Caro Emerald mist Britse hitlijst met Back It Up

In heel veel landen gaat het gesmeerd met Back It Up, de debuutsingle van Caro Emerald. Maar in het Verenigd Koninkrijk wil het niet lukken – als je het succes ten minste afmeet in een hitlijstnotering. Begin deze maand kwam Back It Up officieel uit. Vorige week verscheen het nummer niet in de officiële singles chart en ook deze week is een notering uitgebleven. Aangezien de Britse hitlijst vooral focust op succes kort na de release, lijkt Caro deze boot te missen. Maar niet getreurd.

Vandaag verschijnt namelijk het album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor namelijk officieel in het Verenigd Koninkrijk. Deze werd al uitgeroepen tot ‘cd van de week’ op Radio 2 en kon rekenen op een zeer lovende recensie van de BBC.

Overigens: Alain Clark lukte het ook niet om de exposure voor Father & Friend om te zetten naar hitlijstsucces in het Verenigd Koninkrijk. Maar hij blikt op zijn Britse avontuur terug als een eerste stap; heel veel mensen hebben door goede airplay wel kennis gemaakt met Alain Clark, waardoor hij een voet tussen de deur heeft in het invloedrijke muziekland.

Daarnaast gaat het in andere landen wel erg voorspoedig met Caro. NLpop meldde dit weekend al dat ze de Duitse charts is binnengekomen. Dat is uiteindelijk weer het Europese land met de meeste inwoners.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Caro Emerald mist Britse hitlijst met Back It Up

  1. SevenFootSounds

    Als we een belangrijk berekenburea mogen geloven zal Back It Up over een week of 2 de hitlijst inkomen!

      /   Reply  / 
  2. ivo

    ik denk dat A night like this meer kans maakt vooral als ze de bekende reclame spot ook in engeland er tegen aan gooien

      /   Reply  / 
  3. Dennis

    Is denk ik jammer genoeg te laat om grote hits te scoren in het buitenland, album is al te lang te downloaden, waarom een single kopen als het album al overal op het internet staat? Nu inderdaad eerst wat bekendheid en daarna het volgende album overal tegelijk uit laten komen.

      /   Reply  / 
  4. SevenFootSounds

    Nummer komt de Top 200 singles lijst binnen!

    UK Top 200 Singles

    190. (–) Back It Up – Caro Emerald

      /   Reply  / 
  5. ArjanHensens

    Dat is erg slecht idd de single moet gelijk scoren en dan ook hoog.. Dan was Esmee Denters veel sucesvoller!! Die scoorde gelijk een top10 hit.

      /   Reply  / 
  6. mariska

    zou ook helpen natuurlijk als caro wat uk tv shows kon doen en festivals etc. heb niet echt gehoord dat ze er veel promo voor gedaan hebt,dat is wel jammer. hopelijk dat ze er wel wat aan gaat doen daar voor cd etc.

      /   Reply  / 
  7. bart

    190 en daarna alleen maar naar beneden, dat ze het mist klopt dus aardig.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Uniek: Caro Emerald in Britse albumcharts | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>