Esmée Denters op koers voor top 10-hit in Engeland

Het moet raar lopen wil Esmée Denters aankomend weekend geen top 10-hit scoren in het Verenigd Koninkrijk. In de midweeks die zijn verschenen staat Outta Here voorlopig op een negende plaats. De debuutsingle staat in de downloadcharts van iTunes zelfs nog hoger genoteerd.

Outta Here is afgelopen maandag officieel uitgebracht aan de andere kant van de Noordzee. Zondagavond verschijnen de nieuwe Britse charts. Een hit aldaar is een belangrijke stap in de verdere internationale expansie van Esmée.

Haar label Tennman Records (met internationale steun van Universal Music) heeft voor een gefaseerde uitrol gekozen: eerst thuisland Nederland en nog wat onbeduidende landen qua charts-relevantie. Daarna de belangrijke sleutellanden in Europa en vervolgens Amerika.

De Britse hitlijst is misschien wel de meest toonaangevende ter wereld. In Engeland heerst nog een echte singles-cultuur. Alles wordt er gemikt op de releasedatum en verkopen in de eerste week. Daardoor kent de chart ook een hoog verloop, al blijven de echt goede nummers moeiteloos langer genoteerd staan. Wie een hit scoort in het Verenigd Koninkrijk, kan zich rijk rekenen op belangstelling vanuit vele andere landen.

Als aankomende zondag opeens Outta Here van Esmée Denters daar tussenstaat, opent dat dus vele deuren voor de YouTube-ster. Overigens heeft Esmée afgelopen zomer uitgebreid getoerd in Engeland als support act van Ne-Yo. Ook deed ze enkele optredens met Enrique Iglesias.

In Nederland is gekozen voor Admit It als tweede single. De videoclip wordt as we speak afgemonteerd, begin september is de release.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Esmée Denters op koers voor top 10-hit in Engeland

  1. refluS

    Ik hoop dat dit ook Anouk es gegeunt mag worden..
    Dat EMI es flink in Anouk gaat investeren!!
    Ben erg blij en trots op Esmee!

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Ben erg blij voor haar…en in de midweek van vandaag staat ze zelfs al op #7…

      /   Reply  / 
    1. Jos

      Echt top er is nog hoop op top5:D!!!

        /   Reply  / 
  3. mariska

    super voor haar! het schijnt nu dus echt pas begin volgend jaar te zijn dat haar cd in engeland uitkomt,een gemiste kans na een succesvolle debuut single! maar ja dan gaan ze misschien in engeland wel volgend jaar aan de slag met nieuwe single en cd,en hopelijk veel tv programma’s.

      /   Reply  / 
  4. music

    Daar snap ik dus geen bal van, als je single uitkomt en ook nog eens succesvol, dan ga je het album toch niet een half jaar later releasen.
    Maar als je naar Nederland kijkt heeft de single het ontzettend goed gedaan en het album stukken minder.
    Mischien dat ze nieuwe liedjes op het album gaan zetten.
    Maarja tijdens haar showcase heeft ze bij het liedje outta here de bridge geplaybacked dat snap ik ook niet.
    Die hele muziekindustrie is ontzettend vaag!!!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Esmée Denters scoort 7de plaats in Britse charts | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>