haar moeilijk af.

VanVelzen noemde het James Morrison-nummer Broken Strings ‘een harnas’ voor haar. Coach Trijntje gaf toe dat ze Sandra met dat lied in een keurslijf had gedrukt, en voegde toe: ‘Je bent een vlinder die moet fladderen.’

De tweestrijd binnen Team Trijntje tussen Sandra en Leona kan een interessante wending nemen. Leona is juist wel een zangeres die met gemak allerlei verschillende nummers aan kan. Met veel power. Voor One van U2 zou zij vermoedelijk haar hand niet omdraaien. Bovendien heb ik het idee dat het beste van Leona nog moet komen.

Kan Sandra het publiek blijven pakken als ze de komende vier liveshows telkens min of meer hetzelfde liedje zingt? Wordt het dan niet te veel een trucje? En als ze voor een uptempolied kiest, houdt ze zich dan staande?

Wat gaat Leona doen? Ze maakt tot nu toe indruk als de ‘onvermijdelijke’ nummer twee, maar haar echte doorbraakperformance moet volgens mij nog komen. Ik zit in ieder geval te wachten op hét Leona-moment in TVOH-3. Uit haar tweets valt op te maken dat het vanavond weleens zou kunnen gebeuren. Ik ben reuze benieuwd!

De nummers die ze tot nu toe zong (Mesmerized, Always There en I Just Wanna Make Love) waren funky, maar wat gebeurt er als Leona een powerballad in de strijd werpt? Ze heeft bewezen dat ze kracht, podiumcharisma en soul heeft. Als ze aan die mix een lading heftige emoties toevoegt kan ze een veel grotere bedreiging voor Sandra worden.

The Voice of Holland Real Life aflevering 6 is hier terug te zien.
The Voice Live wordt vanavond uitgezonden, vanaf 20.30 uur op RTL 4.

facebook share facebook share

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “#TVOH Stemproblemen voor Sandra van Nieuwland

  1. Henk

    Ik denk toch dat uiteindelijk Leona hoger eindigt dan Sandra. En dat komt precies zoals jij het omschrijft. Maar ik hoop dat Leona geen favorietenrol krijgt;-) Maar dat is wel moeilijk bij zo’n persoonlijkheid.

      /   Reply  / 
  2. inge

    ik denk dat ze zich nergens druk om hoeft te maken.

    De gene die het minst in de populariteit vallen zoals Tessa, Salome, Anja/Babette, Eyelar zullen zicht in de gevaren positie varen. Floortje, Ivar, Barbara, Sandra, Leona zitten denk wel goed

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Het is nog maar afwachten wie er vanavond doorgaat bij het team van VanVelzen. Persoonlijk vind ik die deze week nog het meest spannend. Bij Trijntje is het duidelijk dat Tessa vliegt, bij Marco vliegt Anja en bij Nick & Simon boeit me niet echt veel. Ik hoop dat Claudia gaat, maar vind geen van alle echt finalewaardig. Bij het team van VanVelzen heb ik werkelijk geen idee. Als Sam vanavond nog eens zo slecht zingt verwacht ik dat hij zal gaan.

        /   Reply  / 
      1. nick

        als sam goed zingt dan gaat mogelijk Marjet bij VanVelzen

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Ik heb werkelijk geen idee. Na het zien van de nummers die iedereen vanavond gaat doen zou Eyelar nog wel eens kunnen gaan bij VanVelzen, maar ik heb verder echt geen idee. Ik heb ook een preview gehoord van de nieuwe single van Sandra en die klinkt echt weer mooi. Eigenlijk opvallend, want het nummer dat ze gaat doen heb ik echt een verschrikkelijke hekel aan. :P

            /   Reply  / 
  3. Jelle

    Logisch dat de kandidaten last van hun stem krijgen na al dat gerepeteer :p. Sandra en Laurrhie hebben dus een week minder rust, want zo moeten vanavond weer zo blijkt? Persoonlijk heb ik nog niet zoveel met Leona. Koop liever de cd van Sandra :p

      /   Reply  / 
  4. inge

    Sandra der stem geeft rust en is onderscheidend.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Precies. Hier wil je een cd van hebben! Vooral lekker rond deze tijd.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Spreek voor jezelf. Ik niet hoor, en velen met mij. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die haar niet eens kennen.

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Ik spreek ook voor mezelf Ronald……Ik zeg toch niks over wat een ander er van moet vinden. Sorry dat is een beetje enthousiast was ha,ha.

            /   Reply  / 
  5. Ronald

    Stemproblemen. Jaja. Dat smoesje gebruikte die Floortje ook nadat ze faalde. Teken van onkunde/ verkeerd gebruik van je stem.
    Come on, van de meest extreme metalzangers heb ik zelfs nog nooit gehoord dat die stemproblemen hebben, en die gebruiken hun stem veel intensiever. Ze valt gewoon langzaam door de mand.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      ok Ronald. Ik bied mijn excuses aan namens iedereen ( en dat zijn er heel erg veel!!). Sorry dat wij Sandra een goede zangeres vinden. We hadden beter moeten weten……

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ach programma’s als The Voice zorgen ervoor dat mensen muzikaal compleet meningloos worden. Tegenwoordig is men al blij met het zoveeste covertje.
        Jij denkt serieus dat Sandra een blijvertje is? Hou jezelf toch niet zo voor de gek joh.

