Strictly Come Dancing vs Beat The Best vs Sterren Springen

De strijd om de kijker op zaterdagavond barst definitief los. Op het programma staan de tweede aflevering van de bijna-geflopte talentenshow Beat The Best op RTL 4 en Sterren Springen op SBS 6, maar ik kies voor Strictly Come Dancing, vanavond op Nederland 1.

Met Stacey Rookhuizen, Sylvana Simons, Ria Valk en Danny Froger als deelnemers, en Kim-Lian van der Meij als presentatrice naast Reinout Oerlemans, zijn er een aardig aantal artiesten te zien die zich begeven in de Nederlandse (pop)muziekwereld.

Bovendien zullen bekende nummers in een nieuw jasje gestoken worden. Ik ben erg benieuwd naar deze vernieuwde versie van Dancing with the Stars. Er hangt volgens mij een goede, aantrekkelijke sfeer rondom de show. Daarbij is het een rechtstreekse uitzending, dus er kan van alles misgaan, en de kijkers bepalen wie er wint.

Ik kijk normaalgesproken bijna nooit naar de grote amusementsshows op zaterdagavond, dus dat Strictly Come Dancing mij aanspreekt mag best bijzonder genoemd worden.

Naast eerder genoemde deelnemers doen ook Naomi van As, Sabine Uitslag, Arjan Ederveen, Javier Guzman en Mark van Eeuwen mee. Strictly Come Dancing is vanavond live te zien, vanaf 20.25 uur bij de AVRO op Nederland 1.

Er is een tweede scherm om mee te jureren, en op Twitter @avrostrictly en #strictlynl


Video op Youtube

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Strictly Come Dancing vs Beat The Best vs Sterren Springen

  1. Emiel Bax

    Battle for the viewers!

      /   Reply  / 
  2. Dineke Bogaerts

    Geweldig programma heb ervan genoten.

      /   Reply  / 
  3. Nico

    Zit ik nog op het Nlpop.blog?

      /   Reply  / 
  4. Marcus Lucas Auteur

    Dit is al eens eerder gevraagd mbt Ranking The Stars. Nogmaals: NLpop besteedt altijd al aandacht aan tv-shows waarin mensen uit de muziekindustrie te zien zijn; pop en popcultuur in de breedste betekenis. Dat deed mijn voorganger Herman ook; in het verleden bijv. bij Dancing with the Stars en veel real-life soaps. In bovenstaande geval vind ik de driestrijd waarin de nieuwe talentenshow Beat The Best is verwikkeld op zaterdagavond een interessante invalshoek. Bij het behandelen van de flop die Beat The Best aan het worden is, behandel ik de twee concurrenten dus ook.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Ik hoop niet dat je op deze blog ook de kijkcijfers gaat bespreken?
      En dat we hier de laatste nieuwtjes horen over Patty Brard (wegens ex popgroep LUV)?

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Zelf heb ik al moeite met de uitvoerige verslagen over die karaoke wedstrijden.
        Het voordeel is wel, dat als er een winnaar uit de bus komt, ik er neutraal naar kan luisteren, omdat ik nooit gekeken heb.

          /   Reply  / 
  5. Johan van de Velde

    ‘t Is maar net wat je criteria zijn om ergens aandacht aan te besteden. Ikzelf vind Strictly… geen muziekprogramma en daarom een twijfelachtig onderwerp voor een blog als nlpop.
    Overigens is (voor zover ik begrijp) Strictly… niet echt een vernieuwde versie van Dancing WT Stars, maar gewoon een copie, dan wel versie van, de gelijknamige show die al sinds jaar en dag door de Britse BBC wordt uitgezonden.
    En Marcus, mag het feit dat Strictly jou aanspreekt “best bijzonder genoemd worden”? Door wie dan?
    :-)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Voorts begrijp ik dat televisie een belangrijk medium is in de popcultuur, maar dat nu een veelvoud aan berichten over TV programma’s met, naar mijn mening een overbodige hoeveelheid aan kijkcijfer-informatie, ten koste gaat van vaste onderwerpen als de chart-overzichten, is wel ‘n beetje jammer.

