Mojo en Lowlands voeren hetze tegen ticketbureaus op

Het is concertorganisator Mojo (en ondergetekende) al lange tijd een doorn in het oog: ticketbureaus die tegen woekerprijzen concertkaartjes verkopen. Het is natuurlijk wat de gek er voor geeft, feit is dat deze (zwart)handel de gage van artiesten opdrijft en daarmee ook je volgende concertkaartje. Op de site van Lowlands wordt nu een negatief advies gegeven voor een dozijn ticketbureaus. En die zijn op hun beurt weer boos.

Lowlands noemt de ticketbureaus onbetrouwbaar. Steeds vaker duiken neptickets op. Met het blote oog zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden, maar dankzij de streepjescode die sindskort wordt gehanteerd, vallen houders steeds vaker door de mand. In bijna alle gevallen kochten deze concertgangers hun kaartjes niet bij een officieel verkooppunt.

In DAG laten de ticketbureaus van zich horen. Ze zijn zwaar ontstemd over de actie van Lowlands en schermen met rechtszaken. "Dit zijn pure leugens. Ik verkoop alleen maar echte kaarten. Lowlands maakt zich schuldig aan zwartmakerij. Ik ga ze maar eens aanklagen, denk ik. In ieder geval bel ik meteen mijn advocaat, want dit is een belediging voor mijn bedrijf", aldus een woordvoerder van Ticketunlimited.

Kan zijn, maar ergens worden die valse kaartjes toch gemaakt. Het lijkt me niet dat een individu thuis met een drukpers in de slag is geweest, daar moet een professioneel iemand achter zitten. Waarmee ik niet wil zeggen dat Ticketunlimited noodzakelijk de boosdoener is, maar wel wil aanduiden dat Mojo, zij het kort door de bocht, wel een beetje gelijk heeft.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg reageert ook in DAG: "Heus niet álle kaarten zullen vals zijn, maar ik durf ze stuk voor stuk onbetrouwbaar te noemen. Bovendien vragen ze woekerprijzen."

Wees dus gewaarschuwd! De kaartverkoop voor Lowlands gaat hard. Betaal nu nog een faire prijs en wees verzekerd van een authentiek kaartje. En drie dagen pret in Biddinghuizen.

Update 15:00 uur: en het is uitverkocht.

Zie ook:
- Lowlands bijna uitverkocht
- NMa pakt concerthandel niet aan, meer prijsstijgingen op komst
- Lowlands waarschuwt voor valse kaarten

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Mojo en Lowlands voeren hetze tegen ticketbureaus op

  1. carolien

    er zijn sommige tichetsites waar ze voor 400 euro aangeboden worden. gewoon zoveel mogelijk bestellen en niet betalen (dmv overmaken, daar krijg je vijf dagen de tijd voor). dan gaan ze vanzelf wel zakken met de prijs

      /   Reply  / 
  2. Ron

    “De fans die via internet een kaart kopen, nemen volgens Rompaey een groot risico. ,,Veel van deze handelaren gebruiken een truc: ze bestellen kaarten per post, maar laten ons weten dat die niet zijn aangekomen. Dan sturen wij nieuwe, en de oorspronkelijke tickets maken we via de barcode ongeldig. Maar de handelaren verkopen die kaartjes, die dus ongeldig zijn geworden, wel gewoon door. De kopers komen er bij de ingang van het festival pas achter dat ze hebben betaald voor ongeldige kaarten.’’”
    http://www.ad.nl/cultuurenshow/article1561918.ece

      /   Reply  / 
  3. Harry

    Via http://www.telegraaf.nl/binnenland/article68549391.ece?cid=rss las ik over de woekerprijzen in de kaartenhandel voor Lowlands 2007.
    Op deze pagina duikt ook het bijna niet te vermijden blokje “Google Ads” op, waarin tot mijn verbazing reclame wordt gemaakt voor juist die zogenaamde “officiële” kaartjesverkopers waar het in het stukje over gaat: namelijk (o.a.)ticketunlimited.nl! Hoe is dit mogelijk? De Telegraaf zou zich onmiddelijk moeten distantiëren van dit alles! Uit ervaring weet ik dat bepaalde adverteerders in Google Ads simpelweg te blokkeren zijn.
    Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Kaarten voor Lowlands heeft ticketunlimited.nl niet meer, maar wel kaarten voor de Police voor 130 euro, terwijl de normale prijs rond de 79 en 89 euro liggen!!!
    Een kwalijke zaak…
    Harry

      /   Reply  / 
  4. Frits

    Beetje laat, maar:

    “feit is dat deze (zwart)handel de gage van artiesten opdrijft en daarmee ook je volgende concertkaartje.”

    Hoe zie je dat precies Herman ?
    Uitverkocht is uitverkocht en de extra winst gaat naar de handelaren. Wat kan dat voor invloed hebben op het gage van de artiesten of de toekomstige prijzen van LL-kaarten ?

      /   Reply  / 
  5. jessica

    Hoi allemaal, door een begrafenis zal ik niet naar Lowlands kunnen. ik heb dus nu een kaartje te koop die je voor kostprijs mag hebben: 115 euro. Ik woon in Arnhem, dus bedenk even hoe je hem wilt ophalen want opsturen gaat niet meer op tijd lukken.

      /   Reply  / 
  6. Herman

    @ Frits: stel een artiest vraagt 60 euro per kaartje en denkt daarmee wel aan de bovenkant van de vraagprijs te zitten. Vervolgens hoort hij dat op de zwarte markt er veel mensen zijn die wel 120 euro willen betalen. artiest denkt: dan zit er meer in het vat. Hij verhoogt zijn gage waardoor de organisator volgend jaarniet 60 maar 70 of 80 euro moet vragen. Die meerprijs gaat dan 100% naar de artiest. En dat spelletje is al langer gaande…

      /   Reply  / 
  7. rimca buijsl

    ik wil graag je kaartje over nemen, wat isje adres?

      /   Reply  / 
  8. hansmarijn

    heb er ook eentje over wegens de griep

    voor 100 piek mag j hem hebben, ben al blij als ik iets terug krijg.

    06-39139146 of [email protected]
    ik woon in nijmegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>