Monsterlijke combinatie in jury X Factor: Ali B en Gordon

Ali B: ‘Ik heb er lang over nagedacht. Ik ben namelijk niet zo’n fan van de meeste talentenjachten’ • Toch weer Gordon in X Factor • Als Wendy en Martijn geen tijd hebben dan presenteert Winston Gerschtanowitz ‘met een andere vrouw’

Ali B neemt plaats in de jury van de vernieuwde X Factor. Dat meldt het AD. Daarnaast blijft de rapper zijn populaire show Ali B Op Volle Toeren bij de TROS maken. Het nieuwe seizoen van X Factor, waarvoor deze keer ook rappers, dj’s en singer-songwriters opgeroepen worden om auditie te doen, wordt volgend jaar op RTL 4 uitgezonden.

‘Ik heb er lang over nagedacht. Ik ben namelijk niet zo’n fan van de meeste talentenjachten’, zegt Ali. Toch is hij overgehaald om de stap te zetten.

‘Kandidaten moeten maar luisteren naar wat de jury van ze vraagt. Zo vind ik het vreemd dat artiesten vaak uit hun eigen ‘comfort zone’ moeten stappen, omdat ze zogenaamd alles moeten kunnen. Als jurylid ga ik voor authenticiteit! Ik krijg die ruimte bij X Factor.’

Ook is bekendgemaakt dat Gordon in ieder geval zal terugkeren in de jury van de talentenshow. Wie de andere juryleden worden is nog niet bekend.

Jammer. Nu men X Factor ging vernieuwen leek mij dat een uitgelezen kans om van Gordon af te komen. Het schijnt dat er mensen zijn die hem grappig vinden, maar ik ben vooral kritisch op wat Gordon tot nu toe gepresteerd heeft in X Factor.

Ali verheugt zich er wel op. ‘Ik zal misschien iets minder confronterend zijn. De grens tussen eerlijk en tactisch jureren is dun. Het gaat om de juiste balans’, aldus Ali.

Programmadirecteur Erland Galjaard: ‘Als het agendatechnisch lukt, gaat koningskoppel Wendy en Martijn het programma presenteren. Anders denk ik aan Winston Gerschtanowitz en dan met een andere vrouw.’

Wat een vrouwbeeld. Alsof het om een onbeduidend aanhangsel gaat.

Het nieuws over het nieuwe seizoen van X Factor maakt mij nog niet enthousiast. Ik vind Ali B geweldig, maar Gordon heft dat voor mij op. Ik vind het een monsterlijke combinatie.

Daarnaast bevalt de tweederangs manier waarop met vrouwen wordt omgegaan mij in het geheel niet. Alsof vrouwen in jury- en presentatieteam enkel ‘opvulling’ zijn. Wie weet verrast RTL me alsnog. De terugkeer van Angela Groothuizen en Stacey Rookhuizen zou ik toejuichen, maar had Gordon dan vervangen door een fris, nieuw gezicht.

facebook share facebook share

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “Monsterlijke combinatie in jury X Factor: Ali B en Gordon

  1. peter

    Ik zal een van de weinig zijn misschien, maar ik vind Gordon als jurylid echt een topper. Tuurlijk, af en toe moet-ie schijtlollig uit de hoek komen, maar daar moet je doorheen kunnen prikken. Hij durft te zeggen waar het op staat, is kritisch maar kan ook heel enthousiast zijn, hij is echt zichzelf. Voor mij een reden om te kijken!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik denk dat zijn voordeel is dat mensen die zich aan hem irriteren zich daar niet door laten weerhouden om toch te kijken naar X Factor. Om het in het Engels te zeggen: he’s someone people love to hate.

        /   Reply  / 
  2. Jan

    Al die talentshows zijn zo zwaar overschat. Je hoort er vaak nooit meer wat van – en gelukkig maar – en het is zo uitgekauwd, plat vermaak. En dan die jury-leden: een bejaarde, zure nicht met veel te lange tenen en een knuffel-allochtoon, wier enige prestatie is dat hij wat klinkers heeft ingeslikt bij zijn geboorte en daar nog mee wegkomt ook. Echt tokkie-vermaak

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Jan. Je hebt gelijk. Maar voor sommige op het forum hier zijn die dingen heilig wb hun muzikale ontwikkeling ofzo. Ze zullen nog wel gaan vallen over je commentaar…

