Mediaverbod voor afvallers The Voice of Holland

‘RTL en 538 werken nauw met elkaar samen als het om The Voice gaat. Het is niet de bedoeling dat kandidaten bij concurrenten verschijnen’

Radio-dj Giel Beelen (foto) kraakt de strenge regels bij The Voice of Holland. Op 3FM zei hij dat hij ex-deelnemer Mariska Brink goed vindt en haar een podium wil bieden, maar hij werd op zijn vingers getikt. Dat meldt RTL Boulevard.

The Voice-coach Ilse DeLange was dinsdag te gast in de radioshow van Giel. Daar kwam ook de talentenshow ter sprake. In de Battle-show van vrijdag koos Ilse voor Coosje Smid, maar Giel vond Mariska beter en wil haar groot maken.

Daar werd de dj voor op zijn vingers getikt door RTL, de zender die The Voice uitzendt. ‘Dat vind ik erg raar, want Mariska is al uit The Voice. Bovendien was ze afgelopen weekend al op een regionale zender te horen’, vertelt hij.

RTL zegt dat het niet de bedoeling is dat kandidaten in de media verschijnen. ‘RTL en 538 werken nauw met elkaar samen als het om The Voice gaat. Het is niet de bedoeling dat kandidaten bij concurrenten verschijnen.’

Giel begrijpt die redenering niet: ‘Als deze mensen nu in de spotlights staan dan moet je dat benutten. Je moet talent stimuleren en niet in een schaduw zetten. Als de reeks voorbij is dan is alle aandacht voor de andere talenten al weg.’

Afbeelding: Screenshot DBSSW

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Mediaverbod voor afvallers The Voice of Holland

  1. Ronald

    Ah, dat geeft dus wel aan dat John de Mol als een dictator omgaat met zijn zogenaamde talenten. Als er iemand is die mensen groot kan maken is het wel Giel Beelen. Zie Miss Montreal, Nielson, Triggerfinger…
    De Mol is zeker bang dat de successen op de naam van Giel komen ipv hem…

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Sanne Hans staat anders wel onder contract bij 8ball, wat van John de Mol is

        /   Reply  / 
      1. Bart

        ha,ha, geweldig!

          /   Reply  / 
      2. Bart

        Ha,ha, fantastisch!

          /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Waar slaat dit op?? Giel heeft hier echt een punt! Dit valt me echt zwaar tegen van RTL!

      /   Reply  / 
  3. elwin

    beetje soort gelijk is nu aan de hand met een kandidaat uit Bloed Zweet en Tranen. zoek maar op Facebook op de naam Daan Daantje. Ze is een van de afvallers en klapt door middel van een Youtube filmpje uit de school over hoe het achter de schermen aan toe gaat!

      /   Reply  / 
  4. Peterke!

    En daarbij… Mariska vond ik echt één van de betere zangeressen dit seizoen. Misschien zong ze hier en daar een beetje vals, maar haar stem is prachtig. Een beetje dat luie… daar hou ik echt van.

      /   Reply  / 
  5. elwin

    check de naam Daan Daantje op Facebook. Oud kandidaat van Bloed, Zweet en Tranen en die klapt uit de school over hoe het achter de schermen aan toe gaat. soort gelijk iets ove wurgcontracten enzo.

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Er wordt hier gedaan alsof dit een geheel nieuw fenomeen is. Iedereen weet dat de kandidaten van John de Mol shows worden afgepoeierd met dit soort regeltjes en wurgcontracten. Echter schijnt men er niet zo’n probleem van te maken aangezien het nog steeds bekeken wordt, dus dit soort praktijken in stand gehouden.

      /   Reply  / 
  7. Johan van de Velde

    Marcus, ik zag dat het beste NL disconummer allertijden is gekozen door een vakkundige jury met oa Giel Beelen.
    Berichtje waard?

      /   Reply  / 
  8. Nico

    Giel op de vingers getikt door RTL? Laat me niet lachen.

      /   Reply  / 
  9. Yoshi

    Chiel heeft anders een behoorlijke prop in ze oren want het overspoelde negatieve reacties toen Mariska haar blind-audition had gedaan. Veel kijkers reageerde op de video op de FB-pagina van TVOH dat ze het onbegrijpelijk vonden dat de jury had gedrukt en dat ze vals en uit de toon zong.

    Dus veel geld had Chiel er misschien niet mee verdiend.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Giel is tot nu toe wel de enige die échte talenten gelanceerd heeft, met als grootste succes Nielson…

        /   Reply  / 
  10. Yoshi

    Beide leveren talenten op. Hoe je het wendt of keert. Maar Sharon Doorson, Niels Geusebroek, Sandra v. Nieuwland hebben ook een aardig leuke carrière

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Hè? Hoe heb je je berichtje gecorrigeerd, Yoshi?

        /   Reply  / 
        1. Yoshi

          Why??

            /   Reply  / 
          1. Marcus Lucas Auteur

            Je had “beide leven talenten op” geschreven, maar was duidelijk dat je ‘leveren’ bedoelde. Toen heb ik gelijk ook maar even een d in wendt gezet.

              /  
          2. BéTé

            Toch handig Yoshi … zo’n spellingscontrole?? Zou Marcus vaker moeten doen :P

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>