NLpop-review: derde battle-show The Voice of Holland

Door naar de liveshows: Sandra van Nieuwland, Ivar Oosterloo, Floortje Smit, Johannes Rypma, Anja Dalhuisen, Claudia de Graaf, Salóme Pieris, Jared Hiwat

De show begon lekker met een ingetogen versie van Michael Jackson’s Man in the Mirror. Hoewel Inge McGee goed zong was het vooraf al duidelijk dat Ivar Oosterloo door zou gaan naar de liveshows. Hij wordt getipt als mogelijke finalist, scoorde in de charts met zijn auditiesong, en haalde meerdere malen de publiciteit.

De tweede battle van de avond maakte weinig indruk. Het was een flauwe liedkeuze van Nick & Simon. Na een second opinion kozen zij ervoor om Johannes Rypma door te laten gaan naar de liveshows. Terecht, want hij presteerde in deze battle beter.

Vervolgens weer een uitgemolken top 40-hit uit jaren ’90; Don’t Let Go van En Vogue, verrassend sterk gezongen door Anja en Mindy. Hoewel Trijntje en VanVelzen de voorkeur gaven aan Mindy koos Marco Borsato, na overleg, voor Anja Dalhuisen.

De emoties liepen hoog op. Tranen vloeiden. Mindy draaide tijdens haar auditie drie stoelen, Anja maar eentje. Een verrassende winnaar van deze battle.

Kristel Roulaux, die eerder in de finale stond van Popstars op SBS 6, sneuvelt bij The Voice al in de battle-ronde. Musicalactrice Claudia de Graaf is door. Zij draaide, net als Kristel, tijdens haar auditie echter alleen de stoelen van Nick & Simon. Als ze ver wil komen in de liveshows moet ze volgens mij gaan voor veel meer dramatiek.

Topfavoriet voor de finale Sandra van Nieuwland stond niet zo zeer in een battle. Ze zong een duet met de tot nu toe onopvallende Marco Gerits. De arme jongen. Hij zong goed, maar wat kon hij uitrichten tegen de vrouw die een nummer 1-hit scoorde en 7 weken in de top 10 stond met haar auditienummer? Niets dus.

Na de battle tussen Liza Vermeer en Salóme Pieris weer eens wat flauwe woordgrapjes tussen VanVelzen, Nick & Simon en Marco Borsato. Martijn Krabbé vond dat de spanning tot het uiterste was opgebouwd, maar zulke grapjes breken de spanning juist.

Maak die grapjes dan op een ander moment in de show? Van onderlinge strijd tussen de coaches is nog weinig te merken. Ik vind de battle-shows dit seizoen niet erg spannend.

De winnaar van de battle tussen Floortje en Desi was wederom voorspelbaar. Floortje Smit stond eerder in de finale van Idols, maakte een album, stond in een musical en haalde de hitlijsten met haar auditiesong. Ze wordt getipt als finalist. VanVelzen bewees na deze battle de totale nutteloosheid van het onderdeel second opinion.

Prachtige vocalen in de laatste battle van deze vrijdagavond. Jared Hiwat won terecht, maar eigenlijk hoort Jayms ook in de liveshows. Zeker in vergelijking met sommige anderen in de competitie. Volgend seizoen wordt dat mogelijk als de second opinion voor de coaches vervangen wordt door het wegkapen van elkaars battle-afvallers.

Eerder:
NLpop-review eerste battle-show The Voice of Holland
NLpop-review tweede battle-show The Voice of Holland
Nieuwe onderdelen in Battles The Voice of Holland (video)

facebook share facebook share

83 Reacties // Reageer

83 thoughts on “NLpop-review: derde battle-show The Voice of Holland

  1. Aap

    Salóme vond ik persoonlijk erg sterk en veel beter dan Liza. Ik gun haar een mooi resultaat in de liveshows! Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.

      /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Ik vond Salóme ook echt beter dan Liza. Van mij had Kristel ook doorgemogen. Vind het wel echt jammer dat Mindy eruit is. Ik vond haar auditie echt waanzinnig en zij verdiende echt een plaats in de liveshows. Sandra was weer top! Dat nummer had ik graag op MP3 gehad van hun. En over Floortje hoef ik natuurlijk niks te zeggen. Meer dan verdient door! Desi was echt goed, maar zeker niet beter dan Floortje. Ben ook heel benieuwd naar Sam Holden volgende week. Zou me verbazen als hij niet doorgaat.

      /   Reply  / 
  3. Ronald

    Aap en Peterke. Wees eerlijk, zien jullie echt een carrière weggelegd voor deze mensen. Ieder realistisch mens weet dat het uiteindelijk toch op niks uitloopt. Mensen gaan plotseling niet opeens CD’s van bijv. Floortje Smit kopen omdat ze wéér zonodig mee moest doen aan een talentenshow. Iets waar veel mensen toch al moe zijn.
    Hoe meer deelnames aan zo’n show hoe meer het juist averechts werkt.
    Maar ja, als jullie in illusies willen blijven geloven moet je dat vooral blijven doen.

