Nederland kiest meest kansrijke liedje voor Songfestival; afgang voor Maud

TrebleNederland heeft er voor gekozen om de meest vreemde eend in de bijt af te vaardigen naar het Eurovisie Songfestival in Griekenland: Treble. Er is gelukkig niet gekozen voor de dertien-in-een-dozijn liedjes van Maud waar we de afgelopen jaren al zo vaak mee flopten. En ook de middle of the road poprock van Behave werd niet goed genoeg bevonden. Met een overweldigende nummer is gekozen voor het letterlijk nietszeggende liedje Amambanda van Treble.
Amambanda is net als Ramaganana, de grote hit van Treble, gezongen in een fantasietaaltje en gaat zodoende nergens over. Maar liefst 72% van de 126.000 stemmers geloofde het meest in Treble, en de Limburgse meidengroep versloeg daarmee Behave (15%) en Maud (13%). Voor de ex-Idol is haar deelname een blamage geworden; niet alleen liet Nederland haar in de steek, ook de jury kraakte haar nummers af.

Qua sound had Amambanda uit de Balkan kunnen kopen, het gebied waar de laatste jaren zulke succesvolle nummers vandaag kwamen. Veel mensen beklagen zich er over dat al die landen vriendjespolitiek naleven en daarom op hun buren stemmen, maar dat is natuurlijk onzin. Als er van de 25 kandidaten zo’n 10 uit de Balkan komen, is het logisch dat er een aantal in de top zitten. Maar net zo veel Balkan-liedjes eindigden doorgaans onderin. De nummers die hoog eindigden, of zelfs wonnen, waren gewoon veel beter dan de rest van het liedjesfestival.

En nu kiest Nederland dus voor een liedje met een vleugje Balkan. Ik denk niet dat we er het Songfestival mee gaan winnen straks. Maar als we Songfestival-encyclopedie Cornald Maas mogen geloven, wordt 2006 het jaar van de extremen op de liedjeswedstrijd. En misschien doen we het dan wel aardig als niet-te-opvallend maar toch aparte inzending. Op 18 en 20 mei weten we meer.

Zie ook:
- Zappen: Paul de Leeuw sneert naar NOS-baas Hans Laroes bij Songfestival
- Vrouw: Trouble; we gaan met Treble naar het songfestival
- Ex-Idol Maud niet bang voor zwart gat na Songfestival
- Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen
- Zappen: Nationaal Songfestival: een verloren wedstrijd

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nederland kiest meest kansrijke liedje voor Songfestival; afgang voor Maud

  1. Maartje

    Maud is een goede zangeres, maar ik vond het echt niks gisteravond!!! De liedjes waren zo doorsnee van haar. Wel jammer voor haar!

      /   Reply  / 
  2. tanja

    Maud was goed :D Ik hou wel van dat soort liedjes. Behave is ook supergoed. Maar hoe kan die treble in gosnaam ons land verteenwoordigen. Denk niet dat ze ook maar een kansje maken in de top-10 te komen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>