Poll: Is Anouk aanwinst voor The Voice of Holland?

#TVOH • ‘Het is een lekkere spanning die ze met zich meebrengt’

Met de finale van The Voice of Holland in aantocht is het tijd om de balans op te maken. Vooral de komst van Anouk als coach zorgde voor de nodige ophef. De ene vindt haar commentaren eerlijk en mooi, de ander vindt het maar niks.

Veronica Magazine roept Anouk deze week al uit tot de echte winnaar van dit seizoen van de talentenshow. In een artikel worden spraakmakende Anouk-momenten op een rijtje gezet, inclusief reacties van betrokkenen en tv-experts.

Goede recensies

Voice-producent John de Mol is tevreden met Anouks prestaties in zijn programma: ‘Bij Anouk is het what you see is what you get. Ze windt er geen doekjes om en zegt wat ze vindt. Ze is een puur mens, rauw, recht voor z’n raap.’

Voormalig Idols-jurylid Henk Jan Smits prijst Anouks professionele houding: ‘Als Anouk tegen een kandidaat zegt dat ze niet opvallend genoeg is, dan zie ik daar geen probleem in. Anouk zit daar met een reden. Niet om sfeer te maken maar om te jureren. En dat doet ze volgens mij op een goede manier’, aldus Smits.

Tv-criticus en regisseur Bert van der Veer is ook positief: ‘Het is een lekkere spanning die ze met zich meebrengt. Als er twee kandidaten zijn geweest en Anouk is nog niet aan het woord geweest, dan ga je toch zitten wachten. Daarbij is haar kritiek eerlijk, maar ook ongebruikelijk in dit soort programma’s.’

‘Zij is volslagen straight. Dat ze daarmee voor spanning bij zowel de kandidaten, de kijkers als de coaches zorgt, levert alleen maar lekkere tv op. Een aanwinst!’

Nieuwe spanning

De uitgebreide focus op Anouk doet eigenlijk geen recht aan Sanne Hans (Miss Montreal) die haar mondje ook regelmatig roert. Het viel wellicht niet zo op omdat veel ogen op Anouk gericht zijn, maar Sanne is de eerste Voice-coach die soms vloekwoorden gebruikt. Ook liet ze haar emoties meermalen de vrije loop.

Bovendien is de dynamiek tussen alle coaches dit seizoen anders. Er is een nieuwe spanning. De commentaren zijn veel minder voorspelbaar. Het doet er weer echt toe hoe de coaches op talenten, en op elkaar, reageren.

Minder clichématig

In het vijfde seizoen – met Trijntje en Ilse – waren de commentaren van de coaches behoorlijk clichématig geworden. De loftuitingen werden voorspelbaar. Alle talenten werden overladen met complimenten. Soms tot in het absurde, ook bij allerlei deelnemers waar we naderhand niets meer van vernomen hebben.

Dat werd wat ongeloofwaardig. Het commentaar van de coaches leek op een soort preken voor eigen parochie. Of men luisterde maar half. De tv als pratend behang. Die clichématigheid is sinds dit seizoen naar de achtergrond gedrongen.

Is dat enkel dankzij Anouk? Grotendeels wel. Zij neemt geen blad voor de mond en verleidde de andere coaches daarmee ook tot uitspraken die zij anders niet gedaan hadden. Dat leverde regelmatig spannende en amusante televisie op.

Groeiende concurrentie

Dan het issue van de dalende kijkcijfers. Sommigen zeggen dat er door Anouk minder mensen kijken. Dat klopt niet want de audities scoorden dit seizoen beter dan vorige jaren. De lagere kijkcijfers in het vervolg van de competitie hangen samen met de groeiende concurrentie op hetzelfde tijdstip op andere zenders.

Daarbij was er dit seizoen een onderbreking tijdens de feestdagen en was al in een vrij vroeg stadium duidelijk welke talenten de finale zouden halen. Hun leidende posities kwamen op geen moment in gevaar. Zelfs de winnaar lijkt al maandenlang onvermijdelijk. Dat maakt de competitie iets minder urgent.

Al die bijkomende factoren kunnen we niet toeschrijven aan Anouk. Mijn oordeel over haar komst naar The Voice of Holland is dan ook positief. We kijken echt nu al uit naar de Blind Auditions van volgend seizoen, graag mét Anouk in topvorm!

Wat vind jij van Anouk als coach in The Voice?

Anouk coach in TVOH

  • Aanwinst (71%)
  • Mislukking (29%)
Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Poll: Is Anouk aanwinst voor The Voice of Holland?

  1. De Ruiter

    Iemand die als hagenees een ander bekritiseerd op zijn of haar uitspraak moet zelf eerst op cursus ABN leren spreken!
    Wat een ongenuanceerde ongelikte beerin😁
    En dan de ziekelijke reactie op een collega jurylid! Afvoeren die zwangere hork!

