Muziekredacteur Sherien Elsaid weg bij DWDD

Miss Montreal, Rigby, Go Back to the Zoo, Lucky Fonz III en talloze andere artiesten kregen te maken met Shirien Elsaid. Ze is muziekredacteur bij De Wereld Draait Door en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor ‘het minuutje’ even na 20.00 uur in het programma. Het vaste muzikale item waarin artiesten zich kunnen presenteren aan een miljoenenpubliek. Meermalen werkte zo’n minuutje in DWDD als een katalysator naar een nationale doorbraak. Nu stopt Elsaid met haar werk. Ze gaat aan de slag als eindredacteur bij RTL Boulevard, melden de collega’s van 3VOOR12.

Sommigen vragen zich af wat zo’n flard van een minuut nu werkelijk voorstelt. Je mag geen eens een heel liedje spelen als artiest en niet altijd is het inleidende gesprekje even zinnig. Een optreden in DWDD is ook geen garantie op een doorbraak. Maar een artiest met een goed nummer en een goede presentatie heeft wel veel baat bij de exposure in DWDD.

Bovendien is het één van de weinige tv-programma’s met zo veel aandacht voor popmuziek en live-muziek. Veel shows durven het niet aan muziek te programmeren, wat vaak toch een zapmoment of plaspauze bij de kijker thuis betekent. Alleen al daarom valt te prijzen wat DWDD dagelijks doet voor de Nederlandse popmuziek.

Dat is voor een groot deel de verdienste van Elsaid, blijkt uit het gesprek van 3VOOR12 met de scheidend muziekredacteur. “Ik ben gewoon aan de slag gegaan. Ik boekte bands die ik leuk vond of waarvan ik dacht dat mijn moeder het leuk zou vinden, bij wijze van spreken. Hiphop was toen nog ‘moeilijk’ en er was nog veel te winnen voor de muziek. In de loop der jaren is er echt een apart podium gekomen, is eigenlijk geen genre meer ‘not-done’ en zijn de reacties van bands en kijkers enorm positief. Op een gegeven moment misten we de muziek als er geen band stond. Dan werd ik om drie uur nog gevraagd een bandje te regelen. Ik ben blij dat er nu elke dag muziek zit in het programma.”

In het gesprek vertelt ze verder over haar werkwijze, het belang van muziek op tv en wat het programma voor een carrière kan betekenen. Leuk interview :)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Muziekredacteur Sherien Elsaid weg bij DWDD

  1. xex

    uhm, ze heet shirien

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>