Anouk speelt Museumplein moeiteloos plat

AnoukDe zegetocht van Anouk duurt voort. Na het succesalbum Hotel New York, waar talloze hitsingles van afkwamen, brengt Anouk dit album nu naar het podium. En doordat ze naar Amerika is verhuisd, gebeurt dat heel gedoseerd. Zoals vanavond, op het 538 Koninginnedagfeestje op het Museumplein. Ze mag het publiek opwarmen voor de hoofdact van die avond: Tiësto. Nouja, opwarmen… door al het goeds dat 538 al eerder bracht vandaag, zit de stemming er meteen in. Toch weet Anouk de sfeer moeiteloos tot het kookpunt te brengen.
De rockdiva opent met Only You, het nummer dat is gebruikt in een commercial van Lion. Niet iedereen bekend, maar het daaropvolgende nummer wordt luidkeels meegezongen: Nobody’s Wife. Het was de hit waarmee ze eind jaren negentig internationaal doorbrak, en nog altijd weet ze het geïnspireerd over te brengen. Dat is voor een groot deel te danken aan haar band, die de BV Anouk als een geöliede rockmachine laten klinken.

Anouk is een stoere verschijning. Vandaag helemaal in het zwart, de tatoeages bedekt. Haar blonde haar valt sluik langs haar gezicht, of het vliegt door de lucht terwijl Anouk bijna spastisch beweegt op haar eigen muziek. Een vrouw met ballen, al wisten we dat natuurlijk al langer.

Er volgen nog vele bekende nummers, zoals de recente hits One Word en Jerusalem, dat wordt gekenmerkt door dat o zo fijne basloopje. Een ideetje van haar man Remon Stotijn van de Postman, de hiphop-formatie die eerder vandaag op het Museumplein speelden. Toen was Anouk alleen te horen op een bandje (ze heeft een aantal vocalen voor haar rekening genomen op het nieuwe album) terwijl iedereen stiekem hoopte dat ze ook even ten tonele zou verschijnen.

Maar vooral bij de laatste paar nummers, het klapstuk van haar show, krijgt Anouk alle handen in de lucht en zingt iedereen nogmaals luidkeels mee op It’s So Hard, Lost en natuurlijk Girl. Daarna verlaat ze het podium, even snel als ze het opkwam. Pinkpop gaat nog heel wat missen aan Anouk.

Het hele optreden is te zien via Anoukmusic.

Zie ook:
- Anouk op 538 – de foto’s
- Di-rect rampeneert beter dan Ali B zelf
- Museumplein vindt Luv hoeren
- Museumplein warmgedraaid op 538-feestje

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Anouk speelt Museumplein moeiteloos plat

  1. Alex

    Top! Leuk om te lezen!

      /   Reply  / 
  2. Cindy

    Super! echt jammer dat ik der gemist heb…
    Weet iemand waar je het optreden kunt dowloaden??

      /   Reply  / 
  3. Mir

    Anouk was weer goed :)
    Heb wallpaper gemaakt van koninginnedag Anouk, te vinden op noukster.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>