      /   Reply  / 
  2. Fons

    Anouk ligt onder een vergrootglas, dat weten we al jaren. Probleem is dat een groot deel van de kijkers naar TVOH niet om kunnen gaan met haar directheid. Het merendeel van de reacties is gebaseerd op emotie, en men vergeet dat Anouk feitelijk aangeeft waar het bij de kandidaten aan schort. Ze geeft kandidaten geen valse hoop. Ze is direct in haar commentaar en dat maakt haar niet bij iedereen geliefd maar daar is TVOH niet voor. Marco B, Roel en Nick en Simon zijn milder en sparen hun kandidaten, oftewel geven valse hoop, Anouk doet dat niet. Bij Anouk weet je waar je aan toe bent, leuk of niet leuk. Een ander deel is het volstrekt met haar mening eens want het is geen zoete broodjes bakken programma maar kandidaten krijgen een stoomcursus hoe de muziekindustrie werkt en die is kei en keihard. Daar gaan de criticasters van Anouk aan voorbij. Tot nu toe zijn er weinig deelnemers die het gered hebben en dat zegt al genoeg.

      /   Reply  / 
    1. Eva

      Ik ben het zo helemaal met je eens.

        /   Reply  / 
    2. t snepscheut

      ik vind het een verschrikkelijk mens ze maakt mooie muziek dat wel maar als mens is ze verschrikkelijk zelf voor haar eigen moeder is ze een ramp zegt toch genoeg over haar

        /   Reply  / 
  3. maureen

    Anouk is ongezouten in haar kritiek en heeft commentaar waar de talenten wat aan hebben. Maar het is ook vaak net een klein blaag op de peuterschool wat het lekker vindt om te pesten met als mikpunt Marco B. en als dan een mede jurylid meegaat in haar kinderlijke treiterijtjes schatert ze het uit omdat ze een medestander heeft. Ze wekt bij mij regelmatig flinke weerstand op door dit gedrag, kan me zo voorstellen dat haar dit toch echt wat fans gaat kosten…

      /   Reply  / 
  4. Sophia

    Wat een vreselijk mens is Anouk.

      /   Reply  / 
  5. jht

    Had me er evel van voorgesteld, maar wat een enorme miskleun, dat über zelfingenomen geval. Het geven van opbouwende kritiek kan ook genuanceerder, maar daar heeft the Goddess nooit van gehoord kennelijk. Ze is erg in mijn achting gedaald. Vind het enormjammer dat Borsato er mee ophoudt, wens hem het allerbeste.

      /   Reply  / 
  6. LERCY

    Wat een slecht geschreven stuk. Alles wat in de media is vermeld (gepushed & betaald door Erland & John) wordt klakkeloos overgenomen. Het stuk in o.a. de Veronica was niet objectief, geen interview en er zijn met name mensen gehoord die belang hebben bij het succes van tvoh. Oftewel een stuk gefinancierd door Erland & John. Alle media waar John of Erland een belang in hebben (en dat zijn er nog al veel) hebben er alles aan gedaan om reuring te creëren en de kijkcijfers te beïnvloeden, maar de feiten liegen er niet om. Dit seizoen is een drama dankzij Anouk. Ze is onverschillig, ongeïnteresseerd en onbeschoft en haar aanwezigheid zorgt veel negatieve uitwerkingen in de show! De sfeer is gespannen tussen de coaches. Niks aan om te kijken. De warme en positieve vrijdagavondshow is het al lang niet meer. Zelfs Wendy en Martijn zijn niet op hun gemak. En Marco en Sanne…vreselijk om te zien hoe ongemakkelijk ze erbij zitten! De reacties op social media zijn veelal negatief en dat zie je terug in de kijkcijfers. Ze hebben allerlei kunstgrepen gedaan (stop tijdens de feestdagen), maar dat heeft niet geholpen! Het eerste seizoen met Trijntje was het recordjaar en ook het jaar daarna met Ilse en Ali was succesvol. Vorig jaar gingen ze onderuit, want het werd te over geproduceerd. Met name de humor van Ali. Maar dit jaar zijn ze nog verder doorgeschoten en de komst van Anouk heeft alle kansen op herstel verpest! Zonde! Als Anouk volgend haar terug komt, dan is dat het einde van het tijdperk TVOH! Ik had voorafgaand aan dit seizoen al voorspelt dat de komst van Anouk verkeerd zou uitpakken…Echt zonde! Ik keek er graag naar en het had iets moois en warms ten opzichte van Idols of Xfactor. Dat is nu weg…

      /   Reply  / 
    1. @lercy

      Lieve Lercy,
      jij bent gewoon zwaar depressief, doe A.U.B een plastic tasje over je hoofd

        /   Reply  / 
      1. LERCY

        Wat vervelend om te melden dat ik super gelukkig ben eigenlijk! Ik heb een onwijs leuk, rijk en vol leven. Jij duidelijk niet … Vervelend voor je joh :P

          /   Reply  / 
  7. Eva

    Anouk is een verademing, ze is alleen eerlijk. Het pappen en nathouden en alles maar goed vinden van Borsato en Ali B heeft niemand wat aan. Kandidaten niet, kijkers niet. Misschien dat het eerlijke commentaar van Anouk eindelijk eens iemand oplevert die het écht lang volhoudt in de muziekbusiness.