          /   Reply  / 
        1. Jelle

          Wat maakt het uit? Als mensen Sandra leuk vinden hoor je dat te respecteren. Punt.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Net zo als je dient te respecteren dat er mensen zijn die de deelnemers uit zulke shows totaal niks vinden. Punt.
            Die zijn nu eenmaal een andere mening toegedaan over The Voice.Punt.

              /  
  6. Bart

    Of Sandra een blijvertje is, tja dat is afwachten. Artiesten komen en gaan. Buiten the voice om zijn er zoveel artiesten die even een paar hits scoren en dan niet meer. Sandra heeft wel een onderscheidend geluid ( vind ik ). Dit is voor mij een van de weinigen uit een talentenjacht waar ik een hele cd van zou kopen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nee. Ze is echt een voorbeeld van een marketingzangeresje. We bewerkstelligen in het begin zoveel succesjes voor haar zodat ze op haar top in de markt wordt gezet. Compleet hot gemaakt door team John de Mol. Dadelijk komt het op eigen kunnen aan en dan faalt ze, let maar op. Dan valt de hele marketingmachine achter haar weg en is ze gewoon weer huismoeder. Zit ze met twee hits die ze heeft behaald ten gunste van The Voice. Maar geeft niet, sommige mensen laten zich nu eenmaal graag misleiden.
      Misleiding de grootste kracht van het succes van The Voice.

        /   Reply  / 
  7. Bart

    Ik laat me niet misleiden…. Ik vind iemand goed tijdens the voice en ook een jaar na de show. Daar heeft de show en alle ophef erover wat mij betreft geen invloed op. Bekijk het toch wat luchtiger. Als jij een artiest buiten the voice om goed vind. Dan maak je je toch ook niet druk om waar die artiest over een paar jaar staat? Ik vind iemand goed of niet goed……..En of ze een mooie carriere gaat opbouwen, ik gun het haar van harte.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Hoe wil je het dan noemen als je met iemand blij gemaakt word, waarvan je bijna op voorhand kan zeggen dat ze het uiteindelijk niet redt en een halfjaartje, misschien jaartje in de spotlights staat en dus niet met ander materiaal mag komen als het geen succes wordt/blijft? En misschien die CD er niet eens komt. Lijkt mij als je een favo artiest hebt dat je meer verwacht dan twee vlugge covers en een zgn Top 100 recordje en een (half)jaartje roem.
      Ik noem zoiets blij maken met een dooie mus, misleiding.

        /   Reply  / 
  8. Marcus Lucas Auteur

    Het zit je wel hoog he, Ronald. Iedere week. En je kijkt niet eens naar de show, of wel? Haha.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja, dus?

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Echt Ronald, met alle respect… als het neerkomt op talentenjachten ben jij echt een hopeloos geval. Er valt gewoon niet met je praten over dit onderwerp. Laat iedereen gewoon zijn mening hebben zonder die steeds te moeten afkraken. Het begint echt zielig te worden nu.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          En wie is hier n u aan het afkraken?

            /   Reply  / 
          1. Peterke!

            Ik ben niet de enige hier die zo over denkt hoor. Marcus heeft je ook al eens aangesproken over jouw berichten hier. Als jij zo over dingen denkt ga vooral je gang, maar iedereen hier weet inmiddels hoe jij erover denkt. Net zoals iedereen weet wat ik van Floortje vindt. Echter beperk ik alle reacties die betrekking kunnen hebben op Floortje, want dat is hier toch geen nieuws meer. Misschien ook een idee voor jou. ;)

              /  
      2. Denn

        Voor de gene die herhalingen willen lezen. Dan moet je naar mediacourant.nl daar staan precies de zelfde gefrustreerde reacties van Ronald over Sandra, Floortje en TVOH..

        sneu hoor!

          /   Reply  / 
        1. Jelle

          Ik snap gewoon niet dat wanneer je niets met talentenshows hebt, het hele internet vol gaat kalken met negatieve reacties. Heb je niets beters te doen ofzo? Lekker makkelijk ook om je zo negatief op het net uit te laten.

            /   Reply  / 
  9. Ronald

    Jullie houden van herhalingen toch? The Voice is elk jaar hetzelfde trucje.Daar hoor ik jullie niet over. Moet je niet over mij gaan zeuren.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Zo is het!

        /   Reply  / 
    2. Denn

      Nee hoor, er zit nu vernieuwing in TVOH, nieuwe talenten, nieuwe coach, rapportcijfers, nieuwe opzet Battle en Liveshow… Het programma heet hetzelfde, maar De Mol zorgt elke keer wel voor vervrissing

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Hahaha. Echt een uitspraak voor mensen die zich makkelijk om de tuin laten leiden. Het blijft gewoon een talentenshow Denn, niks meer niks minder. Dan kan je er misschien volgende gele stoelen in zetten of krukjes, het blijft hetzelfde trucje.
        Ik heb het ook elk jaar over andere mensen en andere situaties wb talentenshows. Andere name, andere shows, andere data. Dus het blijft verfrissend vind je niet?

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          Wie zegt dat Denn zich om de tuin laat leiden? Alleen jij.. Herhaling zit echt niet alleen in The Voice. Neem bv. Voetbal. Elke keer het zelfde spelletje..

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>