Review: The Voice of Holland op koers voor favorieten

Inclusief poll • Uitgeschakeld: Marvin, Steffen, Collin, Bylear

De derde liveshow van The Voice of Holland was een stuk spannender dan de eerste twee. We zagen gelukkig ook meer van de coaching vooraf. De nummers zijn bovendien als singles uitgebracht. Die scores zullen we apart analyseren.

Favoriet(en) na derde liveshow in TVOH-4

  • Gerrie Dantuma (15%)
  • Julia van der Toorn (13%)
  • Mitchell Brunings (13%)
  • Wudstik (11%)
  • Cheyenne Toney (11%)
  • Shirma Rouse (7%)
  • Jennifer Lynn (6%)
  • Coosje Smid (6%)
  • Nicole Bus (5%)
  • Jill Helena (5%)
  • Märel Bijveld (4%)
  • Vince Irie (4%)
Loading ... Loading ...

Team Borsato
In Team Borsato bewees Gerrie Dantuma dat zij een potentiële finalist is door de publieksstemming te winnen. Zij heeft daarbij een troef: de televote uit Friesland.

Julia van der Toorn opende de show heel stabiel. Marco koos voor Märel Bijveld over Marvin Kneefel. Een begrijpelijke keuze. Marvin deed het prima, maar zijn optreden was meer iets voor op een cruiseschip of een Toppers-concert.

Team Trijntje
Met een minder geslaagde liedkeuze en een door adrenaline gedomineerd optreden lukte het Wudstik toch de publieksvote in Team Trijntje te winnen.

Dat Shirma Rouse door is naar volgende week is geen verrassing, maar dat Steffen Morrison nu al naar huis is wel. Na zijn auditie was hij een potentiële finalist. Nicole Bus ontwikkelt zich echter sterk. Houdt zij volgende week stand?

Team Ali
Jennifer Lynn bewees dat je makkelijker de publieksvote wint met een sterke liedkeuze. Waves van Mr. Probz is briljant, en haar uitvoering was goed.

Het optreden van Jill Helena was een herhaling van zetten. Weer een Nederlandstalige ballad, maar zeker goed genoeg om door te gaan. Ali liet mooiboy Collin de Vries gaan, en neemt de authentiekere Vince Irie mee.

Team Ilse
In de liveshows ontpopt Mitchell Brunings zich met imperfecte optredens toch tot publiekslieveling. Hij zingt niet alles zuiver, maar is een emotionele magneet.

Cheyenne heeft ook een flinke aanhang in sociale media en zet professionele optredens neer. Coosje Smid doet iedere week min of meer hetzelfde, maar de keuze tussen haar en Bylear Sumter was voor Ilse vrij makkelijk. Zij is ook door.

Teamprofielen: Team IlseTeam BorsatoTeam TrijntjeTeam Ali B

iTunes
Het is nu nog te vroeg om een volledige analyse te maken van de scores in iTunes. In de loop van het weekend wordt duidelijk welke songs het beste scoren.

Vrijdagavond laat: Julia op 11, Mitchell op 42, Märel op 58, Coosje op 64, Jennifer op 70, Nicole op 71, Gerrie op 73, Jill op 80, Vince op 89 en Wudstik op 97.

iTunes download links:
• Marvin Kneefel – Take Back The Night
• Marel Bijveld – Girls Just Want To Have Fun
• Gerrie Dantuma – #thatPower
• Julia van der Toorn – Man Down
• Bylear Sumter – Get Lucky
• Cheyenne Toney – Rude Boy
• Coosje Smid – True Colors
• Mitchell Brunings – Many Rivers To Cross
• Collin de Vries – Hangover
• Jill Helena – Hij Gelooft in Mij
• Vince Irie – Beggin’
• Jennifer Lynn – Waves
• Wudstik – Higher Ground
• Nicole Bus – 911
• Steffen Morrison – Blow Me Away
• Shirma Rouse – Satisfaction

Review eerste liveshow: Nieuwe favorieten in The Voice of Holland
Review tweede liveshow: Strijd in The Voice of Holland verhevigt zich

Terugkijken • Julia van der Toorn met haar versie van Rihanna’s Man Down:

Foto: RTL/TVOH Facebook.

facebook share facebook share

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Review: The Voice of Holland op koers voor favorieten

  1. L3R0Y

    Julia vind ik zwaar overrated! Ze wordt middels slim knip en plak werk, een publiek dat moet staan en een Marco die niet kritisch kan zijn ala favoriet neer gezet, maar ik vind er niks origineels aan en ze is zeker niet de beste vocalist! Nee ik geloof meer in een Wudstik of een Gerrie of Cheyenne.

