Spinvis wil wel naar het Songfestival voor Nederland

Na de blamage van Edsilia Rombley wilde geen Nederlandse artiest zich nog kandidaat stellen voor het Songfestival. Paul de Leeuw opperde al zich op te offeren als niemand anders dat deed. Dat is niet meer nodig. Spinvis wil namelijk graag naar Belgrado in 2008 om Nederland te vertegenwoordigen op het liedjesevenement.

Spinvis deed zijn uitspraak gisteren op Radio 2 in het programma Volgspot. Erik de Jong, de man die achter Spinvis schuilgaat, zou wel met Michiel Flamman van de band Solo (tevens labelgenoot) willen gaan.

Het is mooi dat artiesten uit het alternatieve genre zich kandidaat stellen voor het Songfestival. Toch denk ik niet dat we met Spinvis een winnende inzending hebben, of een artiest die bij de beste 10 komt. Daarvoor is het misschien iets te moeilijk om in drie minuten te doorgronden, hoe mooi zijn liedjes ook zijn. Wordt vervolgd.

Zie ook:
- Wat nu nog in te zenden naar Songfestival?
- Spinvis wint Popprijs

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Spinvis wil wel naar het Songfestival voor Nederland

  1. chansadres

    Ik denk dat de muziek van Spinvis erg goed is maar de teksten werken niet op het songfestival meer. Een combinatie met een andere artiest zou inderdaad een mooi resultaat kunnen geven.

      /   Reply  / 
  2. Baz

    Tsja, gewoon gaan! Durf met iets nieuws te komen. Simpele popliedjes zijn zo passé. Mensen willen iets vernieuwends zien. Het songfestival is vooral in Oost en Zuid Europa enorm populair onder de jongeren en hier staat het vooral bekend als gay, oubollig etc, wat dus absoluut niet zo is. We zij het zelf die moeten veranderen en niet meer met een 13 in een dozijn lied moeten komen. Ik persoonlijk zou Within Temptation of Dj tiesto sturen :-) Gegarandeerd dat je hiermee scoort en weer kunt winnen! Spinvis ben ik niet bekend mee maar ik zeg zeker geen nee :)

      /   Reply  / 
  3. chansadres

    “Ik persoonlijk zou Within Temptation of Dj tiesto sturen”

    Er valt niks te sturen. Bands moeten het willen en durven om dit te doen. Elke artiest is echter bang voor het Willeke Alberti Effect. In Nederland zeer populair maar op het songfestival word je vernederd. Hierdoor werd ze ook impopulair in Nederland en zat ze werkeloos op de bank.

    We moeten terug naar het oude concept en kies het leukste nummer uit. Doe niet mee om te winnen maar om een goed nummer te vinden. Dan valt het nooit tegen.

      /   Reply  / 
  4. Verplicht

    Ik zeg zZz. Kan nog best werken ook :)

      /   Reply  / 
  5. Shoeburner

    Gewoon laten gaan. Het is eens iets heel anders dan wat er normaal gestuurd wordt. Al het andere blijkt niet te werken, dus ik geef het een goede kans. Dat het geen act is voor bij de top 10 valt niks over te zeggen, als je de uitslagen vd laatste jaren bekijkt.

      /   Reply  / 
  6. Herman

    zZz vind ik wel een goeie suggestie, lekker sleazy. zelf opperde ik eerder Jeckyll & Hyde of DJ Porny. Jumpstyle is iets dat de Nederlandse muziekscene zich razendsnel eigen heeft gemaakt. Zo’n koddig dansje scoort vast punten.

      /   Reply  / 
  7. phunk07

    Maar jumpstyle is zo verkeerd.
    Ik zou me dan, als Nederlander, juist énorm schamen op zo’n festival.

    Troep, rotzooi, geen muziek.

    Spinvis is oké (Y)

      /   Reply  / 
  8. Storm

    Daarnaast is Jumpstyle Belgisch, dus tonen we aan dat we ook geen orginaliteit meer hebben.

      /   Reply  / 
  9. Silvester

    Hoi! Ik zou dit wel supporten. Eindelijk een echt Nederlandse sound op dit zeer, naar mijn mening, triest-vallige festival. Ik heb werkelijk nog geen enkele keer het idee gehad dat de betere artiesten van Nederland op dit festival hebben gestaan. Ik beloof het hierbij: dan ga ik kijken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>