Nog een hitlijst: Xchart

The BoxWie er nog een touw aan vast kan knopen, mag het zeggen. Voor popmuziek heb je de Single Top 100, de Mega Top 50, de Top 40 en de Pepsi Chart. Naast allerlei downloadlijstjes, waar elke downloadwinkel er wel één van lijkt te hebben. Vervolgens zijn alle muziekgenres weer opgeknipt in afzonderlijke hitlijstjes, en allemaal claimen ze toonaangevend te zijn. Nu mengt muziekzender The Box zich in deze strijd met de Xchart, een hitlijst voor urban muziek, de verzamelnaam voor Hip Hop, R&B, Soul, Raï, Latin Turkpop en Reggaeton.
Vanaf 7 oktober is de Xchart te zien op het kanaal. The Box werkt hiervoor samen met radiozender FunX, een toonaangevend station op het gebied van de muziekstroming. Ik geloof dan ook wel dat de Xchart daadwerkelijk een leidraad is voor alle populaire urban-deuntjes van dit moment. Maar het worden al zoveel hitlijsten. En dat is een beetje jammer, daardoor zie je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nog een hitlijst: Xchart

  1. Daniel

    Even ter correctie: de pepsichart bestaat niet meer!

      /   Reply  / 
  2. Herman

    ik twijfelde al toen ik het opschreef. die lijst verandert ook zo vaak van naam. hoe heet de pepsi chart nu?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>