Treble presteerde ondermaats

TrebleTjongejonge, dat viel even tegen. Aan het eind was Treble volledig buitenadem. En het liedje bleek, zeker tijdens het resumé, niet eens zo opvallend dat het boven de rest van de inzendingen voor het Songfestival uitstak. Nee, Treble hoeft wat mij betreft niet trots te zijn op hun vertolking van Amambanda vanavond, tijdens de halve finale van het Songfestival. En toch mochten ze van mij door naar de grande finale van zaterdag. Simpelweg omdat er dertien liedjes waren die nòg beroerder waren.
Wat te denken van de Svetlana-kopie die Macedonië afvaardigde, het reuze-saaie nummer van Rusland, het nog veel saaiere liedje van IJslandEstland of de nerveuze inzending van Oekraïne? Allemaal scoorden ze bij mij een (diepe) onvoldoende.

Nee, dan IJsland. Een heidense inzending, erg controversieel en dat piepstemmetje kan natuurlijk helemaal niet. En toch sprak die kruising tussen Britnet Spears en Gwen Stefani mij wel aan. Leuke act ook. Jammer van dat boe-geroep, maar wat mij betreft was zij een go voor zaterdag.

Hetzelfde geldt uiteraard voor Finland. De trollen op plateauzolen van Finlandeen halve meter en een gevaarlijk uiterlijk. Maar qua liedje viel het best mee. Weliswaar iets gitaargeweld en de zanger grunt wat met zijn stem, maar uiteindelijk een melodieus nummer. En opvallend. Het sneeuwde Nederland in elk geval onder.

Maar de winnaar is wat mij betreft Zweden. Dat land vaardigt Carola opnieuw af, die in 1983 al eens meedeed en 3de werd en in 1991 zelfs won. Dat maakt deze Carola op zijn minst 40, al zou je haar dat niet geven. Een ijzersterke popsong met een sound alsof het al jaren bestaat (uit een eerder Songfestival-verleden wellicht?). Het is even afwachten wat de andere artiesten zaterdag brengen, maar het zou mij niet verbazen als Invincible het Songfestival dit jaar wint.

Mijn favorieten
Finland
Zweden
IJsland
België
Bulgarije
Ierland
Turkije
Litouwen
Portugal
Bosnië Herzegovina
Nederland

Door naar de finale
Armenië
Ierland
Macedonië
Rusland
Turkije
Oekraïne
Finland
Litouwen
Zweden
Bosnië-Herzegovina

Doe mee aan de Nlpop prijsvraag en win de verzamel-cd Afslag NL

Zie ook:
- Treble slecht bij stem
- Vrouw: Lekker rellen op het songfestival
- Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Treble presteerde ondermaats

  1. Andre

    Een woord waardeloos, hoe kan nederland in godesnaam zo’n nummer laten afreizen. Hebben we hierop mogen stemmen met zijn allen?

      /   Reply  / 
  2. Annemarie

    Het was ook gewoon een slechte uitvoering, het leek wel of ze de bus hadden gemist.
    Ze waren gewoon buiten adem.
    Ik denk dat ik zaterdag maar oversla, wat een bagger.

      /   Reply  / 
  3. ronald den dulk

    er zaten een aantal goede nummers tussen, dat belgië niet door ging was egt opvallend, maar naar mijn idee kwam Nederland met een van de slechtste peformances en slechtste stemgeluid van allemaal, zo’n liedje werkt tóg niet op een songfestival, dit is als de zoveelste keer en de jury van het nationaal songfestival beweert elk jaar weer een lied te kiezen dat werkt op een songfestival… misschien moet er aan de nationale jury wat veranderd gaan worden????

    Glanice Grace, Reunion en nu dit… sorry hoor maar dat kan toch niet!

      /   Reply  / 
  4. Herman

    het was idd bagger, ronald, maar qua aanbod op het nationaal songfestival vond ik amambanda wel het meest kansrijke nummer. maud zong vals en die boyband was ook al slaapverwekkend. daar kan de jury niets aan doen

      /   Reply  / 
  5. Judy

    ijsland was echt verschrikkelijk! eigenlijk waren de meeste liedjes erg slecht.
    en die kleding van portugal was ook niet om aan te zien…

    verder vind ik het onterecht dat kate ryan van belgië niet door is.
    litouwen (dat wel door is) vond ik erg leuk en apart.
    en ja, nederland: ze hebben wel eens beter gezongen…

      /   Reply  / 
  6. ronald den dulk

    tja naja het klinkt afgezaagd maar maud had bij het nationale songfestival de pech dat ze last had van een keelontsteking en eigenlijk was ze ook vrij goed ziek dus ik vond het knap hoe ze toen nog zong! Normaal gesproken hoort maud wél tot een van de betere zangeressen van dit land!

      /   Reply  / 
  7. Judy

    ja dat klinkt inderdaad afgezaagd…

      /   Reply  / 
  8. Herman

    oooh judy, wat vals! ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>