        /   Reply  / 
      1. Jan

        Ronald: dat zal vast wel, maar daar heb ik dikke peop (sic!) aan. De populariteit van dit programma’s en die als BZV is echt een raadsel, behalve dat het oppervlakkig, goedkoop vermaak is voor de middelmaat die zo rijkelijk vertegenwoordigd is in dit land. Triest, maar waar.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Jan, ik blijf het ook een raadsel vinden.
          En het ergerlijk is nog dat er ineens een lichting zgn muziekkenners is die het denken te weten omdat iemand in The Voice zit het meteen maar de beste zanger(es) van Nederland is en je bijna voor gek verklaren als je dat niet zo vinde.
          Dan ben je achterlijk, jaloers en heb je geen leven.
          Maar inderdaad gewoon skijt aan hebben.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Jan. Als je een beetje vermaak wil moet je eens de talentenjacht georienteerde topics hier lezen en dan de pro Voice mensen, de commentaren dat ze echt denken dat zo’n show deelnemers verder brengt. De feiten zijn dat je ze allemaal wel geflopt kan noemen…

              /  
      2. Isaac

        Kan je een keer NIET reageren Ronald / Boycotidolsfiguur? Zo irritant! De enige die hier heilig is ben jij zeker?

          /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Jaha, dat weten we nou wel Ronald. Niemand hier die beweert dat deelnemers aan een talentenshow automatisch verder komen in de muziekindustrie. Sommigen lukt het, anderen niet. Jij benadrukt de hele tijd alle fails. Mensen die de shows volgen kijken zowel naar de fails als de mensen die na zo’n show platen blijven maken en optredens blijven doen. Verder is het leuk amusement. Het wedstrijdelement houdt het spannend. Als je zo’n show volgt en de deelnemers leert kennen, maakt dat het ook spannender. Misschien is het inderdaad soms meer soap-serie niveau dan hoogstaande cultuur. Met de real-life soap elementen. Dat is een gegeven, maar dat weten de meeste mensen die kijken ook. Er verschijnen eindeloos veel grappen en sarcastische commentaren in sociale media tijdens de uitzendingen. Veel mensen vinden dat dus leuk, ik hoop dat je dat kan begrijpen.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat zeg je verkeerd, Marcus. Sommigen houden het iets langer vol dan het gebruikelijk jaar. Ben Saunders. Maar gezien de flop die zijn tweede CD is, zal deze spoedig verdwijnen in het al zo lange rijtje “toch niet geslaagd na een talentenshow”. Zelfde voor Lisa Lois. Als haar cover van Euphoria deze week verdwenen is uit de Top 100 is het een duidelijk zaak.
      Ja eigenlijk is het een moderne freakshow, Marcus. Dat vinden mensen nu eenmaal leuk. De ultieme vorm van leedvermaak zo’n show.

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Ach nee. Je noemt steeds dezelfde voorbeelden en herhaalt eindeloos dat je hun carrières niet succesvol vindt.. ondertussen treden ze op, zelfs in het buitenland, maken ze albums en kent heel Nederland ze. Marco Borsato, één van onze grootste zangers, is ook begonnen in een talentenjacht. Glennis Grace, Gerard Joling, Eva Simons, Edsilia Rombley, Helmut Lotti, André van Duin, enz. Je kan gewoon na een jaar of twee nog niet zeggen of iemand een lange carrière zal maken of niet. Dat hangt van veel meer af.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Jij valt even goed in herhaling Marcus.
          En die mensen die je noemt zijn uit talentenjachten uit lang vervlogen tijden.Niet te vergelijken met die van nu. n Appel peer vergelijking.
          Overigens noem ik Eva Simons nog geen succes. Eerst maar zien of ze kan scoren op eigen naam ipv een featuring met iemand die toch wel op naam verkoopt.

            /   Reply  / 
          1. Denn

            Hind heeft een goede carriere van Idols gehad. In December komt haar nieuwe single van haar 4e plaat uit, die daarna zal uitkomen.
            Lisa Lois is op Europese tournee en in januari komt haar tweede album uit. Chris Hordijk en Sharon Doorson maken kans op een 538 Award:Beste Nieuwkomer. Sharon en Nielson staan nog steeds hoog in Itunes, Sandra heeft nog genees gewonnen en heeft als enigste Nederlandse artieste het voor elkaar gekregen om met drie nummers achter elkaar te staat. Ben Saunders lanceerde pas zijn tweede album, Nikki komt in het voorjaar met haar derde plaat die ze in Australië ook uitbrengt en daar heeft geschreven en heeft geto urd. Jim, Maud en Jamai doen lekker hun ding in Musicals, Waylon gaat heel goed. Christon zingt lekker door met Rigby. Eva Simons werkte met Will.I.Am en is nu wereldbekend.

