De Jeugd van Tegenwoordig volgens Het Parool

Over vier dagen, op zondag 8 januari, maakt Het Parool bekend wie zijn verkiezing van Amsterdammers van het Jaar heeft of hebben gewonnen. Het raptrio De Jeugd van Tegenwoordig is één van de tien kanshebbers. In de weekendbijlage PS van de Week somt de krant nog even op wie DJVT ook al weer is, op tamelijk hilarische wijze.

Zo schrijft het Parool onder meer: ‘Andere kolder: Ollicio Locadia (Amsterdam, 1982), alias Willie Wartaal, filosofeert tijdens soms dagenlange hardloopsessies graag over het leven. Maar verder stelt hij zich met plezier voor ‘als die dikzak die zijn pik pakt’.

Pepijn Lanen (Utrecht, 1982), ofwel P. Fabergé, die we tot voor kort nog P. Dronq moesten noemen, en daarvoor Pepijn von Bièrliér, is tevens auteur van drie succesvolle romans (onder pseudoniem).

En Freddie Tratlehner (Amsterdam, 1983), alias Vieze Fur, of anders Vieze Freddie, werkt ‘s nachts in het slachthuis van Coevorden waar hij de meeste inspiratie voor zijn doorleefde poëzie opdoet. Vieze Fur loopt overigens meestal rond in prijzige pyjama’s.’

Jaja, wie er nog een touw aan kan vastknopen, moet een insider zijn. Maar misschien is die mystiek juist wel één van de krachten van het trio. Over de competitie valt geen zinnig woord te zeggen; de geselecteerde Amsterdammers zijn bekend van zeer uiteenlopende dingen. DJVT is dan ook geen outsider, maar ook geen grote kanshebber.

Zie ook:
- Katja met De Jeugd gewilder dan Bridget met paling
- De Jeugd van Tegenwoordig tekent Koos de Chauffur

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Jeugd van Tegenwoordig volgens Het Parool

  1. gina

    ze zijn gewoon the best en pepijn is tantu spang hvj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>