AKA the Junkies waarschijnlijk eendagsvlieg

De hit van dit moment is toch wel Konijntje (Wiebele wiebele). Het brein achter deze track is AKA the Junkies, dat bestaat uit Willie Wartaal en danceproducer Arjuna Schiks. Met zo'n gruwelijke hit op zak, zou je verwachten dat er snel een tweede single verschijnt. Maar niets is minder waar. "Dit dreigt zo'n grote hit te worden, dat alles wat we daarna maken in het niet zou vallen", overpeinst Wartaal in Spits.

Als het aan Wartaal had gelegen, was Konijntje zelfs nooit beschikbaar gekomen voor het grote publiek. "Toen we het liedje maakten, waren we onder invloed van een hoop drugs door elkaar. En dan bedoel ik geen softe. Omdat het zo vet was, hebben we het meteen op een cd'tje gebrand en uitgedeeld. Daar zou het bij blijven, maar platenbaas Kostijn Egberts vond dat we het ook p single moesten uitbrengen."

Met terugwerkende kracht snapt hij wel wat mensen er zo leuk aan vinden. "Konijntje is echt een lekker woord om te zeggen. Met die klemtoon op de ij en zo'n sterke k-klank aan het begin. En wiebelen klinkt ook gewoon lekker."

Willie Wartaal blijft wel actief in de muziekindustrie. Misschien niet onder de naam AKA the Junkies maar zeker wel onder de naam De Jeugd van Tegenwoordig. Dit voorjaar komt het tweede album uit. "Het wordt heel vet. We zijn veel betere rappers geworden, we hebben ons veel meer bemoeid met de muziek. Bij ons eerste album waren we gewoon groen."

Zie ook:
- Officiële video bij Konijntje (Wiebele wiebele) af
- Huppel huppel Konijntje, Konijntje wiebel

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “AKA the Junkies waarschijnlijk eendagsvlieg

  1. anoniem

    Overdrijven is ook een vak ! Een week #15 en geen Top 40 notatie noem ik niet echt de Hit van het moment. Bovendien loopt het nummer fysiek voor geen meter… enkel de download doet het een beetje.

      /   Reply  / 
  2. Kevin-K

    Idd ja, k heb ‘t pas een paar keer gehoord (en k moet toegeven dat als k niet melig ben, dat k daarvoor gewoon de radio uitzet)

      /   Reply  / 
  3. Guido Verburg

    Hey, leuk! Maar als je dan toch quote uit andermans artikel, is het wel zo aardig als je even naar het hele artikel linkt op de site van spits, http://www.spitsnet.nl.

    (doe ik dat ook als ik wat van dit blog oppik)

      /   Reply  / 
  4. Herman

    @ anoniem: fysiek moet de single nog uitkomen. toegegeven, een top 10-notering zit er nog niet in. maar de hiphopscene komt er sowieso bekaaid vanaf in de hitparade. Neem Shenkie. Op Lowlands vorig jaar werd het van voor tot achter meegezongen terwijl het nummer niet hoger kwam dan +/- 30. Misschien is straathit een meer toepasselijke bewoording in deze

      /   Reply  / 
  5. Herman

    @ Guido: heb het overgetikt uit de krant, er niet bij nagedacht dat het ook online zou kunnen staan. ga zo even de site van spits doorploegen om t linkje te achterhalen

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Ik wil graag die vlieg nu al doodmeppen. Mag dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>