Racoon wil internationaal. Al moeten ze Love You More een triljoen keer zingen

RacoonAl bijna een half jaar staat Love You More in de hitlijsten, een beeldschoon en klein liedje van Racoon. De band wist daarmee na negen jaar ploeteren eindelijk de doorbraak te bereiken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekent ook dat je tot in den treure die ene hit moet spelen. Niet erg, zeggen de heren in het Amsterdamse stadsblad Nl020. "Wanneer je je al;s doel stelt een zo mooi mogelijk liedje te schrijven dat zoveel mogelijk mensen bereikt, waarbij je ook nog eens helemaal geen concessies hoeft te doen en het lukt, dan moet je niet gaan zitten zeuren dat je ‘m tot in lengte van jaren moet spelen", vindt zanger Bart.
Verveeld zijn ze overigens nog niet van hun eigen hit. "Het is een heerlijk nummer om live te spelen. Met die aanstekers en dat meezingen…. Je kunt het wenden of keren zoveel je wilt, maar het raakt me elke keer weer."

In datzelfde interview geeft Racoon aan dat de keuze voor de Engelse taal vanzelfsprekend was. "Het is de taal van de popmuziek. En ik wil daarnaast heel graag Nederland uit. Europa veroveren. Grote woorden natuurlijk, maar we willen ook in andere landen aan de bak komen. Dat kan niet in het Nederlands."

Het eerste internationale optreden staat al gepland: in Brussel. Met terugwerkende kracht is Feel Like Flying uit 2000 ook een grote hit geworden, alleen zijn er daar weinig van verkocht. Ik ben benieuwd of Racoon het hierna nogmaals tot een megahit weet te schoppen. Al dan niet in Nederland.

Zie ook:
- Racoon begint aan internationale expansie

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Racoon wil internationaal. Al moeten ze Love You More een triljoen keer zingen

  1. FloOr

    Heey,
    Ik wil graag wat informatie over de leden van Racoon. Dat heb ik nodig voor een werkstuk dat ik moet maken bij muziek.
    Alvast bedankt en ik ben superFan van jullie!!
    Jullie zijn goooooedd!!
    grOetjes floOrr

      /   Reply  / 
  2. Amanda

    Het is en blijft een mooi liedje…

      /   Reply  / 
  3. Max

    En ze zijn vooral live supergoed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>