        /   Reply  / 
  6. Marcus Lucas Auteur

    De driestrijd tussen deze shows is het gesprek van de dag. Waarom flopt Beat The Best? In de berichten over deze shows zet ik de lijn van mijn voorganger Herman op NLpop door. Over het Eurovisie Songfestival kwam een paar maanden geleden soortgelijke kritiek. Het zouden te veel stukjes zijn. In werkelijkheid (bekijk het archief gerust) plaats ik juist iets minder berichten over deze shows dan in het verleden het geval was, en bij andere onderwerpen (zoals Lowlands of een show als DBSSW) kies ik juist voor uitgebreidere aandacht. Ik leg misschien andere accenten, en heb een andere mening. Daar is het een blog voor. Patty Brard, daar zeg je wat! Een leuke animatie van Patty die van de duikplank springt… kan ik jullie daar een plezier mee doen?

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Over de berichtgeving van het ESF ben ik zeer positief. Hier gaat het om nieuwe, originele composities uit diverse Europese culturen.
      Zo was de suggestie voor deelname van die Koerdische zangeres voor mij een eye opener.

        /   Reply  / 
    2. Nico

      Wat Patty Brard betreft: niet doen!

        /   Reply  / 
  7. Geesje

    Ik vind het een heel leuk programma.Ik houd zelf enorm van dansen dus zeker heel leuk om naar te kijken, maar vind het wel echt een copy van DWTS. Er zit niks nieuws in, ja nieuw presentatie duo en andere kandidaten. De gesprekjes vooraf de dans dat de kandidaten opgaan, tot aan de jury en de gesprekken die men erna voert is het gewoon ouderwets DWTS. Niks mis mee, maar ik zie niet waarom de naamsverandering zo nodig moest. Wel een heel mooi decor, en Reinoud en kim doen het ook heel leuk maar dat is dan wel het enige nieuwe aan het programma!

      /   Reply  / 
  8. Van De Ginste Sandy - België

    Ik volg reeds jaren de afleveringen van Sricly Come Dancing op BBC en het valt mij sterk op dat de jury veel te positieve commentaren geeft op de paren die niet goed dansen.
    Uit respect voor de profs die les geven, vind ik het zeer belangrijk dat de jury toch wat uitleg mag geven waarom een dans niet goed of wel goed is.
    Bij ieder paar te moeten horen, het is leuk, het is tof, het is hartstikke leuk, daar ben je als danser helemaal niets mee.
    Als een paar het niet goed doet, mag er op zijn minst gezegd worden als jurylid wat er kan verbeterd worden (de houding van de handen, het pointen van de tenen, het mooi strekken van het been bij cha cha). Het zijn details, maar o zo belangrijk en respectvol voor de profs en de partners.
    Ik ben zeer teleurgesteld in de jury en vooral in Euvgenia. Zij weet als geen ander hoe het echt moet ; wel lieve Euvgenia, een beetje meer professionele uitleg mag wel. Daar ben je iets mee, ook als kijker.
    Het voelde vorige zaterdag als een circus aan.
    De punten mogen ook in het begin wat laag uitvallen. Deze waren echt te hoog om te starten. Extra motivatie voor de danser als je laag begint. Het moet toch een beetje serieus zijn en niet enkel show.
    Toch fijn dat we dit programma in België ook kunnen bekijken.
    Veel succes.

    Echte strictly fan, Sandy uit België

      /   Reply  / 
  9. Geraldine

    Het was de eerste aflevering, natuurlijk is de jury dan niet meteen superkritisch. Dat zijn ze op de BBC ook niet bij de eerste aflevering. Naarmate de serie vordert, worden de juryleden ook kritischer. Ik vind het een top programma!

      /   Reply  / 
  10. Iris

    Ik deed mee met Beat The Best op Internet.
    Ik had maar 6 punten?
    Ik had bijna alles goed!
    Ik zat er maar 1 naast!
    Alleen… Ik tikte op “Op de hotseat?” “ja”
    Ik denk ja het is goed!
    Maar… Hij ging op de hotseat zitten en de trap werd groen.
    En er stond dat de jury Nee zei!?
    Ookal zat in op de hotseat!
    Ik heb een foto gemaakt dan kunnen jullie het zien :)
    Waar kan ik het naar mailen?

    Groetjes Iris

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>