Ophef over ‘vals zingende’ girlband TP4Y in HGT

Vergelijkingen met Beyoncé en Destiny’s Child • Publiek is verdeeld

In het huidige seizoen van Holland’s Got Talent wordt meidengroep TP4Y flink gepusht. Ze zetten een lekkere show neer, maar zingen niet altijd even zuiver.

Jurylid Chantal bombardeerde de vier tienermeiden al tot nieuwe idolen, en Gordon vergelijkt ze zelfs met Beyoncé. Afgelopen zaterdag verwees hij naar B-Brave in X Factor. ‘Die kwamen soms nog weleens wat tekort, zang-technisch gezien’, aldus Gordon over de boyband. Dat probleem hoort hij niet bij TP4Y.

Het publiek denkt er anders over. De reacties in sociale media over TP4Y zijn behoorlijk verdeeld. Veel kijkers vinden dat de meiden zaterdag vals zongen. De act trekt in ieder geval zeker veel aandacht, maar ongeveer de helft van de stemmers op Youtube geven het HGT-optreden een duimpje omlaag.

Voor 15-jarigen doen de meiden het best goed. Gelijktijdig een choreografie uitvoeren en in toon zingen is niet makkelijk. Zelfs de grootste artiesten hebben daar moeite mee, of doen dat met hulp van vocalen op de backing track.

Maar de vergelijkingen tussen TP4Y en Beyoncé en Destiny’s Child zijn wel een beetje overdreven. Als ze bij HGT te ver doorschieten in het bewieroken van de girlband dan lopen ze het risico dat het ongeloofwaardig en grotesk wordt.

Seksueel geladen imago

De dames van Destiny’s Child zijn ook als tieners begonnen. Inmiddels is dat al meer dan 15 jaar geleden. In hun begintijd waren de ouders van Beyoncé overal bij betrokken. Vader was de manager, moeder deed de styling. Zij waakten ervoor dat hun minderjarige meiden niet een té seksueel (hoerig) imago zouden krijgen.

Met name Beyoncé heeft zich later, volwassen geworden, ontdaan van dat girl-next-door imago. Tegenwoordig zijn haar shows wel seksueel geladen en zijn haar outfits heel sexy en uitdagend. Ze is inmiddels een 33-jarige vrouw.

Het komt op mij wat bizar over om 15-jarige meisjes daaraan te spiegelen. Ik ben zeker niet preuts, en als ze het willen moeten ze het doen. Maar toch denk ik dat omroep RTL en de producent van Holland’s Got Talent deze meiden wel iets meer in bescherming kunnen nemen. Ze lijken ze nu vooral te exploiteren.

Als de meiden echt zo talentvol zijn als wordt gezegd, dan gaan ze een lange carrière tegemoet. Dan is er genoeg tijd om hen seksueel getinte optredens te laten doen, als ze eenmaal meerderjarig zijn en die keuze zelf kunnen maken.

Video: TP4Y live met ‘Problem’

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ophef over ‘vals zingende’ girlband TP4Y in HGT

  1. Vinn

    Na hun auditie waren ze veelbelovend, zaterdag klonkt het soms niet al te best. Het was trouwens wel vaak het zelfde meisje dat vals zong.
    De vergelijking met destinty child snap ik wel ivm het dansen en zingen en de muziekstijl.
    Ik vind niet dat ze te sexy bezig zijn voor hun leeftijd. Dit is ook wat zij zelf willen want bij de auditie deden ze een soort gelijk optreden

      /   Reply  / 
  2. T

    Het was op bepaalde momenten niet zuiver, maar ik vind het niet terecht op hen compleet de grond in te boren. Eén meisje zong niet zuiver, maar dit is m.i. vooral te wijten aan ademtekort; dit is ook duidelijk te horen.

    Naar mijn mening wordt er mogelijk teveel aandacht besteed aan de choreografie, aandacht die ook besteed kan worden aan de zang, want dat is wat de meiden willen. De combinatie tussen dans en zang.

    Ik ben benieuwd naar hun volgende optreden, ik ben vooralsnog optimistisch gestemd en hoop dat ze zich kunnen herpakken. :) Ze hebben het zeker in zich!

    Succes meiden!

      /   Reply  / 
  3. Chicks88

    Dat vals zingen is echt niet door adem te kort. Ze begon meteen vals te zingen, al was het na een paar dansmoves dan kan je het nog op het adem te kort gooien.

    Gewoon verkeerde nummer, Ariana Grande heeft zelf moeite met dit nummer live.

    Jammer en niet terecht!

      /   Reply  / 
  4. Tp4y fan en bbrave fan

    Ik vind ze wel goed zingen en dat ze vals zongen snap ik nig wel een beetj zingen en dansen is roch best moeilijk lijkt mij! 😊

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>