Anouk haalt weer uit naar platenmaatschappij EMI

“Ik zit gewoon mijn tijd uit”, aldus Anouk over haar contract met platenmaatschappij EMI. De zangeres uitte vorig jaar al haar onvrede over het gebrek aan promotie in het buitenland ondanks verschillende openingen. Nu staat ze aan de vooravond van de release van For Bitter or Worse, volgens eigen zeggen haar sterkste plaat tot nog toe. Met daardoor zeker potentie in het buitenland, al zou EMI daar niet aan willen volgens Anouk.

In RTL Boulevard vertelt ze: “Ze vinden me niet goed genoeg denk ik. Misschien ben ik te oud, niet goed genoeg, denken ze dat het niet werkt in het buitenland of is het een stukje gemakzucht omdat het hier in Nederland toch wel loopt? Ik zit bij een platenmaatschappij, moet platen maken en daar heb ik me bij neer te leggen. Dat contract maak ik af, maar het moment dat ik daarmee klaar ben, ben ik gone. Ik kan zitten stampvoeten of schreeuwen, ik krijg toch geen geld of een plan de campagne. Dat heb ik wel gemerkt de afgelopen jaren.”

Anouk heeft er weinig trek in om zelf de promotie in het buitenland op te zetten. “Je hebt een maatschappij nodig die interviews regelt en zorgt dat je plaat op de radio komt. Dan kun je een toertje doen en voor volle zalen spelen. Als ik nu een zaaltje zou boeken, komt daar drie man en een kuttenkop op af. Daar heb ik geen zin in. Of er is een monitortafel waarvan ik denk dat het een bloody telefoon is. Dat kan ik niet meer aan, daar ben ik gewoon iets te verwend voor.”

Vorig jaar waren er kansen in Noorwegen en de Verenigde Staten. In de Noorse editie van Holland’s Got Talent zong iemand in de finale Lost van Anouk. Niet veel later scoorde ze een top 10-hit. In Amerika werd haar muziek gebruikt in een razendpopulair dansprogramma, waardoor haar liedje in de top 40 van de iTunes-lijst terechtkwam.

Overigens zei Anouk toen dat haar contract met EMI nog twee albums besloeg. Inmiddels is Live in Gelredome uitgebracht en volgende maand dus For Bitter or Worse. Al weet ik niet zeker of het live-album doorgaat voor een album in dat bewuste contract.

Zie ook:
- Artwork For Bitter or Worse van Anouk bekend – gezellig is anders
- Video Three Days in a Row van Anouk naar internet gelekt
- Anouk scoort top 10-hit in Noorwegen dankzij Norway’s Got Talent
- Anouk uit onvrede over platenmaatschappij EMI

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Anouk haalt weer uit naar platenmaatschappij EMI

  1. Mieteo

    Ik denk dat het live-album niet meeteld, anders zou ze nu al weg kunnen bij de maatschappij. Ik gok dat er volgend jaar een best of collectie komt om het contract af te handelen met alle grote hits. En dan moet ze nog kiezen ook, want ze passen niet allemaal op 1 CD. Ik ben benieuwd naar het nieuwe album.

      /   Reply  / 
  2. smk

    Overigens zij Anouk toen dat haar contract met EMI nog twee albums besloeg.

    zij? Ik denk eerder zei

      /   Reply  / 
  3. Jos

    Belachelijk, af en toe scoort ze in het buitenland een hit, Modern World top10 in Turkije, Lost goed in Noorwegen.
    Met goede promotie was ze een grote ster in zeker Europa!!
    Maarja de platenmaatschappij doet er geen moeite voor en dat is heel zonde!

      /   Reply  / 
  4. Jos Anouk4us

    Alleen Internationaal Helpt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>