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Marcus. Sorry, dubbelpost. Kan je er een verwijderen?

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    En wil je niet zo overdrijven., Marcus.
    Bijv. dat die Ivar scoorde in de chartS? Hij stond alleen maar heel even genoteerd in de Single Top 100…

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Sandra & Floortje hebben zeker gescoord in de charts. Ze staan allebei nog steeds in de Single Top 100. Ik weet dat je daar niks over zegt, maar ik zeg het zelf toch wel effe. En wat je eerdere reactie betreft. Ik geloof gewoon in nieuwe kansen. Je weet natuurlijk nooit zeker of het echt wat wordt, maar ik geloof er wel in. :)

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Dan is Floortje niet zo snugger. Want eerdere deelnames aan een talentenshow zijn voor haar zeker op een compleet fiasco uitgelopen.
        Ze heeft de ervaring dat het niet werkt op die manier. Daar is een mooi spreekwoord voor, iets met een ezel die zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot. The Voice gaat haar zeker ook niet helpen.

          /   Reply  / 
  6. Henk

    Ik vind de Voice toch wel heel veel gemanipuleer. Dat Sandra door zou gaan stond inderdaad als een paal boven water. Wat was deze battle tegenstrijdig met de battle uit de eerste ronde tussen Leona en Gerrie! Toen vertelde Trijntje dat ze 2 gelijkwaardige kandidaten, die aan elkaar gewaagd zijn, moest laten battelen. Daar was bij Sandra en die arme jongen geen sprake van. Hoe tegenstrijdig kun je zijn. Van te voren staat gewoon al vast wie naar de liveshows gaan volgens mij. En Marco Borsato vind ik toch echt wel acteren in de Voice. Jammer want ik vond hem altijd zo oprecht, maar ik zet daar nu toch wel mijn vraagtekens bij.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Beste man. The Voice IS gemanipuleer, er moet zoveel mogelijk aan verdiend worden voor met name juryleden. Zo hebben shows als dit altijd al in elkaar gestoken. Ga me niet vertellen dat je het nou pas doorhebt.

        /   Reply  / 
    2. Willem

      Laten we eerlijk zijn Henk, dit is de normale gang van zaken. Als jij 16 kanditaten zou hebben en je weet dat er 8 pareltjes tussen zitten probeer je ook zoveel mogelijk van die goede te behouden, en dat kan alleen door slechtere tegen betere te zetten. Andersom wordt er geklaagd als er twee goede (Gerrie en Leona) tegenover elkaar worden gezet, beetje flauw dus!

        /   Reply  / 
  7. inge

    maar dat staat meestal al in de Blind Audition toch al vast? Overduidelijk dat talenten als Ron Link, Sandra, Floortje, Ivar, Leona en denk volgende week ook Sam toch wel de publiekslievelingen zijn.
    Het zou dom zijn om iemand als Sandra met een goed scorend auditie nummer naar huis te sturen. Maar goed, die zes namen die ik net benoemde die gaan heel ver komen, de rest wat eraan meedoet valt meer op de achtergrond.

    Et zou mij niks verbazen als Floortje, Sandra, Ivar in de finale staan

    Floortje was overduidelijk beter, Desi probeerde het niveau van Floortje te evenaren door niet haar eigen stem op te zetten maar te schreeuwen, dat kon je duidelijk merken.

      /   Reply  / 
  8. inge

    En dat Krystel afviel, verbaasde me wel. Ze kon goed zingen. Het lullige ervan is dat er al meerdere ex-Popstars deelnemers aan mee deden en deze vielen allemaal al halverwege of begin liveshows al af, terwijl ze in Popstars ver bovenaan stonden.

      /   Reply  / 
  9. Rikky

    De battles waren al opgenomen voordat de eerste uitzending van The Blind auditions waren uitgezonden. Dus tijdens de battles was ook nog niet bekend dat Sandra zo’n hit zou scoren.

      /   Reply  / 
  10. inge

    okee daar heb je inderdaad ook gelijk in, het kon dus ook net zo goed wezen dat die andere jongen door ging…

    Maar toch zijn Sandra, Ivar en Floortje naar mijn mening de beste kanshebbers om The Voice 3 te winnen

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      En dus na een half jaar alweer verdwijnen op de achtergrond.
      Je moet toch wel een plaat voor je kop hebben als je denkt dat deze mensen echt carriere gaan maken…daar is The Voice gewoon niet de plek voor.

