MTV EMA Best Dutch Act 2016 naar Broederliefde

#MTVEMA • MTV Music Week van start met tientallen muziekevents

Zondag vindt in Ahoy! Rotterdam de grote liveshow van MTV EMA 2016 plaats, en het kan dit jaar niet op voor de mannen van Broederliefde. Op de officiële MTV Music Week Opening Party wonnen zij de prijs voor Best Dutch Act!

Met deze nationale overwinning doet Broederliefde mee in de strijd om de MTV EMA voor Best Worldwide Act die zondag wordt uitgereikt. Daarvoor wordt vandaag een nieuwe stemronde geopend op mtvema.com/vote. Daar kan je trouwens ook nog op de andere internationale categorieën stemmen.

Broederliefde is dit jaar dus de winnaar van beste Nederlandse act. De andere genomineerden waren Douwe Bob, Ronnie Flex, Sam Feldt en Julian Jordan. De afgelopen drie jaar werd Best Dutch Act gewonnen door Kensington.

MTV EMA

De MTV EMA waren vroeger bekend als de MTV Europe Music Awards maar tegenwoordig is het simpelweg MTV EMA. Dat is ook de naam die de zender in alle communicatie gebruikt. Dit is serieuze branding want ze dringen er bij alle media ook op aan om niet meer die lange naam of “EMAs” te gebruiken.

De awardshow vindt voor de derde keer in Nederland plaats. In 1997 in Ahoy! Rotterdam, in 2013 in de Ziggo Dome Amsterdam, en nu weer in Rotterdam.

MTV Music Week en awardshow

Dat gaat gepaard met de MTV Music Week in Rotterdam. Je kan meer dan twee dozijn evenementen bezoeken. Vandaag opent Douwe Bob zijn Fools Bar. Verder events met onder meer Indian Askin, Jett Rebel, Monica Geuze, Gers Pardoel, Nielson, Broederliefde, Julian Jordan, Maan, Rondé en Ronnie Flex.

En dan zondag om 21.00 uur live op MTV de awardshow. Bebe Rexha is de host. Met optredens van onder meer Bruno Mars, Green Day, Shawn Mendes, Kings of Leon, OneRepublic, Martin Garrix, Lukas Graham en Zara Larsson.

Kaarten voor de show

Over toegangskaarten is altijd veel te doen. Het is niet meer mogelijk om via de officiële kanalen kaarten te kopen. Voor zitplaatsen (met beperkt zicht) moest je je voor 11 oktober aanmelden voor een loting. Staanplaatsen rondom het podium kan je uitsluitend via winacties van MTV bemachtigen.

Nu worden tickets via internet voor woekerprijzen aangeboden. Honderden euro’s! Pas daarmee op. Het gaat dan om zitplaatsen met beperkt zicht op het podium want tickets met goed zicht rondom het podium staan op naam.

Als je het toch probeert, zorg dan dat je oplichting voorkomt. Vraag eerst controleerbare informatie van de verkoper. Zie deze checklist met tips!

Video: Broederliefde is de winnaar

A video posted by MTV Netherlands (@mtvnl) on

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “MTV EMA Best Dutch Act 2016 naar Broederliefde

 1. tammer

  Dik verdiend voor Broederliefde. Ze hadden de meeste hits dit jaar en zaten overal tussen met hun neus. En toch voorspel ik dat de plaat GASS van SEVN Alias wel eens de meest geviewde van 2016 kan blijken. Want wat knalt die plaat hard door!
  1) SFB – Nu Sta Je Hier ft. Broederliefde & Ronnie Flex 16.021.000 kliks
  2) Kinderen voor Kinderen – Hupsakee 14.921.000
  3) Broederliefde – Alaka ft. KaliBwoy & SBMG 14.801.000
  4) Sevn Alias – Gass ft. Jason Futuristic, BKO & Jairzinho 14.159.000
  5) BOEF – Lauw 13.512.000
  6) Broederliefde – Mi No Lob 13.387.000
  7) B-Brave – One Night Stand ft. Sevn Alias 11.867.000
  8) Broederliefde – Ik Was Al Binnen ft. Frenna 11.552.000
  9) Lil Kleine ft. Ronnie Flex – Niet Omdat Het Moet 10.170.000
  10) Jonna Fraser – Do Or Die ft. Broederliefde 9.814.000
  11) BOEF – Hosselen 9.029.000
  12) BOEF – Studiosessie 224 7.043.000
  13) Ismo – MOROCASH 7.009.000
  14) Josylvio – Le7nesh ft. Sevn Alias 6.658.000
  15) Frenna – My Love ft. Jonna Fraser & Emms 6.491.000

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>