Uniek: Caro Emerald in Britse albumcharts

Met single Back It Up wilde het niet lukken om in de Britse Single Top 100 te komen, maar Caro Emerald heeft wel de Britse album charts gehaald! Deleted Scenes from the Cutting Room Floor is op 74 binnengekomen, zo is zondagavond laat bekendgemaakt. Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse artiest zijn album in die belangrijke Britse lijst terugziet. Een felicitatie is dan ook op zijn plaats.

De Britse charts zijn belangrijk omdat vrijwel elke muziekindustie uit een willekeurig land naar deze hitlijst kijkt, bijvoorbeeld om playlists op radiozenders af te stemmen. Maar een succes in het Verenigd Koninkrijk kan ook veel aanbiedingen opleveren van labels in andere landen om een plaat uit te gaan brengen. Ook niet onbelangrijk: met ruim 60 miljoen inwoners is het Verenigd Koninkrijk een grote afzetmarkt waar veel omzet gedraaid kan worden.

In Engeland is Caro Emerald onder andere geholpen door Radio 2 van de BBC, die Deleted Scenes from the Cutting Room Floor tot cd van de week uitriepen. Dat betekent veel airplay en exposure. Daarnaast heeft Caro enkele showcases en veel promotie gedaan in het land.

Overigens staat Caro nu ook hoog in de Poolse charts genoteerd. A Night Like This staat daar op 4 genoteerd, voorganger Back It Up staat na 35 weken op 35.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Uniek: Caro Emerald in Britse albumcharts

  1. Arjan Hensens

    Nou 78 is voor Britse termen echt een flop…
    Esmee Denters haar single kwam destijds terecht op 56 en dat werd hier ook zo genoemd.

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Tja Arjan er is nogal een verschil tussen de singlelijst en de albumlijst…

      /   Reply  / 
    1. Tom

      Esmee’s album was #45 en dat werd hier een flop genoemd.

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Caro Emerald behaalt gouden plaat in Polen | Nlpop

  4. Pingback: Caro Emerald met platinum edition Deleted Scenes | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>