Winnaar Popprijs 2007: Armin van Buuren (Foto’s)

Niet een nieuw bandje, geen solozanger of zangeres, nee DJ Armin van Buuren heeft zaterdag de Popprijs 2007 gewonnen. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens het Noorderslag-festival wat zoals altijd gehouden werd in Groningen. Armin was zelf niet in de mogelijkheid om aanwezig te zijn, maar zijn broer Eller van Buuren kwam bij Giel Beelen op het podium en nam de prijs en wat rondvliegend bier in ontvangst.

Bier en boe 

Het is trouwens gebruikelijk dat de festivalbezoekers bier gooien tijdens de bekendmaking op Noorderslag. Maar ook de teleurstelling over de winnaar en zijn afwezigheid was wel goed te merken aan het boe-geroep. Eller van Buuren wilde nog een e-mail van Armin voorlezen, maar begon daar heel wijs niet meer aan.

In de persconferentie met Armin van Buuren via Skype, liet Armin duidelijk merken dat hij niets liever dan in Groningen had gezeten, maar hij moest voor 40.000 mensen draaien op een festival in Brazilië. Dat was al lang van tevoren gepland en dat kon hij niet afzeggen. En de jury van de Popprijs 2007 maakt pas heel laat bekend wie er wint, omdat ze echt alle artiesten van het hele afgelopen jaar mee willen in hun beoordeling.

Juryrapport

In Nederland zijn we er aardig aan gewend dat veel Nederlandse dj's regelmatig in het buitenland draaien. Toch steekt Armin van Buuren er in het buitenland met kop en schouders bovenuit, zowel omdat hij grote massa's mensen op de been krijgt en fabuleuze lange dj-sets draait, maar ook omdat hij van huis uit zelf producer is en een vakkundig radiomaker. Het programma van Armin, A State Of Trance, is wereldwijd te horen op meer dan 200 radiozenders.

Volgens de jury ademen alle activiteiten van de dj 'zeldzame professionaliteit' uit en zelden ziet de jury in de Nederlandse popcultuur creativiteit en zakelijk inzicht zo goed en vruchtbaar gecombineerd. Ook het feit dat 345.000 danceliefhebbers uit 220 landen Armin van Buuren tot de nummer één dj verkozen, heeft ook bijgedragen aan het winnen van de Popprijs 2007.

Complimenten

Na de complimenten van de jury aan Armin, wilde de dj vanuit Brazilië de jury ook bedanken dat ze hem hebben durven kiezen als winnaar. "In Nederland is dance toch het ondergeschoven kindje" aldus Armin die zich ook nog kwaad maakte op de media over hun berichtgeving. Incidenten bij dancefeesten worden vaak groot uitgelicht in de media, terwijl dat ook ieder weekend bij feesten gebeurt waar het om popmuziek draait.

Dat was trouwens ook wat er onder andere in de e-mail van Armin stond die zijn broer niet voorgelezen heeft voor de wat ontevreden klinkende menigte.

Jorn Agterberg)
Armin van Buuren via Skype toch aanwezig bij de persconferentie

Jorn Agterberg)
De Popprijs 2007, beeld gemaakt door Theo Mackaay

Later vandaag verschijnt op NLpop nog een verslag van een groot aantal optredens tijdens Noorderslag 2008.

Zie ook:
- Foto's tweede dag Noorderslagweekend

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Winnaar Popprijs 2007: Armin van Buuren (Foto’s)

  1. Peter

    “voor 40.000 draaien op een festival?”

    “220 Armin van Buuren”

    Nu nog een keertje lezen en de foutjes eruit halen ouwe.

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    @Peter: Slecht excuus, maar kijk even naar het tijdstip… ik was niet heel scherp meer na twee dagen Noorderslag :)

    Het zijn natuurlijk 40.000 mensen en 220 landen (keb het aangepast). Dank voor jouw scherpte!

      /   Reply  / 
  3. Norbert Beckers

    Het feit dat veel mensen op je “muziek” staan te hossen, maakt het nog geen goede pop. Er zijn namelijk veel mensen met slechte smaak.

      /   Reply  / 
  4. Ron

    “In Nederland is dance toch het ondergeschoven kindje”

    Wat wil ie nou? Heb 10 jaar aan dance gedaan, en nu wie ie een nieuwe generatie?

      /   Reply  / 
  5. Ron

    *wil

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>