        /   Reply  / 
  11. PigBag

    Interessant om 3 favorieten in 1 aflevering te zien.
    Ivar heeft flink gescoord gisteren en z’n positie als favoriet in team Borsato verstevigd. Dit zou wel ‘ns ‘the last man standing’ tegen Sandra kunnen worden.
    Sandra heeft echter niet echt geimponeerd maar daar heeft ze eigenlijk ook niet de mogelijkheid voor gehad. Toch was ze weer de beste van de avond en heeft ze haar positie als top-favoriet weer bevestigd.
    En Floortje… Ja wat moeten we daar nou van vinden? Het schreeuw-gehalte was toch weer bij vlagen te hoog. En dat terwijl ze van haar coach toch duidelijk de opdracht heeft gekregen om beheerst te zingen. Misschien is ze toch niet zo goed als veel mensen dachten. Ik ben in ieder geval benieuwd naar volgende week want Sam Holden blijft voor mij de favoriet om namens VanVelzen de finale te halen.

    Oh en nog even ‘n disclaimer speciaal voor Ronald: nee ik denk niet dat deze mensen carriere gaan maken. Als iedereen dat nou even onder zijn/haar bericht zet dan scheelt Ronald dat veel typewerk en kan ie vanavond tenminste rustig slapen.

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Volgensmij ben jij nooit naar We Will Rock You geweest he? Floortje zong daar solo het nummer ‘No One But You’ en daar wist ze echt het nummer heel mooi te doseren. Het zat vol met emotie en ze heeft menig mens daarmee geraakt. Op de site van The Voice staat ook een filmpje waar Floortje een stuk van het nummer ‘Stuck On You’ zingt van Elvis. Ook dat zingt ze heel ingetogen met één (mooie) hoge noot ertussen. Ik denk gewoon dat je jezelf extra wilt bewijzen in zo’n battle. Ik zou het zo niet weten, want ik kan niet half zo goed zingen als iedereen die daar staat. Toch wilt iedereen dolgraag die liveshows halen en dan wil je natuurlijk het beste uit de verf komen. En laten we wel wezen… “Vertigo” is absoluut geen gemakkelijk nummer. Ik vind dat zowel Floortje als Desi het zeer goed gedaan hebben.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Jij bekijkt Floortje vanuit een roze bril versie Peterke! Dat weten we allemaal.
        Als ze werkelijk zo goed was geweest had ze na haar, wat was het, Idolsavontuur? wel wat potjes kunnen breken in de muziekwereld. Daarin faalde ze duidelijk.

          /   Reply  / 
      2. PigBag

        Ik ben 2 keer naar WWRY geweest maar dat lijkt me nu niet relevant. Ik beoordeel Floortje op basis van haar optredens in The Voice en zeker gisteren viel ze behoorlijk door de mand. Natuurlijk was ‘t geen makkelijke uitdaging maar als Floortje echt zo goed was dan had dat toch geen probleem moeten zijn lijkt me. Gelukkig voor haar dat Desi ook faalde anders had ze er zo maar uit kunnen liggen. Floortje heeft absoluut haar kwaliteiten maar ze is te beperkt om de finale van The Voice te halen, laat staan ‘n succesvolle carriere op te bouwen.

          /   Reply  / 
  12. Ronald

    PigBag. Waarom zijn er dan nog mensen die denken dat je er een carrière aan over houdt als je aan The Voice meedoet.
    Is het echt de ultieme vorm van aapjes kijken dat het zo leuk maakt dan? n Moderne freakshow? Blijf het onbegrijpelijk vinden dat iets wat zich talentenshow noemt geen echte talenten voortbrengt.
    Ik slaap verder prima overigens, bedankt voor je bezorgdheid.

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Laat die mensen toch gewoon. Waar maak je je zo druk om? Is ‘t zo erg dat er mensen zijn die denken dat mensen uit The Voice carriere gaan maken?
      The Voice is gewoon ‘n strak geregisseerde zangwedstrijd voor amateurs en semi-profs zonder blijvende impact op de Nederlandse pop-wereld.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ja zo zou je het inderdaad moeten zien. Maar waar je dan gek van wordt is die deelnemers dan weer overal opduiken. Ze hebben nog niks bereikt maar zo gedragen ze zich wel. Alsof ze dé ster van Nederland zijn. Terwijl ze volgens mij dondersgoed weten dat er artiesten zijn die niet hebben meegedaan aan The Voice die stukken beter verkopen en grotere carrieres hebben. Pure overkill, ze zijn te dom om te beseffen dat die opdringerigheid juist averechts werkt. Zo’n Floortje bijv. die denkt volgens mij echt dat het nuw el gaat lukken door weer aan zoiets mee te doen…

