Nieuwe Talpa-serie Lotte podium voor lokaal muziektalent

LiesbetVanavond is de eerste aflevering te zien van de Talpa-serie Lotte. In het buitenland was deze serie een doorslaand succes. Niet alleen voor de desbetreffende tv-zenders en acteurs, maar ook voor vele muzikale talenten. Want in Betty La Fea (Betty, de lelijke – de oorspronkelijke, Colombiaanse titel) zijn er vele optredens te zien. En dat zou dus ook wel eens leuk kunnen uitpakken voor veel Nederlandse artiesten. De eerste die daarvan mag profiteren is Liesbet, de band die de titelsong van Lotte vertolkt.
Liesbet is in 2001 ontstaan en heeft als gezicht Liesbet Scholte, die onlangs meedeed aan de Grote Prijs van Nederland. In de Duitse versie van Betty La Fea heeft Nena de tune ingezongen, die eerder een grote hit scoorde met 99 Luftballons.

Betty la FeaIn vrijwel alle versies van Betty La Fea is ruim aandacht voor muziek. De Mexicaanse variant is zelfs helemaal muzikaal uitgebuit; daar werd een samenwerking aangegaan met platenmaatschappij Warner, zodat de muziek een integraal onderdeel werd van Betty. Warner releaste zelfs een soundtrack, welke een grote hit werd. Dat smaakte zo goed, dat is besloten om de samenwerking ook bij andere versies van Betty La Fea voort te zetten, waaronder de Amerikaanse versie.

Is het dan toeval, dat Liesbet in 2003 al eens een demo opnam voor Warner? Waarschijnlijk wel, aangezien de platenmaatschappij hier al zijn nationale producten op straat moest zetten in 2004. In Nederland heeft Warner dus geen nationale producten meer in zijn stal. Ik ben dan ook benieuwd met welke platenmaatschappij Blue Circle, de producent van Lotte, een deal heeft gesloten. Dan kunnen we namelijk alvast kijken welke acts we zouden kunnen verwachten in Lotte.

Zie ook:
- Zappen.blog.nl: Talpa legt Lotte in de zondagavondwatten, vanaf morgen op eigen benen
- Zappen.blog.nl: Producent verwacht grootse dingen van Talpa’s telenovelle Liefdes van Lotte

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe Talpa-serie Lotte podium voor lokaal muziektalent

  1. Vinnie

    Veel Nederlandse artiesen hea
    Elize, Nora (Ex Raffish), Dewi(misgien hoor je dan nog is wat van dr), De winares van idols (Ellen dus;) ) Di-rect, Kane, Ninthe van mijn mogen die wel lang kome hoor

      /   Reply  / 
  2. elselien

    Ik zoek nu al dage naar t nummer van liesbet (de titelsong van lotte)maar ik heb hem nog steeds niet gevonde kan iemand mij vertellen hoe het nummer heeT????

      /   Reply  / 
  3. Akela

    Hey Elselien,

    voor zover ik het weet, heeft het liedje nog geen eigen titel… Het is voorlopig gewoon “de leader van Lotte” ! Het nummer is te vinden op de site van Liesbet (www.liesbet.com). Mischien brengt Talpa ‘t over een tijdje op single.

    Overigens zingt Liesbet verder alleen eigen Engelstalige nummers. En hoe… kom dat zien !!

      /   Reply  / 
  4. Akela

    De titelsong van Lotte was tot voor kort te downloaden op http://www.talpadownloads.nl, maar deze site is (tijdelijk) gesloten…

      /   Reply  / 
  5. Fleur

    Ik ben opzoek naar de begin-tune & de tekst van de serie ‘Lotte’ op Talpa. Als iemand de begin-tune als mp3 heeft, mail mij dan even. Groetjes Fleur

      /   Reply  / 
  6. Bob

    Als ik met die link werk, kom ik uit op Gooische Vrouwen (??)
    De tune is idd te downloaden via talpadownloads.nl. Maar ik kan hem, niet afspelen (probleem met de licentie).
    Heeft iemand nog ideeen??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>