GTST-single Rikki op 1 in iTunes (video)

Soapsterretje scoort download-hit met vrij duffe Nederpopballad

Rikki de Jong is een personage uit de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze wordt gespeeld door actrice en zangeres Robin Martens, en staat vandaag op de eerste plaats in de Nederlandse iTunes-chart met het liedje Waar Ben Jij.

GTST heeft een traditie met muziekreleases door personages uit de serie. Het bekendste voorbeeld is nog altijd de meidengroep Linda, Roos & Jessica die in de tweede helft van de jaren negentig een aantal hits scoorde, waaronder het legendarisch Ademnood. Begon ooit als grap, maar vele releases volgden.

Objectief bekeken is het nummer Waar Ben Jij, geschreven en geproduceerd door Guido Heeneman, een vrij duffe Nederpopballade. Robin/Rikki zingt het op zich aardig. Het is niet vals. Laten we echter eerlijk zijn: als dit niet uit GTST zou komen dan zou dit never nooit de toppositie in iTunes gehaald hebben.

Maar ik juich het absoluut toe dat populaire series en andere tv-shows hun bereik gebruiken om nieuwe Nederlandse muziek te promoten en talent te lanceren. Dit is dan geen meesterwerk, toch kudos voor GTST dat ze het doen!

Waar Ben Jij op iTunes

Rikki de Jong - Waar Ben Jij

Loading ... Loading ...

Video: videoclip Waar Ben Jij

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>