Anouk Late Night over veel meer dan alleen Mr. Probz

Indrukwekkende optredens en openhartig interview in RTL Late Night

Humberto Tan maakte vrijdagavond een van de beste afleveringen van zijn talkshow RTL Late Night tot nu toe. Naast Goedele Liekens, Jörgen Raymann en Roué Veerveer was ook Anouk te gast, en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Zij gaf een paar erg lekkere akoestische optredens weg, en praatte vrijuit. De discussie over racisme aan het begin van de show, waar de hele tafel aan meedeed, was spot on. Treffender dan alle pogingen die concurrenten Pauw & Witteman tot nu toe ondernomen hebben om dat urgente issue te tackelen.

Maar zoals het gaat in de media worden achteraf de hijgerigste headlines gekozen en de kortste flutstukjes geschreven. Dus lezen we vandaag bij de grote ‘nieuws’-media alleen dat Anouk het ‘deed’ met Mr. Probz. Archieffoto, quote, bron, klaar. Het is voor de meeste van hen een copy/paste van het ANP.

Anouk zei enkel dat zij en Probz twee jaar geleden eventjes iets gehad hebben. ‘Het was maar een kortstondig iets’, aldus Anouk. ‘Hij is echt een leuke vent. Het was niet iets voor vast. Het is ook al zo’n tijd terug, het verbaast me dat het nu naar buiten komt. En nee, ik heb op dit moment geen vaste relatie.’

Zo bijzonder is het dus niet, maar inderdaad zowel Anouk als Mr. Probz zijn heel cool, dus het is een leuk weetje. De rest van de show was echter ook heel interessant. Het is zonde dat de nieuwsmedia daar niets over schrijven.

Anouk bevestigde bijvoorbeeld dat zij samen met onder meer Afrojack nieuw materiaal geschreven heeft. ‘Ik heb wel wat dingen geschreven met een paar dj’s, maar ik weet niet of ik daar nog wat mee ga doen. Ik heb wel wat dingen gemaakt, songs gemaakt. Dat ben ik aan het uitwerken’, aldus de zangeres.

Bekijk de video

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Anouk Late Night over veel meer dan alleen Mr. Probz

  1. nadine

    Anouk geeft graag op tv een pornografische beeld van zichzelf als een vrouw die het lekker vindt alleen door zwarte mannen met grote penissen sadomasochistisch (het moet pijn doen) seksueel bevredigd te worden. Ondanks dat er zwarte mannen die dit als een compliment zien, worden zwarte mannen door haar retoriek enigszins gestigmatiseerd tot seksslaven. En in het ranzige gesprek over opgestuurde piemels zou een uitspraak als “vieze witte piemels”, omgekeerd als “vieze zwarte piemels” meteen een racismekaart opleveren. Tegelijkertijd scheldt ze iedereen uit die Zwarte Piet alleen maar als een onschuldige kindervriend ziet. “Stelletje racisten, ga je schamen”. Iemand meteen voor “racist” uit te maken heeft dezelfde strekking en is net zo’n dooddoener als iemand te zeggen: “rot op naar je eigen land”. En haar fans kunnen te horen krijgen “pleur op, blijf vooral weg”. En nu op tv probeert ze toch weer wat fans naar haar concerten te lokken! Lekker consequent!
    Wat voor publiek denkt ze hiermee te triggeren? Wat voor reacties denkt ze hiermee op te wekken? Juist, hiermee triggert ze precies haar eigen slag geestverwanten tot het soort vunzige feedback dat ze ontvangt. En dan op tv zeuren dat Nederland zo racistisch is! Dit bewijst maar weer dat je niet erg slim hoeft te zijn om redelijk te kunnen zingen.

      /   Reply  / 
    1. Kevin

      Ieder persoon mag ondanks de overtuiging dat ieder gelijk is alsnog een voorkeur voor wit/zwart hebben, toch? Als je liever met een zwarte man in bed ligt heeft dat niks met racisme te maken.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Als keuze puur op huidskleur gebaeed is, is het racisme.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          gebaseerd

            /   Reply  / 
  2. ArjanH

    Grappig, Anouk krijgt altijd bakken stront en kritiek over zich heen. Wat ze ook doet. En toch staat ze nog altijd aan de top en geen ander die haar verslaat. De uitzending van Rtl late night had torenhoge kijkcijfers.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ja, wellicht doordat ze, over het algemeen, integer is, kan ze zich staande houden.

      Ze prees Shirma als zangeres en men vroeg zich af waarom zo’n zangeres het niet ‘maakt’ en Anouk wèl gaf ze als reden: “geluk”.

      Haar sterke optreden (ook muzikaal) in Late Niight bewees dat het daar weinig mee te maken heeft. Met echt talent en persoonlijkheid, des te meer.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Ten aanzien van het antwoord op de vraag waarom Shirma het niet maakt was Anouk bepaald niet integer. Het was geheel duidelijk dat ze het voor haar opnam omdat ze een bevriende achtergrondzangeres van haar is. Anouk is zelf is allesbehalve succesvol geworden vanwege “geluk hebben”. Ze had daarom veel beter naar waarheid kunnen beantwoorden. Iets in de trant van; je kan een goede zangeres zijn maar slechts dat maak te geen succesvol artiest.

          /   Reply  / 
  3. Frankly

    Die Humbert Tan talkshow heeft veel meer entertainmentgehalte dus om die vergelijking met P & W te maken vind ik nergens op slaan maar ja that’s entertainment zong Paul Weller al ;

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Het is inderdaad een stuk luchtiger dan Paul & Witteman! Soms is het meer RTL Boulevard 2.0 :)
      Maar ‘t wordt goed bekeken… slim bekeken van RTL. Het is een unieke manier om kijkers aan zich te binden en om nieuwe (eigen) programma’s onder de aandacht te brengen en/ of oproepen te doen.

        /   Reply  / 
  4. madeleine

    Ja, maar toch dubbel volgens Anouk: de zwarte man als seksobject, helemaal prima en ok! Maar de zwarte man als sympathieke kindervriend bij het Sinterklaasfeest, helemaal racistisch! Het kronkelbrein van politiek correct heeft hier wel een verborgen dubbele moraal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>