      /   Reply  / 
  8. ine

    Met Anouk , krijg je alleen maar betere artiesten , zij is een echte jury , soms is het een beetje scherp Maar Altijd Eerlijk .
    Zij moet Blijven !

      /   Reply  / 
    1. Pegs

      Eerlijkheid deugt alleen als t niet kwetsend is. Heb t een beetje gehad met die mensen die ‘hun eerlijke mening’ geven. De wereld wordt er echt lelijker door

        /   Reply  / 
    2. Pegs

      Eerlijkheid deugt alleen als t niet kwetsend is. Heb t een beetje gehad met die mensen die ‘hun eerlijke mening’ geven. De wereld wordt er echt lelijker door, echt.

        /   Reply  / 
    3. anke

      Ine ik ben het volledig met je eens!
      want, eerlijkheid duurt het langst in welk vorm of op welk manier dan ook. altijd beter dan liegen bedriegen en hypocriet wezen en mensen valse hoop geven. Anouk is gewoon direct zoals een Nederlander hoort te zijn! zolang ze geen scheldwoorden gebruikt of schreeuwt of vloekt, zeg ik power to you ANOUK!!!

        /   Reply  / 
  9. Bart

    De kijkcijfers zijn nog steeds rond de 2 miljoen. Dus het is gewoon nog steeds een kijkcijferkanon! Weinig programma’s die dit aantal halen. Ik denk dan John de Mol zich daar niet al te veel zorgen om maakt. Nee, the voice gaat nog wel een aantal jaren door.

      /   Reply  / 
  10. Elly confurius

    Ik vind Anouk een goede coach ,ze zegt eerlijk en heerlijk haar mening. Ja ze is een aanwinst voor The Voice, ik kijk omdat zij er in zit

      /   Reply  / 
  11. logisch

    Logisch dat MAANCO Borsato van die suffe, domme, inhoudloze commentaren geeft want die man is bang voor, al is het maar een beetje concurrentie voor zichzelf. maar hij heeft het niet eens door dat het gewoon VOORBIJ is voor hem. die Marco is echt een stomwijf hoor. een echte mvent gedraagt zich straight en eerlijk! en zo’n coach als marco zal nooit en te nimmer een artiest kunnen maken van een kandidaat. ben blij dat marco verdwijnt.(zijn verdwijning heeft niks met anouk te maken want denk dat john de mol marco gewoon zat is, anders zou john er alles aan hebben gedaan om hem te houden, zo simpel is het.) the voice kids is ook een kwestie van een hele korte tijd voordat marco daar ook gone is. alhoewel die aai opmerkingen wel beter zal werken bij de kids

      /   Reply  / 
  12. Jantje

    Marco; oh lieve schat je hebt een 3 gekregen voor de tentamen, maar!!! ik weet zeker dat je het wel kunt dus ik geef je gewoon een 8! ga zo door je komt er wel

    Anouk; je hebt een 3 gehaald voor je tentamen dat wijst erop dat je de stof niet begrijpt of niet wil begrijpen. geen enkel werkgever die jou een baan gaat aanbieden met een 3 op je cijferlijst.

    welk commentaar zal de student verder brengen in het leven????? (doordenkertje)

      /   Reply  / 
  13. baukje

    Mensen als Marco Borsato die niet eerlijk zijn jegens de kandidaten, hebben altijd een dubbel agenda. Triest hoor, dat een volwassen man zich zo gedraagt.
    En dan zeggen dat hij stopt. de man is gewoon bedankt voor zijn diensten

      /   Reply  / 
  14. Vinn

    Ik vind Anouk heerlijk in de jury, beste coach tot nu toe maar dit jaar zijn er wel weinig echt hele goede kandidaten. Dat deze vier de finale zouden halen kon je al voorspellen na de knock outs.
    Jared en Melisa waren ook nog erg goed, wat mij betreft was Melissa de beste van allemaal.

    Sanne is ook leuk maar heeft in de battles/knockouts wat rare keuzes gemaakt.

      /   Reply  / 
  15. Sam

    Anouk is alleen positief over haar eigen kandidaat en zeg nou zelf : het nummer van Andre Hazes is niet om aan te horen zoals door Jennie gezongen, en Ali B heeft helemaal gelijk. Het is veel toneel en niet puur zoals Maan.

