Festivalweekend vol muziek, feest en bezoekersrecords

Afgelopen festival- en muziekweekend zonder grote incidenten verlopen

De 20ste editie van dance-festival Mysteryland was zaterdag met 60 duizend bezoekers volledig uitverkocht. In 2014 komt er een Amerikaanse editie van Mysteryland op hetzelfde terrein waar eind jaren ‘60 het legendarische festival Woodstock werd gehouden.

Het Grachtenfestival Amsterdam trok een recordaantal van 63 duizend bezoekers. Tijdens deze 16de editie kon je 10 dagen lang op 96 verschillende locaties in Amsterdam naar klassieke muziek luisteren. In totaal waren er 228 concerten, meer dan ooit.

Het Prinsengrachtconcert (foto) vond voor de 32ste keer plaats en stond in het teken van 400 jaar Amsterdamse grachten. Het 125-jarige Concertgebouworkest speelde. Het populaire klassieke muziekevenement was dit jaar groter dan ooit. Nog nooit speelde een compleet orkest op de Prinsengracht. 919 duizend mensen volgden de live tv-uitzending.

Dit jaar hebben in zo’n 300 duizend mensen het theaterfestival De Parade bezocht, een record in de 23-jarige geschiedenis van het reizende festival met muziekvoorstellingen, theater en dans. Een woordvoerder van De Parade zegt dat de stijging vooral komt door de prachtige zomer. Zondagavond was de laatste avond, in Amsterdam.

Strandfestival Zand vond dit jaar voor de 6de keer plaats in Almere. Ook hier een tevreden organisatie. Het festival was al een week uitverkocht. De 25 duizend bezoekers genoten in een gemoedelijke sfeer van onder meer Glennis, Nielson en Miss Montreal.

Het kleiner opgezette Pinkpop Classic trok rond de 3500 bezoekers. Er was gerekend op 5 à 6 duizend bezoekers, maar ondanks het negatieve resultaat is festivaldirecteur Jan Smeets tevreden. ‘Een festival organiseren is meer dan alleen geld verdienen. Ik wil mensen gelukkig zien. Dat is onderdeel van het vak’, aldus Smeets tegen NU.nl.

Terugkijken Prinsengrachtconcert 2013 kan op Uitzending Gemist.
Afbeelding screenshot Avro.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Festivalweekend vol muziek, feest en bezoekersrecords

  1. Ron

    En ook Strandfestival ZAND in Almere was stijf uitverkocht met 25.000 bezoekers

      /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

    Top, bedankt! Ik had al een gevoel dat ik een grote vergeten was. Ik zet ‘m er meteen bij.

      /   Reply  / 
  3. Ida Bromberg

    En internationaal street arts festival Spoffin had een recordaantal bezoekers: 40.000, na 32.000 vorig jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>