          /   Reply  / 
        1. PigBag

          Ook hier geldt: laat die mensen toch. Als ze zo graag aan ‘n talentenjacht willen mee doen dan doen ze dat toch gewoon? En als ze denken dat ze ‘t helemaal gemaakt hebben dan zullen ze er toch ooit wel achter komen dat ze uiteindelijk helemaal niks bereikt hebben.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Die mensen zijn er al.
            Kijk maar eens terug naar De Week van Filemon over talentenjachten. Daar komt o.a ene Rachel Kramer en Herman aan het woord die eerlijk toegegeven dat ze er meer van verwacht hadden en ik het geval van Rachel gewoon weer helemaal opnieuw moet beginnen. Herman was helemaal verbolgen, die werkt gewoon weer…

              /  
    2. vinn

      Ik denk dat Ben Saunders, Leonie Meijer en Shary-ann toch wel een aardige carriere eraan over hebben gehouden. Oké ze zijn niet zo succesvol als Anouk, Jan Smit etc. maar ze verdienen er een leuk centje mee.
      Sharon van tvoh 2 heeft nu ook een dikke hit. Zij gaat een andere kant op namelijk r&b/dance en wie weet kan ze hier goed mee scoren.

        /   Reply  / 
  13. Bastian

    Ik vind de battleshows niet spannend. Van te voren, voordat ze ook maar één noot hebben gezongen kan ik al raden wie er van de twee door gaat. Alleen bij Claudia vs. Kristel had ik het mis. Persoonlijk vond ik Kristel beter, al heeft zij ook wel een hoog sterren.nl gehalte lol.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nieuwsflash voor Bastian.
      Joh, zou het. Niks spontaans aan, van voor naar achter volledig geregiseerd.Ook deze ‘Battles’.

        /   Reply  / 
      1. Bastian

        Is ook niet spontaan nee, en tis al helemaal komisch als ze zogenaamd even moeten overleggen omdat ze het niet weten LOL! Als ze het goed zouden regiseren dan zou je dat juist van te voren niet moeten weten wie er door gaat, het is nu toch wel overduidelijk. Misschien dat de gemiddelde kijker er wel intrapt, i don’t know. De battlenummers vind ik ook slecht. Je wilt toch een echte strijd zien? Met een nummer van Colbie Caillat om maar iets te noemen, krijg je een nogal slaapverwekkende battle,..ach dat is die hele show toch al. En toch blijven kijken :P

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          De jury voert een act op, niks meer en niks minder. Vooral goed voor verkoop van hun eigen CD’s. De verdere loopbaan van de kandidaten kan ze geen donder schelen…is altijd al zo geweest.
          Praatjes maar geen daadjes, je weet wel.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Bastian. Duidelijk voorbeeld was wel vorig jaar. Dat het de jury m.n. om de jury gaat, want wie had uiteindelijk de grootste hit (nou ja, hitje)? Juist, niet Iris of Erwin Nijhoff…
          De bedriegerij ligt er duimendik bovenop, maar toch blijft men kijken. Onbegrijpelijk.

            /   Reply  / 
  14. Inge

    Wat een zielige reacties. Gaan we zulke dingen nou echt elke week herhalen. Sorry maar dan heb je geen leven. Meningen oke mening mag, maar om zes keer te plaatsen dat de carrière van Floortje en Sandra gaan floppen en bladiebla! Welke artiesten hebben wel een Nederlandse top
    carrière? Dat is slechts een handje vol. En nee daar horen Edsillia, 3J’s of Jannes niet bij. Want wat voor hit hebben hun gescoord?! In Nederland krijg je als artiest geen respect

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Nou, ik denk dat Nederlandse artiesten best respect krijgen.
      Namen als Trijntje Oosterhuis, Anouk, Ilse de Lange, Caro Emerald (hee, allemaal vrouwen…), worden wel degelijk gewaardeerd in eigen land.

        /   Reply  / 
  15. Eric

    Dj’s uit Nederland hebben brrngen een half miljard in het laatje zag ik pas erg. Mensen als Afrojack en Van Buuren hebben wel een topcarrière…

      /   Reply  / 
  16. Inge

    Afrojack en Armin krijgen gelukkig de open deuren in het buitenland. Caro, Anouk, Trijntje, Ilse, Marco, Nick en Simon, Alain Clark, Jan Smit, Froger en Kane: een handje vol inderdaad. Eva Simons en Within Temptation hebben succes in et buitenland (tel ik niet mee)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Dan moet je Caro ook niet meetellen.
      Handje vol? Ik vind ‘t al heel wat.
      Hier zijn er nog meer: Blof, Gers Pardoel, Guus Meeuwis, Spinvis, Golden Earring, Kyteman,
      En zo kan ik waarschijnlijk nog wel even doorgaan.

