Anouk en Trijntje praten niet meer na Songfestival

‘M’n voicemail minutenlang ingesproken … daar heb ik niet zoveel mee’

De jammerlijke mislukking van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival 2015 blijft de gemoederen bezighouden. Zelf is zij er al lang klaar mee. In reactie op pittige uitspraken van Anouk bood Trijntje in RTL Late Night symbolisch haar veelbesproken Songfestivaljurk aan voor een veiling: ‘Het is genoeg geweest!’

Maar Anouk neemt nooit een blad voor de mond, en in een interview met het Algemeen Dagblad vandaag werd zij opnieuw gevraagd naar de uitvoering van ‘haar’ liedje Walk Along op het Songfestival en Trijntje’s reactie op de kritiek.

‘Daar was ze niet zo blij mee merkte ik’, onthult de zangeres en coach in The Voice of Holland in het AD. ‘Het ding is: ik heb haar sinds het Songfestival nooit meer gezien. Ze heeft na die uitzending m’n voicemail minutenlang ingesproken. Maar daar heb ik niet zo veel mee. Ik spreek iemand liever face to face.’

Anouk herhaalt haar kritische oordeel nog een keer: ‘Toen ik haar jurk zag tijdens het Songfestival heb ik haar geappt. Kijk, als je zelf te weinig creatieve mind hebt om een koers uit te zetten, moet je die door anderen laten bepalen. Maar als die niet zo veel smaak hebben, gaat het mis. Dat is wat er is gebeurd.’

‘Ik ga niemand coveren omdat ik je toevallig goed ken. Zo leef ik niet. Nou goed. Op naar Douwe Bob. Ik verwacht dat hij het goed gaat doen’, besluit Anouk.

Niet zo denigrerend

Anouk heeft inhoudelijk gelijk met haar kritiek maar of je zoiets in privé appt of prominent op tv uit de doeken doet is natuurlijk wel anders. Een groot deel van de landelijke media nam het over en heeft het flink gehypet. Vandaag ook weer.

Als je zoiets maar blijft herhalen dan kleeft het steeds meer aan Trijntje, en dat verdient zij eigenlijk niet. Maar oké, het is geen ramp. Het is cool dat Anouk eerlijk is. Als het twee mannelijke artiesten waren geweest dan had de pers er evengoed van gesmuld maar zou de toon in de reacties niet zo denigrerend zijn.

Openlijk ruziën in de media? Geer en Goor zijn er groot mee geworden. En ook buitenlandse artiesten kunnen er wat van. Recentelijk Taylor Swift en Nicki Minaj die al gauw weer vrede sloten, en onlangs allebei wonnen bij de MTV EMA 2015.

Twee jaar geleden Madonna en Lady Gaga die de onderlinge strijd die ook door hun fans online wordt uitgevochten, bespotten in een sketch in Saturday Night Live. Daarbij rolden ze letterlijk vechtend en aan haren trekkend over het podium.

Kortom, mot, ruzie en spanning tussen artiesten is relatief en levert bovenal veel extra aandacht en publiciteit op. Voor Anouk en Trijntje is dat niet anders. Laten we er vooral niet te dramatisch over doen. Ze blijven twee topvrouwen!

Video: Madonna vecht met Lady Gaga (vanaf 4 minuten)

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Anouk en Trijntje praten niet meer na Songfestival

  1. BéTé

    Trijntje heeft voor mij ook helemaal afgedaan … zowel door haar “speltactiek” in de Voice als door het ESF debacle waarvoor zij geheel verantwoordelijk kan worden gehouden.

    Ik had goede hoop vanwege Trijntjes zangkwaliteiten, de catchy song en de keuze van de art-director.
    Maar tijdens het hele proces is toch wel gebleken dat ze ‘serious issues’ heeft en nog nooit van zelfkritiek gehoord heeft.

