De Popprijs 2008 gaat naar…

Op 17 januari wordt de Popprijs uitgereikt door Buma Cultuur. NLpop blikt elke december vooruit op deze onderscheiding door een voorspelling te doen. En wij zeggen: Alain Clark gaat half januari met die muziekprijs er vandoor. De zanger scoorde meerdere hitsingles, maakte één van de best-verkochte albums van dit jaar en heeft ook nog eens een internationale platendeal in de wacht gesleept. Alain Clark is Neerlands hoop in bange dagen op de mondiale muziekmarkt, en daarom verdient hij de Popprijs.

Mocht de jury toch anders beslissen, dan volgen hieronder de andere kanshebbers volgens NLpop:

Trijntje Oosterhuis
Scoorde dit jaar opnieuw met een Burt Bacharach songbook, waarvoor ze zelfs een Grammy-nominatie ontving. Ook nam ze een duet op met Lionel Richie. Trijntje is al jarenlang een waardevolle zangeres voor de Nederlandse muziekindustrie, maar won niet eerder de Popprijs.

Krezip
De erkenning zou postuum zijn. Maar het moet nu of nooit, aangezien Krezip deze maand uit elkaar is gegaan. Terwijl ze het afgelopen jaar nog zo verdienstelijk stad en land afreisden voor het album Plug It In and Turn Me On. Dat Krezip wint, is niet heel waarschijnlijk, maar mogelijk.

Nick & Simon
Volendams duo dat van geen ophouden weet. Ze verkochten het afgelopen jaar meer dan 150.000 exemplaren van het album Vandaag en de volgende langspeler licht al klaar: Luister. Ondertussen doen ze honderden optredens per jaar, was er een reality soap en jagen ze het hoofd op hol van tienduizenden meisjes (en een enkele jongen).

De Popprijs wordt op zaterdag 17 januari uitgereikt tijdens Noorderslag in Groningen. De uitreiking is live te volgen via de web-uitzending van 3VOOR12, op 3fm en waarschijnlijk diezelfde avond ook nog op Nederland 3.

Zie ook:
- Winnaar Popprijs 2007: Armin van Buuren (Foto’s)
- De Popprijs 2007 gaat naar…

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Popprijs 2008 gaat naar…

  1. L3R0Y

    Ik hoop op Trijntje :) Die verdiend hem!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Harpengala gepimpt tot muzikale tv-show | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>