            Ronald om deze feiten kan je gewoon niet heen, niet in discussie gaan. Dit zijn feiten, je wilt ze anders zien maar dat gaat gewoon niet. Hoe het went of keert deze bovengenoemde artiesten zijn het meest succesvolst uit talentshows (buiten Borsato, Joling, Grace om).

              /  
          2. Marcus Lucas Auteur

            Nee Ronald, dat is een drogreden. Ik noem artiesten die lang geleden aan een talentenshow hebben meegedaan omdat je volgens mij pas jaren later kan zeggen of iemand wel of geen lange carrière krijgt na zo’n show. Dat hangt van veel meer factoren af. Mijn voorbeelden bewijzen dat het mogelijk is.

              /  
          3. Ronald

            Een drogreden is het succes van Borsato aan de Soundmixshow toe te kennen, Marcus. Wat Nico als zegt. Dat komt met name door het besef dat dat niet bracht wat hij waarschijnlijk wilde en besloot wat anders te gaan doen.
            Datzelfde geldt zeker voor Glennis Grace. Werd er vorig jaar niet pas van haar doorbraak gesproken? Jaren na die show waaraan ze meedeed?
            Het verschil met de talentshows van toen en nu is dat ze o.a. niet opgedrongen werden en zeiden dat het nu pas begint.
            Omgedraaide van nu dus. Nu worden ze na een half uurtje zuiver zingen al tot ster gebombadeerd en al helemaal gemaakt. Dus die shows van vroeger zijn zeker een appel-peer vergelijking. Het draagt alleen dezelfde term.

              /  
        2. Nico

          Na 5 jaar plop op flop sinds deelname aan de SoundmixShow, jammerde Borsato tijdens een regionaal artiestenprogramma: “Ik weet het niet meer! Wat moet ik toch doen om succes te krijgen?” “Laat ik het maar eens in het Nederlands proberen”.
          Pas toen kwam Dromen ZIjn Bedrog.

            /   Reply  / 
      2. Nico

        H. Lotti.
        Een zanger doet mee als Elvis imitator en heeft later succes als vertolker van klassieke werken.
        Je kan moeilijk zeggen, dat iemand die ooit eens heeft meegedaan aan een talentenjacht (dat is iets anders als TVOH) daar is ontdekt, als hij later succes heeft met iets geheel anders.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Zie hier de voorbeelden van mensen die denken dat de Voice het helemaal is wat betreft een doorbraak en een goede carrière. Er zijn er zoveel uitgezonden dat er velen de grip op de realiteit wb de muziekwereld echt een beetje kwijt zijn volgens mij.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Helmut Lotti. Wat doet hij tegenwoordig überhaupt?
          Al jaren niks van gehoord…

            /   Reply  / 
  4. vinn

    Gorden is the man hiervoor! Hij is juist lachen. Ze mediaaandacht is soms irritant maar hij zorgt wel voor humor. Ik hou ervan!
    Ik hoop ook stacey in de jury en als dj don diablo, afrojack of sidney samson al lijkt afrojack me te hoog gegrpene

      /   Reply  / 
  5. Denn

    Ronald, jij denkt echt dat talenten niks doen als ze zoiet hebben gewonnen. Je moet beter je huiswerk doen. Het intresseert je niks maar ondertussen wel gaan kijken op deze topics?? Het vervelende is dat je voor de gene die TVOH, Sandra, Floortje en wie dan ook wie er in zitten en vandaan komen het vrijdag allemaal weer gaat herhalen. Je gaat er zo diep op in!

      /   Reply  / 
    1. Eva

      Hij gaat er diep op in? Nou en? Ik zie het probleem niet op een discussieblog.

        /   Reply  / 
      1. Denn

        Er bestaan grenzen. Je kan er ook te diep op in gaan en elke keer hetzelfde negatievie geleuter te plaatsen is een beetje zinloos. Het is de bedoeling om gewoon een uitgesproken mening te geven over de show zelf en niet gelijk Sandra al afzetten als C-artiest, grote flop etc.

        Maja ik kijk er niet gek van op als Ronald, vrijdag weer dezelfe onzin neer kwakt

          /   Reply  / 
        1. Eva

          Onzin? Onzin is het te beweren dat Ronald onzin neerkwakt. Wat hij hier post is een beetje de algemene houding over de huidige talentenshows. Ze zijn minder populair dan je denkt.