      /   Reply  / 
  2. Jp

    Ik ben persoonlijk ook geen Trijntje fan. Fantastische zangeres maar een kille en onsympathieke persoonlijkheid. Snap sowieso de keuze niet om haar naar het Songfestival te sturen. En Anouk heeft groot gelijk

      /   Reply  / 
  3. Vinn

    Tja wie stuurt er dan ook een niet aantrekkelijke 40+er na het esf. Trijntje is niet lelijk maar zeker niet knap, niet slank maar ook niet dik. Ze is doorsnee in alles en dat werkt daar niet.
    Anouk is heerlijk eerlijk en dat siert haar, was tenslotte haar lied.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Als Anouk écht eerlijk was dan zou ze tevens de hand in eigen boezem steken.

      Want inderdaad, het was tenslotte haar lied.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Trijntje heeft het nummer zelf uitgekozen.

        Anouk heeft de song beslist niet geadviseerd voor ‘t Songfestival. Daar is zij vanaf dag 1 duidelijk in geweest !!
        Ik kan me voorstellen dat Anouk Trijntje d’r zegen heeft gegeven met dien verstande dat ze er op vertrouwde dat Anouk er wat moois mee zou gaan doen. Dit op basis van Trijntjes kennis en ervaring.

        Maar Trijntje heeft er een potje van gemaakt !! Dus daar kun je Anouk niet verantwoordelijk voor houden.

          /   Reply  / 
  4. LERCY

    Anouk ontpopt zich steeds meer als een kansloos figuur dat alles en iedereen afvalt als het niet op haar manier gaat. De manier waarop zij zich uitlaat over Trijntje, een vriendin nota bene, vind ik niet kunnen. Ook de manier waarop zij zich negatief uitlaat over bijvoorbeeld The Voice en Marco Borsato vind ik ver beneden peil! Trijntje is en blijft de beste zangeres en een geweldige vrouw. Als je het hebt over puur en eerlijk, dan is Trijntje dat. Nergens valt zij Anouk aan of af. Ze roemt Anouk zelf nog veelvoudig ivm haar album. Ik vind dat Trijntje er bijzonder klassevol mee om gaat. Heel anders dan dat Anouk dat doet … Wat een negatief en onverschillig mens … Bah!

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Anouk is de enige die het DURFT te zeggen !! Dus respect voor haar van mij.
      Probleem is dat Trijntje door iedereen met zijden handschoentjes heeft behandeld na de door haar veroorzaakte ESF catastrofe. Dit vooral op TV en in de Media !! Waarom?? Vanwege respect voor haar zogenaamde carrière en ervaring zeker …

      Zou prettiger zijn als men gewoon open & eerlijk zou zijn tegen Trijntje!! Want het vermogen om zelf kritisch terug te kijken heeft ze namelijk niet.

        /   Reply  / 
      1. LERCY

        Fijn voor Anouk dat ze respect krijgt van jou. Ik had eerder ook respect voor haar, maar de onrespectvolle manier waarop zij omgaat met andere mensen en de onverschillige ‘ik doe het alleen voor geld’ hebben mij een andere kant laten zien van Anouk en dat is geen mooie kant.

        Trijntje is naar zichzelf zeker wel eerlijk geweest. Zij heeft aangegeven niet de skills te hebben om het liedje, het optreden vorm te geven. Dit heeft helaas niet goed uitgepakt en dat heeft ze meerdere malen toegegeven. Zij staat echter nog steeds achter het nummer van Anouk en ook het nieuwe album dat zij heeft gemaakt met Anouk. Het is jammer dat Anouk haar bij elke gelegenheid de grond in moet boren om overduidelijk haar eigen huid te redden.

        En ja ik vind dat je iemand die zoveel heeft gedaan voor de Nederlandse muziekindustrie en zo’n prachtige carriere heeft best wel een foutje mag vergeven. Iedereen maakt wel eens fouten op zijn werk, maar dan worden we niet allemaal meteen ontslagen of naar het hakblok gebracht.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>