Jeroen van der Boom: Pareltjes in ‘Beter dan het Origineel’

Nieuwe muziekshow met battles tussen originele en nieuwe versies van liedjes

Jeroen van der Boom gaat dit najaar een nieuwe muziekshow presenteren op SBS 6. In ‘Beter dan het origineel?!’ gaan bekende Nederlandse zangers en zangeressen proberen om variaties van grote hits beter te laten klinken dan het origineel.

Verschillende media berichten over de najaarspresentatie van SBS 6 op basis van een ANP-bericht. SBS heeft voor de presentatie van de winterprogrammering een hele operatie opgezet, vliegtuigen gecharterd, en artiesten en pers meegenomen naar Ibiza.

Jeroen legde vrijdagavond uit dat in iedere aflevering van de show zes artiesten te zien zijn die het vocaal tegen elkaar gaan opnemen. Ze worden begeleid door een live band. Als voorbeelden van liedjes die beter zijn dan het origineel noemde hij I Follow Rivers van Triggerfinger, Beggin’ van Sandra Nieuwland en Ayo Technology van Milow.

De nieuwe muziekshow wordt net als ‘De beste liedjes van’ geproduceerd door Talpa. De show bevat muziekspelletjes, maar ook een duel tussen twee artiesten. Een daarvan zingt het origineel, terwijl de ander een nieuwe versie van het nummer vertolkt.

‘Beter dan het origineel?!’ is vanaf het najaar te zien op SBS 6.

Bekijk video: Jeroen op Ibiza over ‘Beter dan het origineel?!’

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jeroen van der Boom: Pareltjes in ‘Beter dan het Origineel’

  1. Johan van de Velde

    Gevaarlijke uitspraak van van der Boom. Beggin’ door van Nieuwland beter dan het origineel?
    Ouch!
    Overigens vraag ik me af of hij het origineel wel kent (Frankie Valli & the 4 seasons).
    Natuurlijk moet je de titel met een korreltje zout nemen, en kan het een smaakkwestie zijn, maar als je voorbeelden noemt, wees dan voorzichtig.

      /   Reply  / 
  2. Nico

    Hij heeft met zijn single downloads “de regels van GFK Top 100 overtreden” dus is zijn single voorlopig uit de Top 100 verwijderd. Een nette manier van GFK om te zeggen: Betrapt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>