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Zo denk ik er ook over Eva.
            Maar ja, deze blog ontwikkelt zich steeds meer als een TVOH fansite.
            Met de moderator als grootste fan, die niet graag wordt tegen gesproken, op straffe van risico op verwijdering.

              /  
          2. Ronald

            Ja een kritische houding tegenover die shows lijkt bijna een doodzonde te zijn. herman was wat kritischer wat dat betreft.

              /  
          3. Bart

            Een kritische houding vind ik ook geen enkel probleem, echt niet. Maar elke kandidaat persoonlijk negatief beoordelen is heel wat anders.

              /  
          4. Ronald

            Ja net als dat het iets anders is om iedereen die ook maar een nootje zuiver zingt in een zangwedstrijdje op TV gelijk maar tot ster te bombaderen…

              /  
  6. Eva

    Ik kijk ook naar The Voice, maar ik verwacht niet dat er mensen uitkomen die een lange carrière zullen behouden. Gewoon een leuke show met een wedstrijdje wie het beste een liedje nadoet. Niks meer en niks minder dan dat. Willen ze een carriere zullen ze t toch zelf moeten doen.

      /   Reply  / 
  7. Bart

    Het loopt weer uit de hand op deze site………….

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Want?

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Buiten het feit om of het iets met een talentenjacht te maken heeft. Kan ik me maar niet voorstellen dat iemand een blog gebuikt om alleen maar elke dag zure reacties op te zetten. Vind ik gewoon jammer, maar niet.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Jij bent degene nu die een zure reacties plaatst he Bart.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Wat ik me nu eigenlijk afvraag Ronald. Denk jij nu werkelijk dat ik dit allemaal serieus neem, nee toch zeker ha,ha.

              /  
          2. Ronald

            Je reageert wel dus je neemt het serieus genoeg.

              /  
          3. Bart

            Jazeker een talentenjacht is natuurlijk ook heel serieus!!! Heel veel succes de komende 5 tot 10 jaar met stukjes schrijven. Dan zal het bijna wel gebeurd zijn met de talentenjacht. En dan ga jij waarschijnlijk zeggen. “zie je wel, ze hebben het eindelijk door”
            Voorlopig blijf ik genieten van het programma net als X-Factor, wat er ook al bijna weer aan zit te komen. Gewoon leuke t.v.!

              /  
          4. Denn

            Nou als vrijdag TVOH weer begint, reageren er eerst een hoop positief en vervolgens kwak jij dezelfde reacties neer die je bij liveshow 1, 2, battles en auditions gaf.

            We weten nu wel dat je het niet leuk vind, lees het dan niet en beter reageer je er dan ook niet op. Als mij iets niet intereseert ga ik het ook niet lezen en al helemaal niet op reageren. Ik vind het erg laag van je Ronald.

            Post alsjeblieft a.s. vrijdag niet hetzelfde wat je voorheen en nu ook doet. Hou het leuk. Hoe fijn zou dat zijn!

              /  
  8. Peterke!

    Ik weet niet of ik het nieuwe seizoen van X-Factor echt ga volgen. Ik heb niet zoveel met Gordon en ik heb al helemaal niks met Ali B. Misschien dat ik het eens aan zal kijken in het begin en daarna wel verder zie. De nieuwe zoektocht naar bepaald talent dat hun opzoeken spreekt mij ook al niet aan. Daarbij wordt er bij onze X-Factor meer beoordeeld op wat men aanheeft dan hoe ze zingen. Ik zie wel… X-Factor UK komt langzaam maar zeker tot z’n eind en daar zit talent in die echt beoordeeld worden op wat ze doen. Let voor nu maar even op de naam Union J, want ik denk dat zij zo’n beetje hetzelfde succes kunnen krijgen als One Direction. Leuke boyband die denk ik zeer leuke muziek gaat afleveren volgend jaar.

      /   Reply  / 
  9. Isaac

    Waarom verteld die Ronald figuur toch telkens dat wij heilig geloven in talentenjachten? Dat lees ik namelijk nergens terug. Het is iets wat hij graag wilt geloven en ons aanpraat. Het is gewoon entertainment. De deelnemers weten na jaren wel waar ze aan beginnen. Het is voor vele een mooie ervaring en voor sommige pakt het super uit (bijvoorbeeld Marco Borsato en Eva Simons). Ik vind het tijd worden dat Boycotfiguur eens ophoudt met onzin te verstrooien hier. Want nu weten we het onderhand wel..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>