The Passion in Groningen groter dan ooit

Meer dan twee miljoen kijkers en noteringen in de charts verwacht

Vanavond vindt het traditionele muziekspektakel The Passion weer plaats. Na Gouda, Rotterdam en Den Haag doet de Bijbelvertelling aan de hand van hedendaagse popmuziek dit jaar Groningen aan, en dat blijft niet onopgemerkt!

Het evenement groeide in drie jaar tijd uit tot een kijkcijferhit en trekt gigantische massa’s mensen. Op de Groningse Vismarkt, waar het hoofdpodium staat en de finale plaatsvindt, is plaats voor 20 duizend toeschouwers.

Ook de plaatselijke detailhandel wil een graantje meepikken van het succes. Er is toegeleefd naar The Passion. Zelfs de lingeriewinkel heeft een groot kruis in de etalage staan. De vercommercialisering van het evenement is best ironisch.

Wat kan je vanavond verwachten?

De exacte route van de processie wordt uit veiligheidsoverwegingen geheim gehouden, maar het wordt vast en zeker visueel weer prachtig. De rol van Jezus wordt vertolkt door Jan Dulles (van 3JS) en Simone Kleinsma speelt Maria.

Stanley Burleson is Petrus, Jamai Loman is Judas, Jack van Gelder is Pilatus, Beau van Erven Dorens is de verteller en Lieke van Lexmond is de verslaggever.

En Nederlandstalige hits?

Enkele liedjes zijn al onthuld. Zo zal de Shaffy-klassieker Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder door Jan gezongen worden, Margherita van Borsato door Jan en Jamai, Oceaan van Racoon door Stanley, Zwart Wit van Boeijen door Jan en Jack en Gevallen Of Gevlogen van Meeuwis door Jamai.

Vorig jaar scoorden Anita Meyer en Jim Bakkum na The Passion kortstondige hitjes. De kans is groot dat er dit jaar weer hitlijstnoteringen uit de show voortkomen, want er worden meer dan twee miljoen kijkers verwacht.

• Wederopstanding Anita Meyer na performance The Passion
• Jim Bakkum scoort hit met BLØF-cover uit The Passion

Video: Iedereen wil graantje meepikken van The Passion

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>