David Dam favoriet in The Voice of Holland (video)

#TVOH ‘Moet wel heel raar lopen als jij niet in de finale terecht komt’

De eerste blind auditions in het vijfde seizoen van The Voice of Holland zitten erop. De vernieuwingen in de show worden niet door iedereen als positief ervaren, blijkt uit reacties in sociale media. Er keken wel ruim 2 miljoen mensen.

De iTunes-singles worden deze keer minder gepromoot. Via de nieuwe Voice of Holland Red Room app kunnen liedjes gratis beluisterd worden. Als de app het tenminste doet, want dat blijkt soms lastig. Veel mensen klagen over de app.

Als we de reacties in sociale media en aantallen views op Youtube analyseren dan blijkt al gauw dat in de eerste show het optreden van de 24-jarige David Dam, de showstopper, favoriet is bij het publiek. Hij zette de meest overtuigende performance neer, maar sommigen vinden hem wel een beetje een uitslover.

Geraffineerd gelanceerd

David werd door de coaches ook al meteen gebombardeerd tot finalist. ‘Het moet wel heel raar lopen als jij niet in de finale terecht komt’, zo concludeerde Marco, terwijl Trijntje (door David als coach gekozen) graag een duet met hem wil zingen.

David wordt geraffineerd gelanceerd. De productie pusht hem via sociale media. Hij heeft zelf gisteren een vers Twitteraccount geopend en, ook vrijwel gelijktijdig met de auditieshow, een EP met eigen nummers op Soundcloud geplaatst.

Video: David Dam auditie: Let’s Get It On iTunes

Audio: David Dam EP Exudes


Foto: TVOH/RTL – WebTwitterFacebook

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “David Dam favoriet in The Voice of Holland (video)

 1. Henk

  Deze David zou wel eens de winnaar kunnen worden, maar dan moet hij wel de sympathie houden van het grote publiek.

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Met alle respect moesten wij thuis wel lachen toen Wendy aan hem vroeg of zijn leven makkelijk is geweest. We wisten al wat er ging komen. Ja hij is zijn vader verloren toen hij 12 of 13 was. Zo erg dat dit soort zaken er altijd bij moeten worden gehaald. Dat is zeker erg voor zo’n jongen, maar waarom moeten ze dit altijd vermelden? Echt voor de kijkcijfers en daar word ik niet goed van bij dit soort programma’s.

    /   Reply  / 
 3. Marcus Lucas Auteur

  Blijkbaar toch singlereleases van de nummers op iTunes. Ze worden niet gepromoot tijdens de show en op de website. Ik heb de tekst aangepast.

    /   Reply  / 
 4. Andreas Stillman

  Omg, David Dam! You fucking rock!

    /   Reply  / 
 5. ArjanH

  Ongelooflijk dat sommigen weer door zijn en hele goeie niet. Zoals die ene meid niet door ging en zijn neefje wel… Ongeloofwaardig.

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Je bedoelt HAAR neefje ;)

   Dat zij niet doorging vond ik beslist wel terecht. Geen slechte zangeres maar beslist niet onderscheidend genoeg. Niemand van de jury werd geraakt door haar optreden… en zélfs het publiek reageerde niet.

   Als ze écht goed was geweest dan zat ze nu wel in Trijntje haar team :)

     /   Reply  / 
 6. bente

  David je bent de beste zanger, en geen uit slover en die pakken en die strikjes staan je goed.je bent de beste rood harige jongen die ik ken! Lowf!💜😘

    /   Reply  / 
 7. Deborah Woolley

  HE MAKES ME MELT!!! SO INCREDIBLY HOT! THE BEST VERSION OF LET’S GET IT ON I’VE EVER HEARD. BETTER THAN MARVIN GAYE’S

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>