Songfestival: Bekijk hele tweede repetitie Anouk (video)

Anouk maakt veel indruk bij pers met tweede repetitie Eurovisie Songfestival

Afgelopen maandag konden we een korte impressie bekijken van haar eerste repetitie, maar vandaag kunnen we Anouks hele uitvoering van Birds op het podium in de Malmö Arena zien. De tweede repetities voor het Eurovisie Songfestival zijn afgerond.

Maandag kreeg Anouk de aanwezig pers muisstil, met name door haar uitzonderlijk goede vocalen. De reacties waren zo positief dat Cornald Maas zich liet verleiden te zeggen dat we zéker de finale halen. ‘En anders duik ik onder’, aldus Cornald.

Vandaag de tweede repetities. De beelden die we zien zijn niet de regiebeelden. Op tv komt het er dinsdag dus anders uit te zien. Volgens aanwezige journalisten is Anouks optreden eenvoudig en komt het intieme over op het beeld. Ze zingt Birds ogenschijnlijk moeiteloos. Ze valt erg op na het over-the-top theatrale optreden van Oekraïne.

Ten opzichte van haar eerste repetitie maakt Anouk meer gebruik van de camera’s en is de beeldvoering verbeterd. Anouk is veel in close-up te zien. Een journalist van Eurovision: ‘Het nummer bouwt langzaam en gestaag op. Zo ook de podiumpresentatie. Donkere close-up shots worden geleidelijk vervangen door lichtere, zwoele tinten.’

De aanwezige pers begint er steeds meer in te geloven dat Nederland na negen jaar de finale weer gaat halen. Anouk staat komende dinsdag in de eerste halve finale. Voor een volledig overzicht van alle uitzendingen rondom het muziekfestijn klik je hier.

Bekijk de officiële video van Anouks tweede repetitie, daaronder drie amateurvideo’s:

Foto: EBU

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Songfestival: Bekijk hele tweede repetitie Anouk (video)

  1. Pingback: Songfestival: Bekijk eerste repetitie Anouk (video) | NLpop

  2. vera de bruin

    FAN-TAS-TISCH!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. jason jones

    Wow Wow; she’s the best! What a voice-power!

      /   Reply  / 
  4. Calypso

    Wat een overdreven reacties; ja, het is een verbetering ten opzichte van repetitie 1, maar er is nog genoeg te doen. Zelf ben ik nog steeds niet overtuigd van het nummer – het grote manco voor mij is dat het ergens naartoe lijkt op te bouwen maar daar nooit aankomt. Neemt niet weg dat ik hoop dat Nederland weer een keer de finale haalt, ik heb me afgelopen week eens door de andere inzendingen geworsteld en dat moet lukken met deze performance. Maar wat deze repetities betreft: nog wat bijschaven. In de halve finale moet je vervolgens goed zijn en in de finale fantastisch…

      /   Reply  / 
  5. Johan van de Velde

    Als Anouk het tijdens de halve finale zingt zoals ze het nu doet, hoeven we ons in ieder geval – sinds jaren – niet te schamen voor de vocale prestatie van een Nederlandse inzending.
    Zelf vind ik het nummer een beetje zwak tijdens het ‘tussenstuk’. Ben bang dat veel mensen dan afhaken.
    Maar apart is het liedje wel.

      /   Reply  / 
  6. Marcus Lucas Auteur

    Deze video’s bevatten geen regiebeelden. Die mogen niet gefilmd worden. In de laatste video zie je dat de windmachine gebruikt wordt, heel subtiel. Haar opgemaakte kapsel zien we pas bij de generale repetitie. Ik vermoed wel dat ze er meer volume in zal krijgen, zoals in die Vogue-photoshoot. Op deze foto kan je zien dat er veel close-ups gemaakt worden, rechtsboven zie je een scherm met het regiebeeld: http://i.imgur.com/AYGxJje.jpg Je ziet haar tijdens de echte show dus niet de hele tijd zo staan. Ze focusen op haar gezicht.

      /   Reply  / 
  7. britt tellier

    Als Anouk met de microfoon gaat lopen is ze veel dynamischer en stuk aantrekkelijker. En de Anouk waar men van houdt. Nu is zij teveel Eurosong statisch. Er kan ook wat meer wind dor haar haren .Hopelijk komen er meer close-up van haar gezicht. Anouk blijf jezelf !!!!

      /   Reply  / 
  8. danny brown

    This is a very special performance; less is more i shoul say. She’s so charismatic and has a stunning deep voice. GO FOR IT ANOUK!

      /   Reply  / 
  9. bingocharts

    Ik ben echt heel benieuwd! Hoe ze het nu zingt is echt steengoed! Als het nou nog eens mooi wordt gefilmd, moet het helemaal goedkomen!

      /   Reply  / 
  10. BéTé

    ‘t Kan vriezen … en ‘t kan dooien :)

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Anouk charmeert op persconferentie Songfestival (video) | NLpop

  12. DJ Joes van Hees

    Het zal geen feest topper worden ! Geef mij dan maar de rocking Anouk ! Maar we blijven nieuwsgierig naar het resultaat !

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Anouk geblesseerd, mist officiële opening Songfestival | NLpop

  14. Kitty

    Prachtig gezongen wat een stem spannend,
    Anoek toi toi toi wij duimen Voor je!

      /   Reply  / 
  15. Trein

    Geweldig nummer! Vind Anouk sowieso alleen maar leuke nummers hebben, want ze kan gewoon ongelofelijk goed zingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>