#TVOH: April & Dr. Rum na battle verder als duo

Tranen en drama na wonderlijke battle • ‘Ik ben gewoon pissed op Ali’

Verrassende toestanden vrijdagavond in The Voice of Holland. In plaats van een winnaar en een verliezer heeft een battle in Team Ali geleid tot de formatie van een gloednieuw duo. Maar die wending mondde wel uit in tranen en drama.

De 27-jarige April en de 24-jarige Dr. Rum (echte naam: Jernaldo) gaven samen een behoorlijke lekkere battle weg. April blijkt ook te kunnen rappen, en blies Dr. Rum daarmee bijna van het podium. Zijn sterkste punt keerde zich tegen hem.

De auditie van Rum behoort met ruim 720 duizend views op YouTube tot de meest bekeken audities uit dit seizoen. De auditie van April viel minder op.

Maar April won de battle vrijdagavond waardoor coach Ali zich voor een lastig dilemma zag geplaatst. Begrijpelijk dat hij geen van beide talenten naar huis wilde sturen. Ali bood April de keuze om alleen door te gaan naar de liveshows, of om Dr. Rum mee te nemen en als duo verder te gaan in de competitie.

Een spraakmakende move die we in The Voice of Holland nog niet zagen. In bijvoorbeeld X Factor is dit weleens gebeurd. One Direction is een prominent voorbeeld. Die jongens deden in de Britse X Factor solo auditie en werden door talentengoeroe Simon Cowell bij elkaar gezet om een boyband te vormen.

Een knappe manoeuvre van Ali. Hij bewijst opnieuw een betere coach te zijn dan velen hadden verwacht toen hij aan The Voice begon. April en Dr. Rum hebben nu in een klap samen veel meer profiel gekregen. Ze kunnen uitgroeien tot favorieten. Dat zal ook afhangen van hun eerste liveshow-optreden.

In een epic Voice-moment koos April er dus voor om met Dr. Rum een duo te vormen. ‘Dit zou weleens de geboorte van iets heel moois kunnen zijn’, jubelde Martijn Krabbé. Maar het baren van een kindje is natuurlijk verre van pijnloos.

Aprils familie was het niet eens met haar keuze en eenmaal van het podium voelde April zich toch wel voor het blok gezegd. De twijfel sloeg toe. ‘Heb ik me weer laten meeslepen in iets’, zei April teleurgesteld. Tranen vloeiden en drama volgde. De hele episode is terug te kijken op thevoiceofholland.com

Alle drama opzij, want hun battle-performance is op dit moment, de dag na uitzending, wel het meest bekeken. Ali heeft gelijk dat April & Rum samen verder kunnen komen dan alleen. Het wordt boeiend te zien hoe dit verder zal gaan!

Bekijk de battle

Hele show inclusief drama terugkijken: thevoiceofholland.com

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “#TVOH: April & Dr. Rum na battle verder als duo

 1. Dave

  Dit was een hele goede battle. Vond de reactie van de familie van April onterecht, want op eigen kracht zou ze het nooit kunnen. Terecht dat deze battle het meest is bekeken op Youtube.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   +1

   Is Dr Rum écht 24? Ik denk dat ie (veel) ouder is.

     /   Reply  / 
 2. BéTé

  Het zou fijn zijn dat de familie van April eens goed in de spiegel kijkt. Intriest wat ze wisten te bewerkstelligen bij April.
  Zij wist dat ze Dr. Rum nodig had gehad om op het podium boven zichzelf uit te stijgen … en dus volgde zij haar hart.
  Om vervolgens loyaal te blijven aan haar familie verzint zij ter plekke dat ze zich onder druk gezet voelde.
  Familie hoort je keuze juist te respecteren en dat zou April sterker maken. Geen wonder dat ze zo onzeker is over zichzelf.

  En alle respect voor Dr. Rum zijn opstelling overigens; érg volwassen.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Volledig +1.

     /   Reply  / 
 3. bastian

  Als solist zou ze niet onderscheidend genoeg zijn, samen wel. Ik vind het een leuk duo, erg entertaining om naar te kijken. Die gozer is goed trouwenns. Ik zie ze wel ver komen!

    /   Reply  / 
 4. StraightUp

  Jullie SNAPPEN er NIETS van! APril heeft een paar jaar geleden meegedaan aan X Factor samen met haar zus Chy-Kyria. Ze deden mee als duo, het ging super goed. April blies de boel echter af en zei dat ze absoluut niet in een team wilde zitten, maar als soliste de wereld wilde veroveren. Dit was allemaal op tv te zien, Eric van Tijn en Martijn Krabe hebben beiden bemiddeld in deze situatie, maar zonder succes. Ik heb sterk het gevoel dat ze haar dit expres hebben aangedaan, omdat het RTL team wist wat voor ophef er ontstond tijdens X Factor hierover.

