Songfestival 2017: OG3NE in tweede halve finale

#Eurovision #teamog3ne • Decorontwerp, logo en visuals onthuld

Meidengroep O’G3NE zal namens Nederland aantreden op 11 mei in de eerste helft van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017.

Dat is vanochtend middels loting bepaald. België komt uit in de eerste halve finale. Duitsland en Frankrijk stemmen mee in onze tweede halve finale. De definitieve optreedvolgorde wordt eind maart of begin april bepaald op basis van de liedjes zodat het straks een afwisselende show wordt.

Eerste halve finale (dinsdag 9 mei)
Eerste helft: Montenegro, Finland, Georgië, Portugal, België, Zweden, Albanië, Azerbeidzjan en Australië. Tweede helft: Cyprus, Slovenië, Armenië, Moldavië, Tsjechië, Letland, IJsland, Griekenland en Polen. Meestemmende finalisten: Italië, Spanje en Verenigd Koninkrijk.

Tweede halve finale (donderdag 11 mei)
Eerste helft: Macedonië, Malta, Nederland, Servië, Denemarken, Rusland, Roemenië, Hongarije, Oostenrijk en Ierland. Tweede helft: Zwitserland, Estland, Israël, Bulgarije, San Marino, Litouwen, Kroatië, Noorwegen en Wit-Rusland. Meestemmende finalisten: Duitsland, Frankrijk en Oekraïne.

Uit beide halve finales gaan tien landen door naar de finale. Daarin is gastland Oekraïne al geplaatst, met Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Zij betalen het meest aan de organisatie van het festival.

In onze halve finale staan negentien landen, in de eerste achttien. Dat is dus een klein nadeel. Als je dan als elfde eindigt met een miniem puntenverschil is dat heel erg jammer. Maar goed, daar gaan we natuurlijk niet van uit.

Liedjes

Want het hangt allemaal af van de liedjes en de live-uitvoeringen. Er is nog weinig te zeggen over de concurrentie van O’G3NE. Van de negentien landen in onze halve finale is alleen het liedje van Wit-Rusland nu al bekend. En de kans bestaat dat zij nog een revamp van het nummer maken.

O’G3NE en Avrotros onthullen ons liedje eind februari of begin maart. Dat wordt naar verluidt geen uptemponummer, maar een ballad-achtig lied, met de harmonieën en samenzang waar O’G3NE vaak om bejubeld wordt.

Celebrate Diversity

Ook het decorontwerp, het logo en de slogan van het komende Songfestival zijn onthuld. De slogan is deze keer Celebrate Diversity. Logo en visual identity zijn gebaseerd op een traditionele Oekraïense ketting, de Namysto.

Video: Visual identity & slogan

Foto’s: Decorontwerp en logo

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>