Hilarische toestanden in Maestro: dirigeren met sterren

Na playbacken met sterren, dansen met sterren, schaatsen met sterren, springen met sterren, weet ik veel wat met sterren, waarom ook niet: dirigeren met sterren!

Gisteravond werd de eerste aflevering van Maestro uitgezonden. Acht BN’ers gaan de grootste uitdaging van hun leven aan: het dirigeren van een groot symfonisch orkest.

De AVRO heeft met deze show een buitengewoon amusante manier gevonden om klassieke muziek voor een breed publiek toegankelijk te maken. Heel grappig.

De eerste show leidde tot hilarische toestanden. Lenette van Dongen, Tanja Jess, Michiel Romeyn, Catherine Keyl, Wolter Kroes, Kleine Viezerik, Brecht van Hulten en Joep Sertons werden in de eerste aflevering meteen in het diepe gegooid.

Ze kregen een partituur en een baton en mochten meteen aan de slag als dirigent voor het Holland Symfonia orkest. Brecht was de eerste BN’er die afviel. Na deze vuurdoop worden de anderen in alle afleveringen begeleid door professionele coaches.

Aflevering 1 terugkijken kan op Uitzending Gemist. Maestro wordt tot en met 27 december iedere donderdagavond uitgezonden om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1. Presentatie: Frits Sissing. Volgt Maestro ook op Twitter en Facebook.

Naast de uitzending op televisie zendt AVRO ook de digitale webserie ‘Dirigeren doe je zo’ uit. In vijf afleveringen leert de kijker de basistechnieken van dirigeren. De serie wordt gepresenteerd door Roland Kieft. Meer informatie: maestro.avro.nl

Maestro: oefening met jurylid Dominic Seldis

Video op Youtube

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hilarische toestanden in Maestro: dirigeren met sterren

  1. Ronald

    Alsof je zomaar ineens kan dirigeren. Dat is een conservatorium opleiding…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>