        /   Reply  / 
  17. Johan van de Velde

    Dank je voor je prima samenvatting van de show, Marcus.
    Nu ben ik toch op de hoogte van de ontwikkelingen, zonder het te hoeven zien. Gelukkig…
    Nee hoor, grapje, ik ben niet zo anti talentenshows.
    Mijn objectie is alleen dat (nagenoeg alle) deelnemers geen talenten zijn.
    Het blijft echter best leuk vermaak.

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Hahahaha.. mag ik hard lachen.. geen talenten zijn? man je klets onzin.. dus jij beweerd dat bv. Sharon Kips, Charly Luske en Hind geen talenten zijn?? Die kunnen hartstikke goed zingen.. Oke ze hebben geen carriere van het kaliber laten we zeggen Ilse de Lange, Caro Emerald maar hebben in mijn ogen WEL talent!

      Dus voor de orde: als je het niet gemaakt hebt in NL ben je geen talent? WAHAHAHA jaa doei!! :lol: :?

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        De namen die jij noemt zijn van mensen die best kunnen zingen, maar dat maakt ze nog geen grote talenten. ‘t Zijn tevens artiesten die de zgn ‘XFactor missen (Hind is wellicht een beetje een uitzondering, maar geen top-zangeres).
        ‘Talent’ is natuurlijk een moeilijk meetbaar en zelfs subjectief begrip. Ik geef dan ook mijn mening daarover.
        Even voor de goede orde: ik zeg helemaal niet dat als je geen carriere in Nederland hebt, je geen talent hebt, hoewel dit wel vaak samenhangt.
        Je mag zo hard lachen als je wilt, Robin, maar je onvriendelijke bejegeningen zijn geen positieve bijdrage aan de discussie.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Robin, Ik ben het hier dus echt eens met Johan. Iedereen hier heeft recht op een mening en die wordt ook gerespecteerd. Het is over het algemeen bekend hier dat mijn idool Floortje is. En hoewel het voor sommige misschien raar overkomt respecteert iedereen dat wel. Niemand bespot me ermee of lacht me uit. Ik vind het als ik heel eerlijk ben dan ook respectloos dat jij andere gaat uitlachen omwille van wat hij of zij schrijft.

            /   Reply  / 
  18. Inge

    Okeej heb je gelijk in alleen spinvis is voor mij onbekend. Maar kunnen we alsjeblieft stoppen met de stempels geven op talentshow deelnemers.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Spinvis is een prima bandje, dat respect krijgt, maar niet zozeer in het ‘commerciele’ circuit vertoeft.
      Begrijp niet helemaal wat je met “stempels geven”, Inge.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ter kennisnemening: Inmiddels zijn de studioalbums van Spinvis bekroond met edelmetaal (goud)

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Typen is lastig… Ter kennisneming natuurlijk.

            /   Reply  / 
  19. Peterke!

    Ik vind het gewoon jammer dat Nederland zo neerbuigend is over de Nederlandse artiesten die mee hebben gedaan aan een talentenjacht. Ik weet dat het er veel zijn inmiddels, maar er zitten echt wel een paar parels tussen. Om effe af te gaan op mijn persoonlijke smaak zeg ik Lisa, Nikki, Jennifer Ewbank, Joan Franka & natuurlijk Floortje. Mensen hier in Nederland vinden echter dat die artiesten (ook de rest van de talentenjachten) er op de ‘makkelijke’ manier zijn gekomen. Daarom vertikken de radiozenders hun te draaien en is promotie van de platenmaatschappij niet genoeg meer. Daarom ben ik blij dat de kandidaten in de UK het wel lukken. Ik geniet van de muziek van Alexandra Burke, One Direction, Olly Murs, Leona Lewis, Joe McElderry, Amelia Lily en nog wel een paar. Als het zo toch ook in Nederland kon gaan.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Jij vindt in feite dat men bevooroordeeld is over talentenshow deelnemers.
      Naar mijn mening is dat onjuistIk denk dat dat best meevalt, Peterke!
      Het probleem zit ‘m veeleer in het gebrek aan echt talent dat meedoet aan dit soort shows.
      De namen die jij noemt zijn allemaal van ‘artiesten’ die best wel kunnen zingen, maar grote talenten zijn het niet.
      Bovendien missen ze allemaal ‘star quality’ (of noem het de XFactor).

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Noem dan eens enkele talenten in NL die meegedaan hebben aan een talentenjacht die jij wel echt de X-Factor vindt hebben?

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Dat is een lastige opgave, Peterke!…
          :D

            /   Reply  / 
          1. Peterke!

            Mijn punt precies! ;)

              /  
        2. Johan van de Velde

          Ok, dus dan ben je het met me eens dat er niets of weinig goeds uit deze shows voortkomt?

            /   Reply  / 
          1. Peterke!