      /   Reply  / 
  2. jip

    Ik hoop een finale met Julia, Wudstik, Jennifer & Mitchell

      /   Reply  / 
  3. BéTé

    Belabberde optredens weer gister maar wel goed nieuws; Shirma vertrekt binnenkort naar Japan… waar ze wél HUGE blijkt te zijn.

      /   Reply  / 
  4. ArjanH

    Ik vind Julia saai. iedere week weer een gelijksoortig optreden met gitaar met zelfde stemgebruik. Wudstik is geen zanger in mijn ogen hij mag van mij gaan. Vince mag ook gaan die kan niet beter worden dan wat hij nu heeft gebracht. Ik vond Jennifer echt te gek. Voor mij zijn Gerrie, Jill, Jennifer en Shirma echt The Voices.

      /   Reply  / 
  5. Tess

    Jennifer, Jill & Märel! Gerrie was ook goed, maar die hoor ik liever iets anders zingen. Ook Coosje hoort toch ook in dit rijtje.

      /   Reply  / 
  6. Johan van de Velde

    Zoals al terecht opgemerkt: het was weer belabberd.
    Julia,Shirma en Gerrie zingen behoorlijk, maar missen emotie.
    Wudstik heeft duidelijk talent, maar is de weg volledig kwijt.
    Jill zong knettervals en Jennifer was zwak.
    Märel en Coosje: amateuristisch.
    Cheyenne zou zich als een popzangeresje kunnen ontpoppen (ze is ritmisch sterker dan de anderen), maar was ook erg zwak gisteravond.
    Rest alleen nog Mitchell, die ik nog even het voordeel van de twijfel geef. Hij kàn emotie overbrengen, maar als hij niet beter (zuiverder) gaat presteren, is er ook voor hem geen toekomst.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Ik ben het aardig met je eens Johan. Gerrie zingt het zuiverst van allemaal. Ze heeft een mooie krachtige stem. Maar mist idd soms wat emotie. En wat er met Wudstik aan de hand is; heel raar.

        /   Reply  / 
  7. ArjanH

    Wudstik is behoorlijk overrated. Ik vind The Voice dit seizoen meer weg hebben van een X Factor. En Te veel jonge onervaren talenten .

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Het wordt de hoogste tijd dat ze weer wat nieuws gaan bedenken. De verrassende element was er al af na seizeon 1 … en met het bedenken van nieuwe elementen (als bv the steal) maak je het niks aantrekkelijker voor de kijker thuis.
      Basic: slechts bij de Blind Auditions gaat het strikt om de stem. Vanaf het moment dat de stoelen zijn omgedraaid gaat het grotendeels om de looks, performance & de populariteit onder het volk.

        /   Reply  / 
  8. Joanne

    De deelnemers zingen niet, maar ze geniéten. Dat woord komt per aflevering ongeveer 300 x voor. Vooral Wendy weet niets anders te zeggen dan: wat heb je genóten he? ( Wendy zit sowieso zeer om tekst verlegen valt me op).

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Deze programma’s kijk ik niet, maar net als jij erger ik me dood als commerciële partijen mij het “geniéten” opdringen.

        /   Reply  / 
  9. Nicole

    Favorieten? Ja favorieten die door rtl zelf zijn gecreeerd. Wat kun je veel bereiken met constant die kandidaten in de promo’s 80 keer per week he!!! Constant dezelfde kandidaten al de aandacht geven zodat ze wel populair worden. Zelf een “hype” creeeren waar het hele volk achteraan loopt zodat het ook niet meer opvalt dat precies die kandidaten alsmaar doorgaan naar de volgende ronde. Teveel kritiek vorig seizoen gehad omdat ze met opzet Sandra uit die finale hebben gehouden…..heel nederland weet dat inmiddels wel. Nu hebben ze het zo gedaan dat er in elk team wel favorieten zitten. Favorieten die ze zelf hebben uitgezocht en die ze erg zorgvuldig zo in die1e 2 liveshows geprogrammeerd hebben dat ze allemaal doorgaan. Die battles ook. Waarom nog battles noemen als de zogenaamde favorieten van tevoren toch al door zijn. Ook al hebben ze die battle verloren. Finale kandidaten zijn nu al zo voorspelbaar!! Ik vond the Voice een top programma maar het is nu echt klaar. Ik trap niet meer in die zooi. Wij hebben niks te vertellen mensen. Zij bepalen zelf wie er wint. Het gaat heel sneaky zodat mensen het niet eens door hebben maar sommigen die al jaren die talenten jachten volgen zien een bepaald patroon terug. En voor mij was het vorig seizoen al heel duidelijk toen puur om de finale “spannend” te houden Sandra er bewust werd uitgekickt! Let maar op. Die Vince die totaal niet zingen kan gaat de voorkeur krijgen boven die andere topzangeressen in zijn team. Puur om het plaatje. Puur om de populariteit!!Puur om de hype!!

