Anouk uit onvrede over platenmaatschappij EMI

Anouk staat op 2 in de officiële Noorse charts, maar de zangeres zit nog altijd in Amsterdam. "Ik had verwacht binnen no-time in Noorwegen te zitten, maar er gebeurt niks. Telkens als er in het buitenland iets leuks gebeurt, gebeurt er niks", uit Anouk haar onvrede in de radioshow van Ruud de Wild. De zangeres zegt bij haar platenmaatschappij EMI meermalen te hebben aangegeven naar Noorwegen te willen. "Maar ze doen alleen wat voor je in Nederland. Dat is makkelijk, want daar loopt het toch al."

Anouk staat te popelen om naar Noorwegen te gaan voor een dag of vier promotie; interviews geven, showcases doen en een tv-optreden afwerken bijvoorbeeld. "Het is bizar. Elke kans die je krijgt, pak je toch aan? Dit is best wel een grote frustratie."

Het is niet voor het eerst dat Anouk opeens succes heeft in het buitenland. Eerder had ze bijvoorbeeld een hit te pakken in Albanië, ook daar is geen promotie gedaan. Alleen in de begindagen van haar carrière mocht ze naar Amerika, waar ze vervolgens enorme bonje maakte.

Het zit Anouk hoog. "Ik had graag geswitcht van platenmaatschappij, maar ik heb nog een contract bij EMI voor twee platen. Dus dat heeft niet zo veel zin."

Tja Anouk, als het zo zit… dan zou ik een plaat afturven met die live-cd die komt en dan rond december nog een verzamelaar met de grootste hits. En dan lekker naar een andere maatschappij. Maar of die wel geld investeren in promotie in een relatief laagbevolkt land als Noorwegen…

Zie ook:
- Nog dit jaar nieuwe plaat Anouk?
- Anouk brengt Who's Your Momma naar Noorwegen
- Anouk scoort top 10-hit in Noorwegen dankzij Norway's Got Talent

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anouk uit onvrede over platenmaatschappij EMI

  1. MusicFan

    “Maar of die wel geld investeren in promotie in een relatief laagbevolkt land als Noorwegen…”
    4.627.926 (in 2007)
    Je zou ze maar allemaal een hand moeten schudden!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Anouk haalt weer uit naar platenmaatschappij EMI | Nlpop

  3. Pingback: Manager Anouk naar Universal; Anouk volgt? | Nlpop

  4. Pingback: Anouk: EMI stond internationale doorbraak in de weg | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>