            Nee, want ik krijg het voor elkaar om een lijstje op te stellen. Ik kijk naar talentenjachten en in bijna ieder seizoen zit wel minimaal 1 talent die een goede carièrre zou verdienen. Maar dan komen de -zoals jij het noemt- vooroordelen. In de UK draaien de radiozenders ook de talentenjachtkandidaten. Of ze nou eerste zijn geworden of niet. Goed voorbeeld zal zijn Janet Devlin. Zij werd 5e in het achtste seizoen van X-Factor UK en brengt in 2013 haar eerste album uit. Zie ik in ons land niet gebeuren. Dat is wat ik bedoel.

              /  
          2. Johan van de Velde

            Ben bang dat jij de lat erg laag legt, Peterke!

              /  
        3. Ronald

          Douwe Bob
          Nielson, uit de show van Giel Beelen die hebben wel de ‘star quality’ vind ik. je weet hopelijk toch wel dat ‘de X Factor’ een verzinsel is? Puur een marketing trucje om die rommel te verkopen. Het werkte even iig.

            /   Reply  / 
    2. vinn

      Shary-ann wordt wel veel gedraaid hoor en Sharon’s fail in love momenteel ook! zelfs op radio538.

        /   Reply  / 
    3. Ronald

      Die namen zijn eigenlijk ook alleen groot in eigen land, Peterke!
      One Direction scoort hier matig. Joe mcElderry en Olly Murs (wie ?) helemaal niet. En van overige namen scoorde hier hoogstens 1 hit…

        /   Reply  / 
  20. Inge

    Met stempels doel ik dat talentshow deelnemers/winnaars een bepaald merk zijn en een product uit…. Ondanks de zang en performance geen enkel stukje waardering krijgen

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Okee, ik begrijp het. Min of meer…
      Mijn antwoord staat in feite al in mijn reactie hierboven op Peterke!

        /   Reply  / 
  21. Inge

    Oke. Talent hebben ze echt wel degelijk. Maar zoals Angela Groothuizen laatst op twitter plaatste: de platenmaatschappij’en maken er ook soms een rommeltje van. Cloud 9 gaat tot nu toe goed om met Sharon, Shary-An en Leonie en geeft hun de ruimte om eigen stijl en liedjes te schrijven. Iets waar Sony wat van kan leren. Het eerste album van Floortje na Idols kwam van Sony en dat niet haar stijl, nu met The Voice toch echt rock aan kan! Goodnight

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Good night? Yes, Inge, keep dreaming…
      :D

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Uhhh Inge… Sony? Ik weet niet waar je die informatie vandaan hebt, maar Floortje heeft nooit een contract gekregen bij Sony BMG. Ze hebben haar afgewezen. Na Idols krijgt Sony als eerste de keuze om talenten een contract te geven. Floortje kreeg er geen, omdat ze geen toekomst zagen. Uiteindelijk kreeg ze een contract bij TEG (The Entertainment Group) voor 3 albums. Door hun is het album “Fearless” geproduceerd. Leuk om te weten! In de videoclip van ‘Wake Up’ rijdt Floortje in een auto. Die auto is van Marco Borsato. En als ik me niet vergis was Marco Borsato ook een baas van TEG?

          /   Reply  / 
  22. Inge

    Wat jij wil jongen… Ik ben tenminste niet zo treurig als jij

      /   Reply  / 
  23. Marcus Lucas Auteur

    Cool, zo veel discussie! We staan momenteel in de top 3 van recente berichten met de meeste reacties op heel blog.nl ;) Applaus voor jullie!

      /   Reply  / 
  24. inge

    tja dat komt vooral door het kopiëren plakken effect

      /   Reply  / 
  25. vinn

    Julie hebben het allemaal over dat het raar zou zijn om Sandra naar huis te sturen omdat ze een goed scorend auditie nummer had!
    MAAAR…. de battles zijn opgenomen voor dat de eerste aflevering van the blind auditions op tv waren dus dit konden ze nog niet eens weten!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Dat Sandra zo scoorde zegt iets over haar kwaliteiten. Trijntje herkende dat zonder te weten dat haar auditie zo’n hit zou worden, maar daar is ze coach voor. We bespreken na. Ik noem in de review de chartprestaties als argumenten dat voor het publiek in die gevallen duidelijk was wie de battle zou winnen. We hebben dan inderdaad de luxepositie van het achteraf praten, maar dat is straks bij de liveshows niet meer zo.