      /   Reply  / 
    1. Ben

      als er iemand is dat één en al toneel is dan is het Maan en melissa.
      Jennie heeft geen moment over haar stem gehad, Wendy begon te vertellen dat Jennie ziek was. en na het zingen was Wendy degene die verder ging met opmerkingen over het feit dat Jennie ziek was. en Ali bracht het verhaal dat Jennie een paar dagen eerder geen stem had en niet Jennie zelf maar Ali B. kijk de aflevering terug.

        /   Reply  / 
  16. marieke

    no offence to Maan maar ze is gewoon een gemiddelde zangeres. ze zingt okee maar ze is gewoon niet iemand dat als je haar stem op de radio hoort dat je zoiets hebt van daar wil ik meer van horen, dat is gewoon een feit! compleet onopvallend en oninteressant. ik vrees dat ze helaas gaat winnen maar daarna zullen we ook NOOIT MEER IETS VAN HAAR HOREN.
    Jennie heeft een stem dat je niet kan vergeten en zal blijven herinneren, of je dat wilt of niet. dus al wint ze niet, ik denk dat zij wel veel gaat bereiken met haar stem

      /   Reply  / 
  17. jordy

    Het feit dat die ene internationale artiest(charlie puth) gewoon tijdens het interview met Jamai gewoon een paar seconde stopte om Jennie te feliciteren en zeggen dat ze dat heel goed heeft gedaan zegt volgens mij voldoende.
    Datgene wat maan en melissa aan het begin deden was gewoon een ramp, duidelijk amaturisten

      /   Reply  / 
  18. BéTé

    Ook al wint Anouk met Jennie …. laatste zal nooit een ster worden. Een prima zangeres voor op de achtergrond is ze … en dat blijft ze ook.

    Als vrouwelijke ster is wel het nodig dat mannen op je vallen en dat vrouwen als jou willen zijn. En dat is bij Jennie bepaald niet aan de orde.

    Bloed, zweet en tranen was overigens een beschamend optreden. Een belediging voor Hazes. Maar puur om “volkse” stemmen te trekken.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      +1

      Ja, achtergrondzangeres.

      Déja vu. ;)

        /   Reply  / 
    2. Pieter

      Ik weet niet hoeveel mannen op celine dion vallen. desondanks is zij één van de beste zangeressen van de wereld. en zo zijn er meer top zangeressen die niet bepaald aantrekkelijk zijn. maar die wel heel goed kunnen zingen. uiterlijk speelt parte wanneer je als zangeres compleet ongeschikt ben en dan moet je het van je looks hebben en hopen dat opgewonden pubers jou platen kopen.trouwens tvoh is geen hollands next top model. het gaat niet om het uiterlijk maar om zangkwaliteit.
      én de dochter van hazes vroeg Jennie om advies, en na Jennie’s optreden zij ze nog erbij dat ze fan is van Jennie(yep de dochter van the man himself) dus dat zegt al voldoende.
      Maan in tegenstelling is niet eens goed genoeg voor op de braderie. maar volgens marco zijn er grote namen die graag met Maan willen samenwerken, echter de namen hebben we vreemd genoeg niet gehoord, toch vreemd als men zo enthousiast is over haar.maar we wachten af.
      Jennie wordt wel al internationaal aangeprezen, zegt ook meer dan genoeg!

        /   Reply  / 
      1. t snepscheut

        ik zelf vond Jenny de eerste weken erg goed vond haar de laatste weken steeds verder weg vallen van die prestatie van de eerste weken maar vond maan steeds beter worden en natuurlijk geven ze die namen neemt meteen prijs maar je weet nu welke mensen haar wel steunen en ik vond haar de terechte winnares na wat ik in de finale gehoord heb je mag er anders over denken maar ik weet zeker dat maan grote ogen gaat gooien na de voh mat haar optredens over de hele werled met deze plaat

          /   Reply  / 
    3. WIlleke

      Gelukkig leven we niet meer in een achtergesteld wereld waar vrouwen zich onderdanig moeten gedragen of hun uiterlijk moeten gebruiken om mannen te verleiden of beïnvloeden. tegenwoordig weten vrouwen wat ze waard zijn en kunnen dus hun talenten benutten en dus hoeven ze niet elke keer zielig te wezen of volledig op uiterlijk vertrouwen.
      Jennie is duidelijk een voorbeeld van een stabile vrouw, terwijl man helaas een zwakke onderdanige persoon vertegenwoordigt, triest

        /   Reply  / 
  19. sanne

    anouk is geen geschikte coach voor geen enkele talenten jacht show
    er is tegen vele zangers commentaar gegeven dat ze het zelfde bleef zingen. en hadden jullie dat niet bij Dave gemerkt of was jullie oren verstopt. Brace je was top. Dave moest naar huis niet jij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>