      /   Reply  / 
  10. BéTé

    Ze moeten sowieso héél snel van Ali B & Trijntje af … Ali B: tenenkrommend gewoon!! En Trijntje? Laat haar gewoon gaan zingen!! Leuke televisie maken is gewoon niet haar ding.

      /   Reply  / 
  11. Henk

    Toch even nog commentaar van mijn kant. Ik kan niet meer het hele programma bekijken omdat ik er genoeg van heb. Ik vind het vaak zo’n poppekast. Ik kijk sommige kandidaten wel terug op filmpjes. Gerrie vind ik zelf toch wel het meest The Voice zijn tussen al deze kandidaten. Julia doet een kunstje en ieder lied is hetzelfde. Jill vind ik knettervals zingen in het begin, later herstelt ze wel iets. Best wel een aardige zangeres maar geen diepgang. Ze moet het van haar uithalen hebben. Shirma is natuurlijk een geweldige zangeres, maar daar niet onderscheidend genoeg qua stemgeluid. Wel wat betreft haar performance natuurlijk.
    Tijdens het kijken van het filmpje van Jill ging ik bijna over mijn nek toen ik de reactie van Ali B zag. Wat een slecht toneelspel levert hij hier af.
    De verrassing van de VOice is eraf. Kandidaten worden nu toch echt meer beoordeeld op performance.

      /   Reply  / 
  12. Vinn

    Met topfavorieten Julia, Mitchell en vooral Wudstik heb ik niks. Ik zelf vond Sarah echt een uniek talent, al was ze in de 1e liveshow niet zo goed als voorheen. Het leek erop dat de productie van haar alternatieve kant af wilde wat juist haar sterke kant was. Dit werd dan ook bestraft dat ze er meteen uitlag.
    Afgelopen liveshow heeft Gerrie mij verrast met haar performace van Thatpower. Ze was echt de beste die avond. Verder vind ik Cheyenne echt een talentje. Verder vind ik Jill heel goed maar ze moet ook weer een keer engels zingen, Vince vind ik ook uniek in zijn soort. Bij Trijntje is Shirma natuurlijk de beste al is Nicole en gevaarlijke outsider, die in een ander team waarschijnlijk verder had gekomen.
    Mijn ideale finale zou dan dan ook met Gerrie, Cheyenne, Jill en Shirma zijn

      /   Reply  / 
    1. Piet

      Hoelang duurt eigenlijk een keelontsteking? Normaal gesproken een week. Dat is wat ik op internet vind. Wordt het dan niet eens tijd dat wij gaan erkennen dat Cheyenne gewoon veel beter is dan Mitchell? Dat ze dus ook door moet
      naar de finale?! Het gaat er toch niet om wie het meeste kinderen en banen heeft? Wij zoeken toch naar de voice
      van Nederland? Er moet niet op Mitchell gestemd worden omdat het zo zielig is of wat dan ook. Zijn er meer mensen die het met mij eens zijn?

        /   Reply  / 
  13. Piet

    Hoelang duurt eigenlijk een keelontsteking? Normaal gesproken een week. Dat is wat ik op internet vind. Wordt het dan niet eens tijd dat wij gaan erkennen dat Cheyenne gewoon veel beter is dan Mitchell? Dat ze dus ook door moet
    naar de finale?! Het gaat er toch niet om wie het meeste kinderen en banen heeft? Wij zoeken toch naar de voice
    van Nederland? Er moet niet op Mitchell gestemd worden omdat het zo zielig is of wat dan ook. Zijn er meer mensen die het met mij eens zijn?

      /   Reply  / 
    1. Tom

      Ik ben het helemaal eens met Piet. Mitchell zingt al twee weken niet zuiver. Zo lang duurt een keelontsteking niet. Hij kan gewoon minder zuiver zingen dan Cheyenne. Laten we hopen dat die 2 a 2.5 miljoen kijkers nu ook eens een keer luisteren en op Cheyenne stemmen. Zij gaat het vrijdag ook weer beter doen dan Mitchell. Dat moet beloont worden!

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Heb je daar nou echt drie reacties voor nodig Tom Piet?

          /   Reply  / 
        1. Piet

          Oh ja, Johan schreef dit: Cheyenne zou zich als een popzangeresje kunnen ontpoppen (ze is ritmisch sterker dan de anderen), maar was ook erg zwak gisteravond.

          Dan heb je er echt geen verstand van. Je kunt beter niet reageren. Fijn dat Tom het wel met mij eens is.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Suggesties voor andere namen die het met je eens gaan zijn: Kees, Peter, Jan.

            Heb je daar wat aan?

            😜

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>