        /   Reply  / 
  26. inge

    het is gewoon rot als je een positieve mening over een programma wat je graag kijkt geef en over de talenten, dat een aantal namen je respectloos de grond in boren

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Je hebt alle recht jouw mening te geven en ik vind het supertof dat je reageert, Inge. Anderen kunnen uiteraard ook hun mening geven, maar als er gescholden of op de persoon gespeeld zou worden, dan zou ik dat weghalen. Moet ook volgens de richtlijnen van Blog Online. Maar de discussie gaat stevig op de inhoud, met voorbeelden van artiesten, uit zowel binnen- als buitenland, en zelfs over platenlabels. Dat zijn denk ik dilemma’s waar artiesten die meedoen aan The Voice ook mee te maken hebben.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Eens met Marcus. Er wordt niet op de persoon gespeeld in deze discussie, gelukkig. En ik dacht ook niet dat iemand hier “respectloos de grond in wordt geboord”.
        Alleen Inge heeft zich misschien (wellicht in een beetje boze bui) persoonlijk uitgelaten door iemand “treurig” te noemen.

          /   Reply  / 
  27. Marcus Lucas Auteur

    Ben Saunders, Leonie Meijer, Pearl Jozefzoon, Joan Franka, Shary-An, Raffaëla Paton, Iris Kroes en Charly Luske hebben allemaal echt wel een zangcarrière. Seizoen 1 is al bijna twee jaar geleden. Iedereen kent ze, heeft het nog over ze en ze zijn aan het werk. Als we het over flops willen hebben dan denk ik bijvoorbeeld aan Jennifer Ewbank en Kim de Boer. Zij zijn echt uit beeld verdwenen.

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      De namen die jij noemt; Ben Saunders, Leonie Meijer, Joan Franka, Shary-An, Iris Kroes en enigszins nog Pearl Jozefzoon en Charly Luske kan ik inkomen, maar dat je Rafaëlla noemt? Op ‘Chocolatte’ na is dat (goddank) niks meer geworden. Het is dat ze nu meedoet met DBZVN. Het verbaasd me echter een beetje dat je Jennifer Ewbank bij de flops noemt. In tegenstelling tot Pearl & Charly heeft zij wel een album uitgebracht en verschijnt over 5 dagen een compleet nieuwe single. En ik denk btw dat Iris Kroes heel snel uit de picture verdwijnt. Ik heb niet veel met haar en ik zie geen toekomst voor haar. Ze is te gewoontjes naar mijn mening.

        /   Reply  / 
      1. inge

        dat deel ik met je. Jennifer speelt binnekort in het groote actorbate/musical voorstelling van Peter Pan, dat schijnt echt een hit te worden, zo was het ook in het buitenland.

        Pearl Josefzoon blijft ook niet overeind staan. Charly Luske is bezig met zijn album en dat geld ook voor Chris Hordijk.

        Het verschil tussen Chris en Iris was geloof ik 2%, tjah had dan gewoon Chris laten winnen…

          /   Reply  / 
      2. Ronald

        Jij hebt ook een laagdrempelige interpertatie van succes, Marcus en ook Peterke! Je kan veel zeggen over die mensen, maar niet dat ze echt succesvol zijn. Gewoon schnabbelaars.
        Vind je ze serieus een zangcarrière hebben?
        Peterke! Ja, Jennifer Ewbamnk is gewoon een flop. Hoe wil je het anders noemen? Glansrijke carrière? Haar plaatjes hebben niks gedaan…
        Inge. Bezig aan een album betekent nog niet dat ze succesvol zijn…
        en dus ook weer iemand die uiteindelijk toch maar in een musical geplaatste wordt. Musical is verworden tot de ‘speeltuin’ van geflopte talentenjachtdeelnemers lijkt het wel.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Ronald, met alle respect… maar jij bent echt zo’n voorbeeld van een bevooroordeeld persoon als het gaat om talentenjachten waar ik het eerder over had. Het is natuurlijk altijd afwachten, maar dan zou je ook hetzelfde moeten zeggen van Gers Pardoel & Caro Emerald. Allebei hebben ze succes gehad met één album. Het is dan nog maar afwachten wat hun vervolg zal gaan doen. Dat is precies hetzelfde. Nogmaals… ik bedoel dit niet respectloos naar jou toe, maar dat is dan hoe ik het opvat.

          En even op je reactie van One Direction, Joe McElderry & Olly Murs… ik heb het niet over hun succes in NL. Ik heb het over hun succes in de UK. En One Direction heeft btw met hun debuutalbum alleen al 12 miljoen stuks verkocht wereldwijd. Dat album staat inmiddels al bijna een jaar in de Album Top 100 hier in NL. Daarbij staan ze op 3 mei in het Ziggo Dome in Amsterdam. Ze zijn ook hier behoorlijk populair.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Shows als The Voice hebben het aan zichzelf te danken dat mensen er cynisch en bevooroordeeld van worden. Dat heeft niks met mij te maken. Als je jaar in jaar uit maar de markt blijft bestoken met mensen die uiteindelijk toch floppen. Wat ik al eerder schreef. Noem je zelf al geen talentenjacht als je geen talenten levert…
            Wat Caro en Gers Pardoel betreft heb je gelijk, die moeten ook nog dealen met het weede album syndroom. Echter zij hebben betere kaarten aangezien zij met kwaliteit kwamen, en ze al op naam kunnen verkopen.
            One Direction 12 milj. albums. Natuurlijk, heb je daar ook een bron van? Of ben je weer schromelijk aan overdrijven, zoals je de neiging hebt hier vaker te doen. iemand hoeft maar een singletje gedropt te hebben en het is in jouw ogen succesvol volgens mij.