  Haar familie kreeg een flashback en ze weten dat zij dit niet wil. Als ze met haar bloed eigen zus niet in een team wil zitten wie zegt dat zij dat wel wil met een vreemde?

  Naar mijn mening vind ik April 1 van de meest getalenteerde artiesten in de hele show. Tijdens de blind auditions stond ze helemaal alleen op het podium en ze had meer confidence dan 99% van the voice kandidaten. Dus ik snap het probleem niet, het probleem wordt haar aangepraat. Het feit dat Marco en Ali dit een goed idee vinden, wil niet zeggen dat zij dat ook moet vinden. Ze hebben haar laten doorgaan als solo artiest in het begin, dan kan je het niet maken om haar in een duo te stoppen.

  Iedereen had onder die ‘pressure’ ja gezegd op dat moment, anders ben je ook weer een ‘dreamkiller’. Dus ik vond het een smerige actie van RTL.

    /   Reply  / 
  1. taheisha

   waarom heefd ze dan ja gezegd dan had zze toch ook nee kunnen zeggen het komt gewoon door haar familie

     /   Reply  / 
  2. BéTé

   Wat ik me kan herinneren van XFactor is dat Aprils zus nogal directief over kwam (wellicht onbewust maar toch!) en dat April daarom de stekker er uit trok. Ze ging verkeerd om met April haar onzekerheden.
   April wilde in haar eentje de wereld de veroveren… we zijn 5 jaar verder. En waar staat ze?? In the voice!!

   Things happen for a reason! Ze heeft iemand nodig als Dr. Rum … de artiest die NAAST haar staat in plaats van een zus BOVEN haar.

   Ik voorspel dat ze SAMEN ver gaan komen.

     /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Oh was zij dat!! Zij was toen zo onbeleefd tegen haar zus! Die zo graag wou, maar zij was jong en had een behoorlijk grote mond.

      /   Reply  / 
 5. Johan van de Velde

  Wat ik in ieder geval (nu nòg beter) snap, is dat April gedoemd is te mislukken.

  Misschien niet leuk te lezen, StraightUp, zeker als je zo dichtbij haar betrokken bent ( familie?) maar als ze dit al eerder heeft meegemaakt (xFactor) en er blijkbaar niets van geleerd heeft, geef ik haar weinig kans “als soliste de wereld te veroveren”.

  April is een prima zangeres, maar niet in de wieg gelegd voor ‘stardom’.

    /   Reply  / 
 6. Sas

  Ik zag de opmerking van StraightUp en ik moest even reageren.

  @StraightUp Grote kans dat je familie bent of gerelateerd aan de familie. Het is dan natuurlijk niet leuk om op het internet te lezen dat behoorlijk wat mensen de reactie van de familie niet konden waarderen en dus hier opmerkingen over maken. Als kijker zie je wat je ziet en een tv-redactie kan met knippen en plakken een bepaald beeld creëren. Met de geschiedenis die jullie kennen en waar de rest van de Nederlanders geen idee van hebben, kun je dan inderdaad dingen gaan denken als: RTL wil een relletje veroorzaken en daarom zadelen ze April op met een duo-vorm.

  Maar als ik objectief naar de 2 optredens kijk van April, dan denk ik: dit kan een gouden zet zijn voor April en ze kan het beter met twee handen grijpen. De redenen:
  Tijdens haar audities draaiden 2 coaches om. Bij alle winnaars van The Voice in de vorige 4 seizoenen draaiden altijd 4 coaches om. De kansen voor haar om The Voice te winnen, en überhaupt om ver te komen zijn feitelijk gewoon laag. Zeker met een Duncan, O’G3NE, David Dam, Romy enzovoort. Dit optreden en het nieuwe duo-schap is echter een pure game changer. Zelfs als ze het eigenlijk niet wilde (is dat écht zo?), dan is het uiteindelijk nog een fantastische keuze. Als beide artiesten zich inzetten, dan kunnen ze ver komen (veel verder dan April zelf zou komen). Ik denk eigenlijk dat ze voor Ali B de finalist zullen zijn. De mogelijkheden qua liedjes zijn immers ongekend met z’n tweeën, zeker in vrouw-man vorm.

  Kortom: als April verstandig is (en verstand komt met de jaren, ondertussen zijn we 5 jaar verder dan X-factor), dan omarmt ze deze samenwerking. Zie het eventueel als een opstapje als de Nederlandse Black Eyed Peas, een will.i.am en Fergie maken ondertussen ook solo-albums en leiden gewoon een eigen leven, met zo nu en dan een gezamenlijk projectje omdat het goed ligt bij het grote publiek.

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Mooi omschreven Sas!!

     /   Reply  / 
 7. Yoshi

  Ik denk dat Gabriella Massa het seizoen gaat winnen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>