Eerbetoon aan Nelson Mandela live op 101TV en 3FM

In aanwezigheid van prinses Beatrix, met een scala aan artiesten

Vrijheids- en vredesicoon Nelson Mandela wordt vandaag begraven. Tijdens de uitvaartceremonie wordt in Amsterdam een nationaal eerbetoon georganiseerd. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor het publiek en live online te volgen.

Met onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Edsilia Rombley, Typhoon, Postmen, Hadewych Minis, Angela Groothuizen, Gerda Havertong, Denise Jannah, Akwasi, Kenneth Herdigein, Adriaan van Dis, Thom Hoffmann, Hans Dagelet, Arthur Japin, Benjamin Herman en het Cape Town Opera Choir.

Edsilia zingt een speciaal lied voor Mandela. Het nummer is gecomponeerd door haar man Tjeerd Oosterhuis en de tekst is geschreven door zijn vader Huub.

Het eerbetoon begint om 12.00 uur in aanwezigheid van prinses Beatrix in de Amsterdamse Stadsschouwburg, en gaat vanaf 18.00 uur verder in de Melkweg.

Livestreams

3voor12 zendt live uit via 101.TV en 3FM doet op de radio verslag van optredens. Als je naar het Leidseplein gaat dan kan je de uitvaartplechtigheid in Zuid-Afrika, die op Nederland 1 en nos.nl wordt uitgezonden, op grote schermen volgen.

Het nationaal eerbetoon voor Nelson Mandela wordt georganiseerd door de Stadsschouwburg, de Melkweg en ZAM (platform voor Afrikaanse vernieuwing).

Foto: Abode of Chaos.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>