              /  
          2. Peterke!

            Ik zal je eerlijk zeggen toen ik hoorde dat One Direction 12 miljoen albums verkocht had geloofde ik er ook behoorlijk weinig van. Vandaag heeft Gerard Ekdom het gezegd op 3FM en het staat op de site van Ziggo Dome. Ik heb het net zelf ook nog even voor je opgezocht en het blijkt dat ze 8 miljoen albums verkocht hebben, 3 miljoen singles & 1 miljoen DVD’s. Kortom… 12 miljoen. Geloof je me niet? Het staat hier: http://oceanup.com/2012/august/01/one-direction-12-million-sold-one-year Daarbij kun je ook op google “One Direction 12 Million” intikken en vind je meer dan genoeg links. Dus, het spijt me… 12 miljoen albums was misschien wel wat overdreven, maar alles bij elkaar opgeteld is het wel 12 miljoen.

              /  
  28. Ronald

    O ja, Peterke. mensen zullen nu eenmaal bevoordeeld en cynisch naar talentenjachten blijven. Verander je niks aan. Hoe meer je er uitzend, hoe erger dat zal worden, denk je niet? Je kan massa’s deelnemers als ‘talent’ blijven bestempelen en in de markt droppen, maar doorbreken zullen ze nooit. Dat heeft niet te maken met bevooroordeeld zijn maar pure logica.
    John de Mol heeft denk ik de vermogens niet dat te snappen. Die denkt alleen in cash…

      /   Reply  / 
      1. Ronald

        Dat was de vraag niet, Peterke!
        Nogmaals. Denk je echt dat het bevordelijk is voor al dan niet talent in het algemeen dat er zoveel van dat soort shows uitgezonden worden?

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Jij vroeg of ik een bron had. Nou had je er 2. ;) En ja… ik denk dat het bevordelijk is tot een bepaalde hoogte. Ik zeg ook heel eerlijk dat er teveel talentenjachten zijn in NL. Waar willen ze de grens leggen? De meest belachelijke shows komen af van SBS6. RTL4 komt met de betere. Wat mij betreft zijn twee talentenjachten (als het neerkomt op zang) meer dan genoeg. Mijn voorkeur gaat dan uit naar Idols & The Voice. Maar binnenkort komt SBS weer met een nieuwe show en na TVOH komt weer The Voice Kids. Ik ben het absoluut met je eens dat er teveel talentenjachten zijn. Ik zou het echter wel jammer vinden als ze allemaal definitief van de buis verdwijnen. (met allemaal bedoel ik dus echt alle talentenjachten) Nogmaals… twee vind ik meer dan genoeg.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Door die overkill aan die shows is jouw favoriet Floortje ook niet doorgebroken en zal ze dat ook niet meer doen…

              /  
  29. Denn

    types als Ronald kijken stiekem naar talentshows en vinden het stiekem toch leuk maar uiten het niet, want wat doet zo’n iemand hier bij zo’n topic over The Voice. Nieuwsberichten die ik niet interessant vind lees ik niet en plaats daar ook geen reactie bij. Tja en dan is mijn vervolg antwoord van Ronald e.d. ‘ik mag toch me mening geven, blabla’. Ja dat mag, alleen zet er dan wat zinnigs bij en wees een beetje positief of zet er gewoon helemaal niks bij als het je echt niet interesseert.

    Want na 40 berichten dat The Voice talenten wel talent hebben maar daarna floppen is het voor mij wel duidelijk dat je daar zo over denkt. Dan hoef je dat er volgende week alvast NIET bij te zetten.

    danku!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      @ Denn. ‘Wees een beetje positief’? Of anders mag ik hier niet posten?
      Als er wat positiefs over te melden valt zal ik dat heus wel doen. Maar helaas…

        /   Reply  / 
      1. Denn

        wat jij wil jongen…

          /   Reply  / 
  30. L3R0Y

    Ik heb weer van de show genoten. Wat een top programma met top talent en goede coaches. Hoop wel dat ze next year het element “steal”, wat ze in de Amerikaamse Voice nu hebben, gaan introduceren. Echter, voor nu top entertainment op de vrijdagavond!

      /   Reply  / 
  31. Pingback: NLpop-review: vierde battle-show The Voice of Holland | NLpop

  32. Pingback: Analyse: op naar de live-shows van The Voice of Holland! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>